Πέμπτη 28 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «αποκέντρωση» της αντιΚΚΕ επίθεσης

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ, που, το τελευταίο διάστημα και ενόψει των επερχόμενων εκλογών, λαμβάνει εκτεταμένες και σφοδρές διαστάσεις, με πρωταγωνιστές συγκεκριμένα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας, μεταφέρεται στα περιφερειακά ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να διαχυθεί παντού και να «δηλητηριάσει» όσο το δυνατόν περισσότερους. Το ρόλο του «αναμεταδότη» έχουν αναλάβει εφημερίδες και ραδιοτηλεοπτικά μέσα της επαρχίας, που κινούνται στο «ντορό» των μεγάλων συγκροτημάτων, προωθώντας τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλία, αυτή τη «δουλιά» ανέλαβε μια νεότευκτη πανθεσσαλική εφημερίδα, η «Θεσσαλική ΗΧΩ», που εκδίδεται από πρώην στελέχη του ΚΚΕ και του ΣΥΝ και η οποία φαίνεται ότι φιλοδοξεί να διακριθεί στον «αγώνα» κατά του ΚΚΕ.

Προς τούτο χρησιμοποιεί αρθρογράφους της, οι οποίοι και επιδίδονται στο «σπορ» της αντιΚΚΕ επίθεσης, αντιγράφοντας «επιχειρήματα» πρωτοπόρων του «εγχειρήματος», όπως της «Ελευθεροτυπίας» και του «Βήματος». Ετσι και στη Θεσσαλία βλέπουμε να αναπαράγονται τα περί «σύμπλευσης ΚΚΕ και ΝΔ», περί «λαϊκισμού» κ.ά.

Οι επαρχιακοί δημοσιογράφοι της συγκεκριμένης εφημερίδας, και η εφημερίδα, που επιτίθενται κατά του ΚΚΕ, αναμασώντας την «πράσινη προπαγάνδα» και προσθέτοντας «γαρνιτούρα» από «κίτρινο», είναι φανερό ότι δεν προβάλλουν απλώς «προσωπικές απόψεις», αλλά, λειτουργώντας σαν «τοπικοί αναμεταδότες», προωθούν τη γενικότερη αντιΚΚΕ επίθεση. «Αξιος ο μισθός τους», αλλά «σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ