Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
Απαίτηση του ΚΚΕ η ισότιμη προβολή των κομμάτων

Στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Την κρυστάλλινη θέση του ΚΚΕ για μια ΕΡΤ πραγματικά και 100% κρατική μετέφερε στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος που, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος, περιόδευσε χτες στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε συνάντηση με τον διοικητή Χρ. Παναγόπουλο και με άλλα στελέχη της ΕΡΤ, όπως και με αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΠΟΣΠΕΡΤ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της, Σ. Κακαβούλη. Κουβέντιασε από κοντά με εργαζόμενους σε διάφορα τμήματα της ΕΡΤ, ενώ ο Δημ. Αρβανιτάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους εργαζόμενους πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευσή τους.

Στις συναντήσεις και παρεμβάσεις του, το στέλεχος του Κόμματος επισήμανε τέσσερα ζητήματα:

-- Την ανάγκη ισότιμης προβολής των κομμάτων από τα ΜΜΕ, την απαίτηση του ΚΚΕ η κρατική ΕΡΤ να αντιμετωπίζει ισότιμα το ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα στα δελτία ειδήσεων, στα παράθυρα, αλλά και στις ειδησεογραφικές εκπομπές. Ακόμα, να αγκαλιάσει η κρατική τηλεόραση τις δραστηριότητες και τα αιτήματα λαϊκών οργανώσεων, μεγάλων εργατικών συνδικάτων κ.λπ., κάτι που σήμερα λείπει σχεδόν από τον προσανατολισμό της.

- Τη ριζική αντίθεση του ΚΚΕ στο σύνολο του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ και φυσικά και στο άρθρο 17 που αφορά την ίδρυση της λεγόμενης θυγατρικής εταιρείας, στην οποία θα μπουν και ιδιώτες. Δήλωσε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους αγώνες που ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη και σημείωσε την άποψη του Κόμματος πως το μέτωπο των εργαζομένων πρέπει να είναι συνολικά ενάντια στο νομοσχέδιο, ώστε να πλατύνει και να αγκαλιάσει και τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΜΜΕ.

-- Τη θέση του Κόμματος για έναν άλλο - ριζικά διαφορετικό - δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ΕΡΤ, υποτάσσοντας τον προγραμματισμό της και τις δράσεις της στην ανάγκη να δίνει δημοκρατική πληροφόρηση, να αναδείχνει τις πολιτιστικές αξίες του λαού μας, να βοηθά στην ουσιαστική και ολόπλευρη μόρφωση της νεολαίας. Σημείωσε, επίσης, τη θέση του Κόμματος για αποκλεισμό από την ιδιοκτησία των ΜΜΕ των εφοπλιστών και των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, θέση που, βέβαια, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με το πέρασμα της εξουσίας στις λαϊκές δυνάμεις.

-- Τη θέση του Κόμματος για εξασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας, με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζόμενους και στην ΕΡΤ, που συνεπάγεται την κατάργηση όλων των άλλων σχέσεων εργασίας (π.χ. συμβασιούχοι). Τη διευθέτηση μιας σειράς εκκρεμοτήτων που αφορούν αιτήματα εργαζομένων και που - όπως οι ίδιοι τονίζουν - συναντούν κλειστές πόρτες.

Ο Δημήτρης Αρβανιτάκης σημείωσε τη δυνατότητα της ΕΡΤ να γίνει ένα πραγματικό «εργαστήρι», αξιοποιώντας τις μεγάλες δυνατότητες των υποδομών αλλά και το πολύτιμο εργατικό δυναμικό που έχει στην υπηρεσία της και κατέθεσε την άποψη ότι η ΕΡΤ πρέπει να πάψει να δίνει δουλιές και προγράμματα σε εργολάβους και εταιρείες εκτός ΕΡΤ, πολιτική που διαμορφώνει και το έδαφος για την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ