Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιφρόνησαν προκλητικά τη βούληση των λαών

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τη λεγόμενη μεταρρυθμιστική Συνθήκη

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αμέσως μετά τη χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω δήλωση:

«Η γερμανική προεδρία εξετέλεσε την αποστολή της, να νεκραναστήσει, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις των κρατών - μελών, το "ευρωσύνταγμα", περιφρονώντας προκλητικά τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και ειδικά αυτών που με δημοψηφίσματα το καταδίκασαν.

Γι' αυτή την αντιλαϊκή της επιτυχία χειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό, σήμερα (σ.σ. χτες) στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το συνασπισμό των πολιτικών εκπροσώπων της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας: Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθερους (πολιτικές ομάδες στις οποίες ανήκουν και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ), κι από κοντά τους κάθε λογής "ευρωλάγνους" (Πράσινοι, κ.ά.).

Με τους πανηγυρισμούς για τις αυξημένες αρμοδιότητες που δίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η μετονομασμένη "μεταρρυθμιστική" Συνθήκη επιχειρούν να κρύψουν ότι:

  • Εχει ακόμη πιο αντιδραστικό περιεχόμενο από το "ευρωσύνταγμα" που απέρριψαν οι λαοί της Γαλλίας και της Ολλανδίας και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί που οι κυβερνήσεις δεν τους έδωσαν το δικαίωμα να εκφραστούν
  • Μετονομάστηκε από "Συνταγματική" σε "Μεταρρυθμιστική", για να αποφύγουν δημοψηφίσματα στα κράτη-μέλη, και ειδικά σε αυτά που το απέρριψαν, γιατί φοβούνται τους λαούς και θέλουν να επικυρώσουν τη Συνθήκη πίσω από την πλάτη τους και ενάντια στη θέλησή τους
  • Επιβάλλει την εκχώρηση ακόμη περισσότερων και εξαιρετικά σημαντικών κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών-μελών στα διακρατικά όργανα της ΕΕ
  • Καταργεί το βέτο και καθιερώνει την ειδική πλειοψηφία, προς όφελος των ισχυρών κρατών-μελών της Ενωσης, για όλα σχεδόν τα ζητήματα, θίγοντας καίρια την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία των χωρών της ΕΕ
  • Καταργεί την αρχή της ομοφωνίας στο πεδίο της αστυνομικής και δικαστικής συνεργασίας στις ποινικές υποθέσεις και στη "μάχη κατά της τρομοκρατίας", επιταχύνοντας την ολοκλήρωση ενός ευρωενωσιακού νομοθετικού πλαισίου που περιορίζει ασφυκτικά τα ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες, θωρακίζει την εξουσία των μονοπωλίων και ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ και των κρατών-μελών ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

Ολοι αυτοί που ορκίζονται στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της οικονομίας της ελεύθερης αγοράς, εννοούν την επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έχει ανάγκη το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Την ολομέτωπη επίθεση ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Οι πανηγυρισμοί και οι ζητωκραυγές των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους λαούς. Οσες Συνθήκες κι αν θεσπίσουν, "συνταγματικές", "μεταρρυθμιστικές" ή όπως αλλιώς τις βαφτίσουν, δεν μπορούν να καταργήσουν τις αντιφάσεις του καπιταλιστικού εκμεταλλευτικού συστήματος, τις βαθιές αντιθέσεις μεταξύ των ιμπεριαλιστών για την κυριαρχία. Δεν μπορούν να περισώσουν το οικοδόμημα της ΕΕ. Η βαθιά αντιδραστική και αντιλαϊκή πολιτική τους είναι αυτή που γεννάει κάθε μέρα ολοένα και περισσότερο μέσα στους ευρωπαϊκούς λαούς τις αντιστάσεις και τα ρεύματα εκείνα που θα οδηγήσουν στην ανατροπή της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ