Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την επιχειρηματικότητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ τους κυρίους που απαρτίζουν το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το οποίο βρέθηκε στην Ελλάδα και προτείνει μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Ο υπουργός Εργασίας τους ξέρει που συναντήθηκε μαζί τους.

Πάντως, όποιοι κι αν είναι, τους συνιστούμε να μην πολυκυκλοφορούν στη χώρα και να λένε αυτές τις απόψεις τους όπου βρεθούν. Βλέπετε, με 45 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, τα νεύρα του κόσμου είναι τεντωμένα...

Κι όταν λέμε «του κόσμου» εννοούμε αυτών που δουλεύουν, που τα βγάζουν δύσκολα πέρα, που στήνονται στις ουρές του ΙΚΑ και αγανακτούν με την ακρίβεια. Τους θυμίζουμε ότι αυτός ο πλανήτης δεν αποτελείται από γραφειοκράτες που «σπάνε το κεφάλι τους» για το πώς θα «ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα».

ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΕΙ πλήρως το τοπίο της φοροδιαφυγής υπόσχεται το ΣΔΟΕ και θα καταρτίσει λίστες επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά κι αυτό αποτελεί - υποστηρίζουν - δύσκολο έργο.

Εμείς μπορούμε να τους διευκολύνουμε πάντως. Ας πάρουν απλά τα φορολογικά και αναπτυξιακά νομοσχέδια που έχουν καταθέσει τα τελευταία 10 χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκεί θα διαπιστώσουν ακριβώς ποιες εταιρείες ωφελούνται και δεν πληρώνουν δραχμή.

Αλλά ...ξεχάσαμε, αυτοί είναι που φοροδιαφεύγουν νόμιμα. Οπότε δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και κανείς δεν ασχολείται με τις απώλειες του δημοσίου.

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ που το παραδέχονται τουλάχιστον. Οπως είπε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στη Βουλή, το νομοσχέδιο που έφερε για τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης έχει στόχο να βοηθήσει τους επιχειρηματίες αφού οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα είναι, πάνω από όλα, επιχειρήσεις.

Γι' αυτό άλλωστε και κεντρικό ελεγκτικό όργανο στον χώρο πλέον θα είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ούτως ή άλλως μας πούλαγαν «ειδήσεις» και «ψυχαγωγία» με τον ίδιο τρόπο που μας πουλάνε γιαούρτια και παπούτσια. Ε, τώρα θα γίνεται και επισήμως.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Κατά τ' άλλα η ...ενημέρωση είναι «δημοκρατικό δικαίωμα του πολίτη», όπως μας λένε κατά καιρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ