ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

(Της απεσταλμένης μας Αννας ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ).-

«Είναι καιρός να αλλάξει πολιτική συμπεριφορά και στάση η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων. Εχει εμπειρίες, ξέρει, πρέπει να χειραφετηθεί και να αποκτήσει πριν απ' όλα εμπιστοσύνη στη δική της δύναμη, στο δίκιο της και στη δύναμή της». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στο λαό της Ξάνθης η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που χτες περιόδευσε στην περιοχή επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος. Και ξεκαθάρισε πως μόνο με όρους αποφασιστικής μείωσης της δύναμης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και, τελικά σε κάποια φάση, ανατροπής του πολιτικού συσχετισμού, μπορούμε να μιλάμε για μια ανάπτυξη υπέρ του λαού χωρίς ταξικές και περιφερειακές διακρίσεις και ανισότητες. Διαφορετικά, όχι μόνο θα γυροφέρνουμε στα ίδια προβλήματα, αλλά η κατάσταση θα οξυνθεί, θα γίνει πολύ χειρότερη.

Στη διάρκεια της περιοδείας της η Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε τα εργοστάσια της ΕΒΖ και της ΣΕΚΑΠ και μίλησε με τους εργαζόμενους. Παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Το απόγευμα μίλησε σε συγκέντρωση στον Κένταυρο και το βράδυ, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή της στην Ξάνθη, μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Την Αλ. Παπαρήγα συνοδεύει πολυμελές κλιμάκιο της ΚΕ του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τον Θ. Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ, τον Δ. Κρεωνά, μέλος της ΚΕ, τον Π. Ταξόπουλο, μέλος της ΚΕ και στελέχη της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ. Στη συνοδεία συμμετείχε και ο υποψήφιος υπερνομάρχης Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης της ΝΑΣ Δ. Φωτιάδης.

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ
Αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικοταξικής διάρθρωσης της κοινωνίας μας

Η τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα προβλήματα της μειονότητας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Το προεδρείο της συνέντευξης Τύπου
Το προεδρείο της συνέντευξης Τύπου
Ειδική αναφορά έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στη μουσουλμανική μειονότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι στην Ξάνθη ζουν Ελληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα. Ζει η μουσουλμανική μειονότητα. Τα προβλήματά της είναι οξυμένα. Δε θα μπορέσει όμως η μειονότητα να βρει απάντηση στο ερώτημα γιατί έχει οξυμένα προβλήματα αν δει τα ζητήματα μόνο από την ιδιαιτερότητα που έχουν και που την αποδίδει σε θέματα καταγωγής, θρησκείας, γλώσσας, κλπ.

Πριν απ' όλα υποφέρει η μειονότητα που ανήκει στην εργατική τάξη και στα άλλα λαϊκά στρώματα. Υποφέρει επίσης η μειονότητα που ανήκει στη φτωχή αγροτιά. Βεβαίως, έχει πιο οξυμένα προβλήματα, ως αποτέλεσμα άλλων προβλημάτων που δεν έχουν λυθεί, όπως, π.χ., το ζήτημα της Παιδείας και άλλα, που πρέπει να επιλυθούν μέσα στα πλαίσια των ελληνικών νόμων, αλλά και ως αποτέλεσμα της όξυνσης της κατάστασης στα Βαλκάνια και γενικότερα, με το "διαίρει και βασίλευε" των ιμπεριαλιστών.

Εμείς δε θα σταθούμε σε αυτό που λένε τα άλλα κόμματα, ότι οι μειονότητες όπου κι αν βρίσκονται είναι γέφυρες φιλίας. Γιατί πολλές φορές αυτοί που τα λένε επεμβαίνουν μέσα στη μειονότητα και χρησιμοποιούν τις μειονότητες για τους ανταγωνισμούς τους στο πεδίο των αγορών, ακόμα και της αμφισβήτησης των συνόρων. Για μας κάθε μειονότητα είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνικοταξικής διάρθρωσης της κοινωνίας. Για μας είναι εργάτες, μικρομεσαίοι, υπάλληλοι, αγρότες, γενικά, φτωχά λαϊκά στρώματα. Βεβαίως, υπάρχει ένα κομμάτι της μειονότητας σε όλο τον κόσμο, που αυγατίζει τις τσέπες του, ζει καλά και εκμεταλλεύεται, μαζί βεβαίως με τους υπόλοιπους επιχειρηματίες, σημαντικά τμήματα της μειονότητας».

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε: «Σήμερα η πάλη για τη βελτίωση της θέσης της μειονότητας είναι αναπόσπαστα δεμένη με το εργατικό πρόβλημα, το αγροτικό πρόβλημα και με την πάλη κατά του ιμπεριαλισμού, την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων κάθε μορφής, ταξικής ή άλλης διάκρισης».

Επικίνδυνη περίοδος

Τέλος, η Αλ. Παπαρήγα αναφέρθηκε και στην όξυνση που εκδηλώνεται με αφορμή τα Ελληνοτουρκικά, σημειώνοντας: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι μια περίοδος εξαιρετικά επικίνδυνη για την περιοχή. Δεν υπάρχει μόνο το πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της προκλητικής πραγματικά στάσης της ηγεσίας της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Πάνω απ' όλα, υπάρχει το ΝΑΤΟ, το οποίο έχει καλύψει όλες τις μη δίκαιες διεκδικήσεις της Τουρκίας. Πάνω απ' όλα, υπάρχει η πολιτική διάσπασης και επέμβασης στη Μέση Ανατολή των ΗΠΑ, που έχει ασπαστεί και η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση. Πάνω απ' όλα, υπάρχει ο ανταγωνισμός για το από πού θα περάσουν οι αγωγοί του φυσικού αερίου, του πετρελαίου, πού θα κατασκευαστούν έργα. Ενας ανταγωνισμός ο οποίος όχι μόνο αφήνει απ' έξω τους λαούς, αλλά τους μετατρέπει σε θύματά τους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντιπαράθεση που εκδηλώνεται τελευταία με επίκεντρο τη Θράκη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε:

«Θα ήθελα να σταθώ σε ένα ζήτημα. Μια εκτίμηση που κάνουμε ως Κόμμα. Βεβαίως, οι εκτιμήσεις πατάνε σε αυτά που βλέπουμε και στην ενημέρωση που έχουμε.

Αυτή τη στιγμή, το κύριο πρόβλημα που εμφανίζεται είναι η περιοχή Τουρκία, Ιράκ, Ιράν και οι διάφοροι αγωγοί. Η Τουρκία εκβιάζει, γιατί φοβάται πραγματικά τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου αυτόνομου κουρδικού κράτους. Εκβιάζει ανοιχτά και εκβιάζει έχοντας πλάτες. Πού βρίσκεται κατ' αρχήν το πρόβλημα, ενδεχομένως άμεσα ή στην πορεία. Τα ανταλλάγματα που θα δοθούν στην ηγεσία της Τουρκίας να είναι το Αιγαίο, να είναι η Κύπρος, και να υπάρχουν και κάποιες συνέπειες και στη δική σας περιοχή, που βέβαια δεν είναι θέμα δικό σας, αφορά ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτό βλέπουμε εμείς. Δηλαδή, ότι ένα ζήτημα είναι τα ανταλλάγματα προς την ηγεσία της Τουρκίας, ανταλλάγματα που θα της δώσουν και οι εταίροι στην ΕΕ και οι ΗΠΑ ή, αν θέλετε, και η, από σπόντα ακόμα, όξυνση υπαρχόντων προβλημάτων.

Θα έλεγα ότι δεν μπορεί κανείς να παίζει ούτε με τη Θράκη ούτε με τα θέματα της μειονότητας. Δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η μειονότητα από κανέναν. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι το ΚΚΕ έχει καθαρές θέσεις, τις εντάσσει μέσα στη γενικότερη πολιτική του και έτσι είναι προφυλαγμένο από το να θεωρείται ότι τη χρησιμοποιεί. Ούτε εκλογική πελατεία για μας είναι η μειονότητα. Η μεγάλη πλειοψηφία υποφέρει όπως και οι - ας το πούμε - χριστιανοί.

Εμείς δεν κοιτάμε τέτοιες ταυτότητες. Βλέπουμε ταξικά τα πράγματα. Ωστόσο, θεωρούμε ότι εκεί που υπάρχουν ιδιαιτερότητες, είτε θρησκευτικές είτε άλλες, εκεί χρειάζεται και μια πιο ενεργητική πολιτική και πιο ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενώ είναι ταξικά τα προβλήματα στην ουσία τους, πρέπει να πάρεις υπόψη και τη σύνθεση των τάξεων από όλες τις πλευρές».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να πέσουν κάτω οι μπλε και οι πράσινες σημαίες και στους δύο γύρους

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Στην Ξάνθη υπάρχουν όλα τα στοιχεία και οι αποδείξεις, που δείχνουν πως τα δύο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους και στην καρδιά τους: Μέσα από τα διάφορα αναπτυξιακά και κοινωνικά προγράμματα, να βοηθήσουν στη συγκέντρωση όσο γίνεται μεγαλύτερου πλούτου σε λιγότερα χέρια. Τα κόμματα αυτά, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, εργάζονται για τους καπιταλιστές επιχειρηματίες. Σ' αυτό, κατά τη γνώμη μας, δεύτερη κουβέντα δεν υπάρχει».

Με την παραπάνω διαπίστωση, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησε την εισήγησή της στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στην Ξάνθη.

Απευθυνόμενη στα εργατικά λαϊκά στρώματα της Ξάνθης, στη φτωχή αγροτιά, στους μικρούς επαγγελματίες, σημείωσε: «Τους λέμε ένα πράγμα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά. Δε θέλουν και δεν μπορούν να αλλάξουν. Είναι κόμματα από τη φύση τους φορείς της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτό, όμως, δεν πρέπει κανείς να το εκλάβει παθητικά και μοιρολατρικά. Διότι μπορεί να αλλάξει πολιτική συμπεριφορά και στάση η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των μικροεπαγγελματιών. Αυτό εξαρτάται από τον καθένα. Η αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς σημαίνει συνειδητοποίηση ότι έχει να κάνει με δύο κόμματα ταξικής πολιτικής, ότι έχει να κάνει με δύο κόμματα, που ξέρουν με επιστημονικό τρόπο να κοροϊδεύουν τον κόσμο, να επεξεργάζονται - να τη "δουλεύουν" κατά το κοινώς λεγόμενο - την κοινή γνώμη. Επομένως, πρέπει να τα εγκαταλείψουν αυτά τα δύο κόμματα.

Να τους τιμωρήσουν με όλους τους τρόπους και τα μέσα που έχει σήμερα ο λαός. Π.χ., με την ψήφο. Διότι ψήφος στο Κοινοβούλιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος σημαίνει νομιμοποίηση, και εκεί, της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι τοπικές εκλογές που έρχονται είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να χάσουν όσο γίνεται περισσότερες δυνάμεις. Να πέσουν κάτω οι μπλε και οι πράσινες σημαίες και στους δύο γύρους. Η απάντηση που πρέπει να δώσει σήμερα ο λαός πρέπει να είναι απάντηση αγωνιστική, ριζοσπαστική, ενωτική. Πιστεύουμε ότι και στη μάχη των τοπικών εκλογών αυτό που είναι ρεαλιστικό σήμερα είναι να ενισχυθούν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια συνεργασίας, που στηρίζουν το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, μαζί με όλους εκείνους που σε τοπικό επίπεδο είναι διατεθειμένοι να σηκώσουν ανάστημα απέναντι στα δύο κόμματα. Η μάχη των τοπικών εκλογών, αντικειμενικά, μπορεί να φέρει διπλό καρπό. Κατ' αρχήν να φέρει ένα πολιτικό πλήγμα στα δύο κόμματα, στην κυβέρνηση, στην αξιωματική αντιπολίτευση και, δεύτερο, ένα πολιτικό πλήγμα στις δυνάμεις τους μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο καβγάς ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλος. Και θα μεγαλώσει ακόμα πιο πολύ. Το επίκεντρό τους είναι ο έλεγχος του κρατικού μηχανισμού, ο έλεγχος της κομματικής εκλογικής πελατείας. Από τον καβγά τους είναι έξω η μεγάλη πλειοψηφία του λαού, τα προβλήματα που έχουν, π.χ., οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Ζάχαρης, στη ΣΕΚΑΠ, στις άλλες βιομηχανίες που έκλεισαν. Είναι έξω το πρόβλημα της λαϊκής Παιδείας, της λαϊκής Υγείας κλπ.».

Το δημόσιο και το λαϊκό να ταυτιστεί με το δωρεάν

Με την ευκαιρία, ξεκαθάρισε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παραπλανώνται, όταν ακούνε συνθήματα του τύπου δημόσια Παιδεία σύγχρονη, δημόσια Υγεία σύγχρονη. «Αυτά σήμερα δε λένε τίποτα ως συνθήματα. Εμείς προσθέτουμε και δωρεάν. Το δημόσιο και το λαϊκό πρέπει να ταυτιστεί με το δωρεάν. Δεν το λένε το δωρεάν. Και όπως έχει δείξει και η Ευρώπη μπορεί να υπάρχουν δημόσια και κρατικά συστήματα, τα οποία να τα πληρώνει ο εργαζόμενος. Είτε με τους φόρους, είτε με τις εισφορές, είτε με τη συμμετοχή στα φάρμακα, είτε με τα φροντιστήρια, είτε με τα χρήματα που δίνει για τα μεταπτυχιακά κλπ.».

Και η Αλ. Παπαρήγα πρόσθεσε: «Αποδεικνύεται έξω από την πραγματικότητα αυτό που τα άλλα κόμματα λένε - κι εδώ θα πρέπει να πούμε ότι σ' αυτόν τον τομέα ο ΣΥΝ είναι συμπαραστάτης - ότι μπορεί να συνυπάρξει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας επιχειρηματικός, στην Παιδεία, στην Υγεία και σε άλλους κοινωνικούς τομείς. Πρόκειται για μια συνύπαρξη εχθρική στο δημόσιο τομέα και η συνύπαρξη εκδηλώνεται ως εξής: Οι επιχειρηματίες θέλουν έναν δημόσιο τομέα και στην Παιδεία και στην Υγεία και στους άλλους τομείς κοινωνικής πολιτικής, ιδιαίτερα στην Πρόνοια, στην Πρόληψη, ακριβώς για να τον απομυζούν και να τον εκμεταλλεύονται. Να εκμεταλλεύονται την υποδομή του και να βρίσκουν πελατεία από το Δημόσιο στα δικά τους μαγαζιά και μαγαζάκια. Αυτή είναι η ουσία».

Ο,τι επενδύεται, καθορίζεται από το συμφέρον του κεφαλαίου

Με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της ΣΕΚΑΠ συζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
Με τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης
Να βγάλουν συμπεράσματα από την ίδια την πείρα τους, κάλεσε τους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της ΣΕΚΑΠ, η Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθαρίζοντας πως «στην καπιταλιστική Ελλάδα, που κυβερνάται από κόμματα που διαχειρίζονται τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, ό,τι επενδύεται, καθορίζεται όχι από τα συμφέροντα του λαού, τις καταναλωτικές, λαϊκές του ανάγκες, αλλά από το τι συμφέρει το κεφάλαιο».

Τόσο στο εργοστάσιο της ΕΒΖ όσο και στη ΣΕΚΑΠ οι εργαζόμενοι ήταν βαθύτατα προβληματισμένοι από τις εξελίξεις στην αγροτική πολιτική που συνδέονται άμεσα και με το δικό τους εργασιακό μέλλον.

Το εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ξάνθη, αναφέρεται μέσα σε αυτά που θα οδηγηθούν σε κλείσιμο λόγω της μείωσης της ποσόστωσης που επιβλήθηκε στο πλαίσιο των επιλογών της ΕΕ. Ως εναλλακτική προοπτική προβάλλεται η αλλαγή παραγωγικού αντικειμένου σε βιοκαύσιμα. Κι αυτό όμως είναι αμφίβολο.

Ηδη οι επιπτώσεις άρχισαν να «σκάνε» στις πλάτες της φτωχομεσαίας αγροτιάς με τη συρρίκνωση της παραγωγής τεύτλων, ενώ σαρωτικές αναμένονται οι επιπτώσεις το επόμενο διάστημα και στους τευτλοεξαγωγείς, στους τευτλομεταφορείς κλπ.

Στο εργοστάσιο της ΕΒΖ βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού και μέχρι το τέλος του Ιούλη αναμένεται ο αριθμός των μονίμων εργαζομένων από 110 να φτάσει τους 69. Σε μια περιοχή που τα τελευταία χρόνια χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ παρακολουθούν την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Στην περίπτωση της ΣΕΚΑΠ, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησής της, στο πλαίσιο των επιλογών της ΑΤΕ να ξεμπερδεύει με τις παραγωγικές δραστηριότητες που ελέγχει. Παράλληλα προχωρά πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού με στόχο από τους 450 που απασχολεί σήμερα να φτάσει μέχρι το τέλος του 2007 στους 250 - 280. Ταυτόχρονα με τον κανονισμό της ΕΕ για τον καπνό, οι αγρότες εγκαταλείπουν την καλλιέργεια.

Η Αλέκα Παπαρήγα αρχικά ενημερώθηκε από τις διευθύνσεις των δύο εργοστασίων και στη συνέχεια μίλησε στους εργαζόμενους.

Εξέφρασε την ανησυχία του ΚΚΕ για την πορεία της ΣΕΚΑΠ στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής της ΕΕ στον καπνό και της μεγάλης διαμάχης που γίνεται παγκόσμια πάνω στο θέμα του καπνού. Και προειδοποίησε πως χαμένοι θα βγουν οι μικροί παραγωγοί και οι συνεταιριστικές οργανώσεις.

Παρουσιάζοντας την πρόταση του Κόμματος για άλλη ανάπτυξη, ξεκαθάρισε πως πρέπει να στηριχτεί η εγχώρια παραγωγική βάση σε συνδυασμό με τα συμφέροντα των εργαζομένων, της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. «Θέλουμε εργοστάσια να υπάρχουν, να δουλεύουν αλλά όχι στα χέρια καπιταλιστών. Να δίνεται δουλιά στους εργαζόμενους και οι εργαζόμενοι στην πορεία να παλέψουν, να περάσουν τα εργοστάσια στην ιδιοκτησία του λαού», είπε. Και ξεκαθάρισε πως οι κομμουνιστές παλεύουν για μια κοινωνία της λαϊκής ευημερίας αλλά για να υπάρχει ευημερία πρέπει να υπάρχει και παραγωγή. Η Ελλάδα, είπε, έχει αναπτυξιακές δυνατότητες.

Αναφερόμενη ειδικά στις Συνεταιριστικές οργανώσεις, όπως π.χ. η ΣΕΚΑΠ, προειδοποίησε πως η συνύπαρξη με άλλες ισχυρές επιχειρήσεις μονοπωλιακές δεν είναι ειρηνική. Είναι ένας πόλεμος που συνήθως χτυπά τις συνεταιριστικές οργανώσεις. Και πρόσθεσε πως η συνεταιριστική επιχείρηση μπορεί να επιβιώσει μόνο ως σύμμαχος του κρατικού τομέα και με πλήρη προστασία από τον ανταγωνισμό άλλων πολυεθνικών εταιριών. Και φυσικά με στόχο την ανάπτυξη των εγχώριων παραγωγικών δυνατοτήτων.

Σήμερα στη Ροδόπη

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, πραγματοποιεί σήμερα Σάββατο περιοδεία στη Ροδόπη. Συγκεκριμένα:

-- Στις 11 π.μ. θα επισκεφθεί τη μονάδα αποκατάστασης και αποθεραπείας «Αγιος Γεώργιος» και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.

-- Στη 1 μ.μ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «ΧΡΗΣΤΟΣ και ΕΥΗ».

-- Στις 7 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Οργάνη.

-- Στις 9 μ.μ. θα μιλήσει στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ