ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ»
Παρουσίαση των πρώτων υποψήφιων

Τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας» (ΔΔΕ) Καλλιθέας, με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Δημόπουλο, καθώς και η Διακήρυξη της παράταξης, παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη συγκέντρωση.

Στη Διακήρυξη η ΔΔΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα της πόλης να ψηφίσουν «με κριτήριο τα προβλήματά σας, σε σχέση με την εφαρμοζόμενη πολιτική και τις δυνάμεις που την ασκούν. Ενισχύστε το ψηφοδέλτιο της ΔΔΕ, που αποτελεί το μοναδικό πόλο αντίστασης, αντεπίθεσης και διεκδίκησης των λαϊκών δικαιωμάτων».

Τα πρώτα ονόματα που ανακοινώθηκαν, είναι:

Παύλος ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ, φοιτητής Καλών Τεχνών. Κώστας ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ, οικοδόμος, συνδικαλιστής. Λάζαρος ΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου και 9ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, μέλος Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας. Γιώργος ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗΣ, σκηνοθέτης, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Καλλιθέας, στέλεχος ΚΚΕ. Αντώνης ΑΡΑΔΑΣ, εργαζόμενος σε δομικές εργασίες, γενικός αρχηγός ΓΣ Καλλιθέας. Ερρίκος ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, συνταξιούχος, Πρόεδρος Παραρτήματος Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ) Καλλιθέας. Αλεξάνδρα ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, Ιδιωτική Υπάλληλος. Χάρης ΓΑΝΩΤΙΔΗΣ, ιατρός γυναικολόγος, επιμελητής ΙΚΑ Καλλιθέας. Κώστας ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ, μουσικός - αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, στέλεχος Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών. Χρήστος ΓΚΡΑΤΣΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, στέλεχος ΚΝΕ. Αλέκος ΔΑΪΣΠΑΓΓΟΣ, συνταξιούχος φοροτεχνικός. Ειρήνη - Ρούλα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ, οδοντίατρος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Πολιτικών Προσφύγων. Κλήμης ΚΑΛΑΪΤΖΟΓΛΟΥ, εκπαιδευτικός. Παναγιώτης ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος, οικονομολόγος. Ελένη ΚΑΡΑΤΖΟΥΝΗ, πρόεδρος Συλλόγου ΟΓΕ, Παράρτημα Καλλιθέας. Φρόσω ΚΕΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, διδάκτωρ Εμβρυολογίας. Βάσω ΚΟΛΙΑ, έμπορος, μέλος ΔΣ ΕΒΕ Καλλιθέας. Βασίλης ΚΟΛΛΙΑΣ, δικηγόρος. Ανδρέας ΚΟΤΣΙΡΑΣ, φοιτητής Παντείου Πανεπιστημίου. Ευαγγελία ΚΥΡΙΑΖΙΔΟΥ, χορογράφος - θεατρολόγος, στέλεχος ΚΝΕ. Γεώργιος ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ, λογιστής, πρόεδρος ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Καλλιθέας. Ανδρέας ΜΑΡΑΤΟΣ, εκπαιδευτικός, ζωγράφος. Παναγιώτης ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, πρώην συνδικαλιστής Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας. Νικόλαος ΜΕΛΑΣ, καλαθοσφαιριστής. Δέσποινα ΜΗΤΣΕΑ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, βιβλιοθηκονόμος. Φώτης ΜΟΥΤΕΣΙΔΗΣ, συνταξιούχος, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων και Απογόνων Εθνικής Αντίστασης Καλλιθέας. Κωστούλα ΜΠΑΛΑΣΚΑ, πτυχιούχος Φιλοσοφικής, μέλος του ΔΣ Πανελληνίου Συλλόγου Τυφλών. Αργύρης ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ιδιωτικός υπάλληλος. Θεόδωρος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, δικηγόρος. Ντίνα ΠΑΠΑΡΟΥΝΗ, έμπορος, μέλος ΔΣ Ομοσπονδίας Εμπόρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Αθήνας. Γιάννης ΠΑΡΛΑΒΑΝΤΖΑΣ, ζωγράφος, προγραμματιστής Η/Υ. Γιώργος ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος ΓΣ Καλλιθέας. Κώστας ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΣ, εργατοτεχνίτης. Ιωάννης ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗΣ, φαρμακοποιός. Ευγενία ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΟΥ, ζωγράφος. Αθανασία ΤΖΟΥΜΑΝΗ, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας. Ευριπίδης ΤΣΙΓΑΡΑΣ, ιδιωτικός υπάλληλος. Σεβαστή ΦΡΥΓΑΝΑ, τραπεζικός, μέλος ΔΣ Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Λυκείου, μέλος Ενωσης Γονέων Καλλιθέας. Εφη ΧΑΛΙΟΥ, τραπεζικός, μέλος της Γραμματείας Νέων του ΠΑΜΕ. Αγγελική ΧΑΤΖΗΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, αρχαιολόγος - κοινωνιολόγος, μέλος Συντονιστικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΔΗΚΚΙ Καλλιθέας.

«ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»
Οι παραλίες ανήκουν στο λαό!

Με μια δυναμική κίνηση η ΝΑΣ διεκδίκησε να σταματήσουν τα χαράτσια στις παραλίες και επέτρεψε τη δωρεάν πρόσβαση στην Α΄ Πλαζ Βούλας

Οι οικογένειες, που χρειάζεται να πληρώνουν μέχρι και 40 ευρώ για ένα μπάνιο, μπαίνουν δωρεάν. Και τα μέλη της ΝΑΣ τους εξηγούν πως αυτό «μπορεί να γίνεται κάθε Κυριακή»
Οι οικογένειες, που χρειάζεται να πληρώνουν μέχρι και 40 ευρώ για ένα μπάνιο, μπαίνουν δωρεάν. Και τα μέλη της ΝΑΣ τους εξηγούν πως αυτό «μπορεί να γίνεται κάθε Κυριακή»
Για μια ακόμη Κυριακή, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και οι αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις ήταν εκεί. Στις παραλίες της Αττικής. Διεκδικώντας το αυτονόητο. Διεκδικώντας τη δωρεάν πρόσβαση στη διασκέδαση, στο μπάνιο. Αυτή την Κυριακή ήταν η Α΄ Πλαζ της Βούλας. Την προηγούμενη, η ακτή της Βουλιαγμένης. Και, έστω και για λίγες ώρες, οι λουόμενοι, οι εργαζόμενοι, οι νεολαίοι δεν υποχρεώθηκαν και σε αυτή την καταλήστευση, να πληρώνουν δηλαδή αδρά για ένα μπάνιο.

Αυτή τη φορά, όμως, υπήρχε και ένας επιπλέον λόγος. Με το πρόσφατο νομοσχέδιό της, για τον αιγιαλό και την παραλία, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να περιορίσει ακόμη περισσότερο το δικαίωμα του λαού για δωρεάν πρόσβαση στις ακτές. Επαναχαράζει τη ζώνη της παραλίας, ώστε να συμφέρει τους μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι, και μέσω των διαβόητων «συμπράξεων» δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, θα μπορούν ακόμη και να χτίζουν πάνω στο κύμα!

Η παραλία ανοίγει

Η ώρα είναι 10.15 το πρωί. Τα μέλη και οι φίλοι της ΝΑΣ, κύρια νέοι και νέες, κλείνουν τα ταμεία στην είσοδο της πλαζ. Ενα τεράστιο πανό μπροστά στην είσοδο ενημερώνει όσους έρχονται: «Ανοιχτές ακτές Δωρεάν για το λαό - ΝΑΣ», και «σκεπάζει» την ταμπέλα της ιδιωτικής εταιρείας που εκμεταλλεύεται την παραλία. Η είσοδος στην Α΄ Πλαζ Βούλας είναι 5 ευρώ!

10.15: Το εισιτήριο των 5 ευρώ για την είσοδο δεν υπάρχει. Λίγο αργότερα, οι βουτιές στις νεροτσουλήθρες που κοστίζουν 2 ευρώ η μία (!) για τους πιτσιρικάδες μπορούν να είναι αμέτρητες και δωρεάν
10.15: Το εισιτήριο των 5 ευρώ για την είσοδο δεν υπάρχει. Λίγο αργότερα, οι βουτιές στις νεροτσουλήθρες που κοστίζουν 2 ευρώ η μία (!) για τους πιτσιρικάδες μπορούν να είναι αμέτρητες και δωρεάν
Ολο και περισσότεροι είναι αυτοί που έρχονται στην παραλία. «Αν δεν υπήρχατε και εσείς, δε θα γινόταν τίποτα», λέει ένας λουόμενος καθώς περνάει από τα κλειστά ταμεία. Μια άλλη κυρία, που είχε έρθει πριν ξεκινήσει η πρωτοβουλία της ΝΑΣ, πήγε στα ταμεία και ζητούσε να της επιστραφούν τα χρήματα. «Είναι κλοπή», έλεγε. Παράλληλα, με τις προκηρύξεις τους τα μέλη της ΝΑΣ ενημερώνουν όσους επισκέπτονται στην παραλία για τις θέσεις της. «Σήμερα είναι δωρεάν, όπως θα έπρεπε να είναι κάθε μέρα», «δεν πρέπει να πληρώνουμε για το αυτονόητο», λένε οι νεολαίοι στους επισκέπτες.

Από τα μεγάφωνα, τα στελέχη της ΝΑΣ σημείωναν: «Απαιτούμε να ανοίξουν όλες οι παραλίες, να μην επιβάλλεται εισιτήριο για την είσοδο, να είναι δωρεάν η χρήση όλων των εγκαταστάσεων σε αυτές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας».

Η Ιουλία Καλαμπαλίκη, νεολαία, υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος με τη ΝΑΣ, σημείωνε με δήλωσή της: «Το μπάνιο, η πρόσβαση στις παραλίες, είναι ένας από τους λίγους τρόπους να διασκεδάσει και να ξεφύγει η νεολαία από τη δύσκολη καθημερινότητά της. Η νεολαία πρέπει και αυτή να παλέψει για ανοιχτές παραλίες, να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της ΝΑΣ. Το δικαίωμα στο μπάνιο, στην ξεκούραση, δεν μπορεί ούτε να πουλιέται ούτε να αγοράζεται».

Υπεύθυνοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διγλωσσία ο ΣΥΝ

Προκηρύξεις της ΝΑΣ μοιράστηκαν στους λουόμενους που επικροτούσαν τη δωρεάν είσοδο
Προκηρύξεις της ΝΑΣ μοιράστηκαν στους λουόμενους που επικροτούσαν τη δωρεάν είσοδο
Ο Κώστας Μαρκέτης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ, σημείωσε εξαρχής στη δήλωσή του: «Η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των παραλιών έγινε από την κυβέρνηση της ΝΔ και προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ. Με το νομοσχέδιο που προβάλλει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρά στο βάθεμα αυτής της ιδιωτικοποίησης, δίνοντας περισσότερα προνόμια στις επιχειρήσεις, για να εκμεταλλευτούν τις παραλίες. Επανακαθορίζει τις ζώνες του αιγιαλού και της παραλίας, υπέρ της εκμετάλλευσης των επιχειρηματιών, των ιδιωτών, και εις βάρος της ελεύθερης πρόσβασης των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα συνεχιστούν», τόνισε.

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΝ, «ο οποίος κάνει λόγο για την ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές» τόνισε: «Μιλάει "δύο γλώσσες". Στη Λούτσα ο υποψήφιός του μιλάει για οργανωμένη πλαζ με εμπορική δραστηριότητα και με εισιτήριο. Και ρωτάμε: Πότε λέει αλήθεια ο ΣΥΝ; Οταν έρχεται και λέει για ελεύθερη πρόσβαση στις ακτές ή όταν ο δήμαρχός του προπαγανδίζει το εισιτήριο και την εμπορική χρήση των παραλιών;».

Μια βουτιά δύο ευρώ!

Στη συνέχεια τα μέλη της ΝΑΣ πήγαν στις «νεροτσουλήθρες» της πλαζ και «έκλεισαν» το ταμείο. Οπως αναφέρεται στο ενημερωτικό «φυλλάδιο», μια βουτιά κοστίζει ...2 ευρώ, ενώ η «ημερήσια κάρτα» φτάνει τα 7 ευρώ. Αμέσως μετά, ο χώρος γεμίζει από μικρά παιδιά που πηγαίνουν για να παίξουν με τις «νεροτσουλήθρες». Την ίδια στιγμή, τα μέλη της ΝΑΣ φροντίζουν για την ασφάλεια των παιδιών.

Αργότερα, η ΝΑΣ προχώρησε σε μια ακόμη συμβολική κίνηση: Αποκαθήλωσε τη σημαία της ιδιωτικής εταιρείας, που εκμεταλλεύεται την πλαζ, η οποία βρισκόταν έξω από την παραλία.

Ο Θεοδόσης Χιτζόγλου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και εκπρόσωπος των «Ελλήνων Οικολόγων Χωρίς Σύνορα», σημείωσε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι κινητοποιήσεις, «στις οποίες συμμετέχουμε εξαρχής». Ο Μπάμπης Χολίδης, υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού, επισήμανε ότι «καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα για τις πολιτικές που καθημερινά υποβαθμίζουν τη ζωή τους». Ο Γεράσιμος Θεοδωράτος, νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ και εκ νέου υποψήφιος, είπε ότι «στο σύγχρονο καπιταλισμό τα κοινωνικά αγαθά γίνονται εμπορεύματα υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου». Τέλος, ο Γιάννης Αργυροκαστρίτης, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος με τη ΝΑΣ, σημείωσε ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια του μαζικού κινήματος να απαντήσει στην καθημερινή καταπάτηση των δικαιωμάτων του λαού».

«Μπορεί να είναι έτσι κάθε μέρα»

Η αγανάκτηση για τη ληστρική επιβολή εισιτηρίων στις παραλίες της Αττικής αναδείχτηκε από τους λουόμενους της Α' πλαζ Βούλας, με αφορμή την κυριακάτικη κινητοποίηση της ΝΑΣ για ανοιχτές παραλίες για όλο το λαό. Μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε από τους περισσότερους «ουσιαστική» και αγκαλιάστηκε από όλους, αφού το δικαίωμα των εργαζομένων για μπάνιο και ξεκούραση δεν μπορεί να αποτελεί πηγή κέρδους για κανέναν.

Με τις αντιδράσεις τους όσοι επισκέπτονταν την παραλία παρότρυναν τα μέλη της ΝΑΣ να συνεχίσουν αυτή την πρωτοβουλία. Το ίδιο και οι αντιδράσεις των μικρών παιδιών που όταν άκουσαν ότι μπορούν δωρεάν να κάνουν βουτιές από τις νεροτσουλήθρες, πανηγύριζαν και φώναζαν «μπράβο» και ετοιμάζονταν για «πολλές βουτιές και όχι μόνο για μία», όπως έλεγε ένας πιτσιρικάς στον πατέρα του που κρατούσε την ανακοίνωση της ΝΑΣ στο χέρι.

Μια παρέα νέων συζητούσε καθώς έμπαινε στην παραλία: «Κάθε μέρα πρέπει να είναι δωρεάν. Μπράβο στη ΝΑΣ». «Μακάρι να ήταν έτσι κάθε μέρα», έλεγαν οι περισσότεροι. Κι όταν τα μέλη της ΝΑΣ τούς εξηγούσαν ότι οι ίδιοι που το λένε, μπορούν και έχουν τη δύναμη να το κάνουν πραγματικότητα, έδειχναν να το πιστεύουν. Κι εκεί ακριβώς ξεκινούσε μια μικρή συζήτηση για το πώς «Μπορεί να είναι έτσι κάθε μέρα». Αρχής γενομένης από τις εκλογές του Οκτώβρη...

«Ληστεία»

«Πρόκειται για καθαρή εκμετάλλευση. Σου ζητούν 5 ευρώ για να σου προσφέρουν τι; Θάλασσα; Και σκέψου πόσα κέρδη έχει ο ιδιοκτήτης της πλαζ από όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται εδώ», είπε στον «Ρ» η Αναστασία, κάτοικος Αθήνας. Και αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι πιο εύκολα προσβάσιμες παραλίες έχουν περιφραχτεί τόνισε, ότι «βολεύει η συγκοινωνία, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να έρθω εδώ για μπάνιο και να πληρώσω!».

«Θέλουμε το λιγότερο 30 ευρώ για ένα μπάνιο», μας λέει ο Γιάννης Δημητρακόπουλος αναφερόμενος στον ίδιο και την οικογένειά του. «Αναγκάζεσαι να τα δώσεις, δε σημαίνει ότι σου περισσεύουν. Οι περισσότερες από τις ελεύθερες παραλίες δεν είναι καθαρές, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στις οργανωμένες και να πληρώσουμε», συμπληρώνει.

Το ίδιο επισημαίνουν και η Βασιλική Αγελαδάρη και η Πασχαλιά Μπαγκού. «Ερχόμαστε εδώ γιατί είναι καλύτερα για τα παιδιά. Αλλά τα λεφτά που πρέπει να δαπανήσουμε για ένα μπάνιο είναι πολλά». «Θα μπορούσε κανείς με τα λεφτά που δίνει εδώ να κάνει άλλες δυο μέρες διακοπές!», μας είπε χαρακτηριστικά η Δώρα.

Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους προσπαθούν να μειώσουν όπως μπορούν το κόστος του μπάνιου. Πολλοί έχουν πάρει από το σπίτι τα φαγητά τους, καφέ και νερό για να αποφύγουν τα επιπλέον έξοδα. «Κάθε Κυριακή που έχω χρόνο, ξέρω ότι θα δώσω 10 - 15 ευρώ στην παραλία. Τα δίνεις τα λεφτά, τι να κάνεις; Και στο Φάληρο όπου μένω, σιγά - σιγά ιδιωτικοποιείται η παραλία, μέσω ενός ξενοδοχείου που έχει βάλει ξαπλώστρες και ομπρέλες», υπογραμμίζει ο Δημήτρης Ντέτσικας, νεολαίος εργαζόμενος.

ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Ξεκινά σήμερα η διαδικασία

Από σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου αρχίζει η προθεσμία για τη μεταδημότευση όσων θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και δεν είναι δημότες του δήμου ή της κοινότητας στην οποία επιθυμούν να εκλεγούν. Η προθεσμία για την κατάθεση σχετικής αίτησης για μεταδημότευση λήγει τη 12η βραδινή στις 23 Σεπτέμβρη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε στα τέλη Ιουνίου, δεν απαιτείται να έχουν διετή διαμονή στους παρακάτω Δήμους ή τις Κοινότητες, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι: Στους Δήμους και στις Κοινότητες των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Σε οποιοδήποτε Δήμο ή Κοινότητα νομού, εφόσον σήμερα είναι γραμμένοι σε δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων οποιουδήποτε Δήμου ή Κοινότητας του νομού αυτού. Σε οποιοδήποτε Δήμο ή Κοινότητα νομού, εφόσον κατά το παρελθόν ήταν γραμμένοι σε Μητρώο Αρρένων ή δημοτολόγιο οποιουδήποτε Δήμου ή Κοινότητας του νομού αυτού.

Οσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα σε άλλους νομούς, έχουν τη δυνατότητα μεταδημότευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μόνο στους Δήμους ή στις Κοινότητες όπου διαμένουν τουλάχιστον επί μία διετία ή είναι δημότης ο άλλος σύζυγος ή ήταν δημότες πριν από το γάμο, σε περίπτωση λύσης αυτού ή ήταν αρχικά δημότες οι ίδιοι ή οι γονείς τους.

ΠΡΕΒΕΖΑ
Με στόχο ένα αγωνιστικό ψηφοδέλτιο

Τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα του δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γιαννούλη εξέφρασαν σε συνέντευξη Τύπου το ΚΚΕ και το ΔΗΚΚΙ. Ο Γραμματέας της ΝΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ Σταύρος Βλάχος επισήμανε, ανάμεσα σε άλλα, ότι μέσα από τη στήριξη του Νίκου Γιάννουλη σηματοδοτείται η ανάγκη και η προοπτική για την πόλη της Πρέβεζας να αποκτήσει ένα αγωνιστικό ριζοσπαστικό ψηφοδέλτιο που θα προωθεί, θα παλεύει θα διεκδικεί με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων, της νεολαίας και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την οποία εφαρμόζει και υιοθετεί και ο ΣΥΝ μέσα και από τους εκπροσώπους του στην ΤΑ με χαρακτηριστικό και απτό παράδειγμα τον τωρινό δήμαρχο Πρέβεζας υποστηριζόμενο από ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ Μιλτιάδη Κλάπα.

Τη στήριξη στον Νίκο Γιαννούλη εξέφρασε εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ ο Θωμάς Αναγνώστου και επισήμανε την ανάγκη καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η οποία εφαρμόζεται και στην πόλη της Πρέβεζας.

5ος ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Κινδυνεύει με έξωση

Εξωση στον 5ο παιδικό σταθμό δήμου Νίκαιας επιχείρησε να κάνει χτες, τελευταία μέρα λειτουργίας του, η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, σύμφωνα με δικαστική απόφαση, ενώ - όπως αναφέρουν πληροφορίες - το ίδιο επιχειρεί να κάνει και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο. Μάλιστα, στο χώρο έκανε την εμφάνισή της και η αστυνομία προκειμένου να εκτελέσει την απόφαση.

Στο πλευρό των γονιών που συγκεντρώθηκαν έξω από τον παιδικό σταθμό βρέθηκε ομάδα δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων της «Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας» με επικεφαλής τον δήμαρχο, Στέλιο Μπενετάτο, οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι της ΝΑΣ, Μιχάλης Νουφαρίτσης και Κάτια Κρόκου και η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής του ΚΚΕ, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των 100 παιδιών που φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό να παραμείνουν εκεί και τον επόμενο χρόνο. Η Β. Νικολαΐδου μάλιστα μπροστά στους γονείς, με μια συμβολική κίνηση, άλλαξε την κλειδαριά του παιδικού σταθμού για να μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του και απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι είναι απαράδεκτο τη στιγμή που σφάζονται παιδιά στο Λίβανο και οι κρατούντες δηλώνουν τη λύπη τους, να διαλύεται ένας χώρος που στεγάζει παιδιά.

Οπως τόνισαν οι μητέρες που τα παιδιά τους φιλοξενούνται στον 5ο παιδικό σταθμό, με το περιστατικό αυτό, αναδεικνύεται η ανάγκη οι παιδικοί σταθμοί, η προσχολική αγωγή και η παιδεία γενικότερα να είναι στην ευθύνη του κράτους και να παρέχονται ενιαία και δωρεάν.

Η δημοτική παράταξη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» συγκρότηθηκε στο Διδυμότειχο την περασμένη Τετάρτη μετά από ευρεία σύσκεψη, όπου συμμετείχαν δεκάδες εργαζόμενοι. Υποψήφιος δήμαρχος αποφασίστηκε να είναι ο Γιώργος Γκιρζιμανάκης, οικονομολόγος - νομικός. Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν ακόμα οι: Σαράντης Τασιούλης, Γιώργος Νικολαΐδης, Λελίδης Δημήτρης, Μαρία Εμμανούηλ, Βάιος Καραπαναγιώτης, Γιάννης Γκούμας, Τασούλα Αραμπατζή, Ευαγγελία Αρβανιτίδου, Νίτσα Χατζηχαραλάμπους, Σωτηρία Κυβεντίδου, Πασχάλης Μέρτζιανης, Κώστας Σαρίδης, Κώστας Πατσιώρας, Πολυχρόνη Παλιούδη, Ελένη Καραπαναγιώτη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ