ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», στο Τμήμα Μεταλλικών Κατασκευών του ΟΣΕ. Ομιλία στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Την ανάγκη, οι εργαζόμενοι να αντισταθούν και, με την ευκαιρία των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την πολιτική που συρρικνώνει παραπέρα τις δαπάνες για την Κοινωνική Πρόνοια, για την Παιδεία και την Υγεία, που ενισχύει το κεφάλαιο και καταληστεύει το λαϊκό εισόδημα, σημείωσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Στην περιοδεία που πραγματοποίησε, ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού, στο Τμήμα Μεταλλικών Κατασκευών του ΟΣΕ, στον Ασπρόπυργο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο προσχέδιο προϋπολογισμού που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

«Στο προσχέδιο», τόνισε με δηλώσεις του ο Σπ. Χαλβατζής, «εμφανίζεται η υποχρηματοδότηση στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και με αυτό τον προϋπολογισμό - συνέχισε - ενισχύονται τα κέρδη του κεφαλαίου. Λεηλατείται το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων από την άμεση, αλλά και από τη ληστρική έμμεση φορολογία που επιβάλλεται». Στην ουσία, επισήμανε σε άλλο σημείο ο υποψήφιος δήμαρχος, «η κυβέρνηση της ΝΔ, για άλλη μια χρονιά, προχωρά στον ίδιο δρόμο, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, ο Σπ. Χαλβατζής διαπίστωσε τη μείωση του προσωπικού στον Οργανισμό. Σύμφωνα με στοιχεία, τα τελευταία χρόνια, στο ίδιο τμήμα, υπάρχει μείωση προσωπικού που ξεπερνά το ...90%! Συγκεκριμένα, από 200 εργαζόμενοι, σήμερα έχουν μείνει μόλις 120.

  • Εξάλλου, χτες το βράδυ, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, σε συγκέντρωση της «Συμπαράταξης» με θέμα τη νεολαία. Εκεί έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, την ίδια μέρα, ότι έχει τη συναίνεση του λαού για τις μεταρρυθμίσεις που προχωρά. «Ας τους διαψεύσουμε», είπε. «Με πρωταγωνιστές τους νέους, αγόρια και κορίτσια, να μεταφέρουμε το μήνυμα της "Συμπαράταξης" και της ΝΑΣ σε όλο και περισσότερα σπίτια. Καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χαλκεύουν συνεχώς νέα δεσμά για τη νεολαία και να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη ηγεσία του ΣΥΝ».

Ο Βασίλης Μεταξάς, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, είπε ότι «οι νέοι και ο λαός πρέπει να καταδικάσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, για τις αποφάσεις που έχουν πάρει και για το ζήτημα της Παιδείας». Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι Βίκη Αράπη και Μαρία Ζευγώλη, υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Συμπαράταξη».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Βαποράκι μεταφοράς κονδυλίων ο ΟΑΕΔ

Στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ βρέθηκε χτες ο υποψήφιος υπερνομάρχης

Ο Γιώργος Μαυρίκος
Ο Γιώργος Μαυρίκος
Την ευθύνη των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ηγεσίας του ΣΥΝ στη μετατροπή του ΟΑΕΔ σε βαποράκι μεταφοράς κονδυλίων στο κεφάλαιο υπογράμμισε ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», κατά τη διάρκεια περιοδείας του στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

Ο Γ. Μαυρίκος υπογράμμισε ότι «με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την ανοχή της ηγεσίας του ΣΥΝ εδώ και χρόνια ο ΟΑΕΔ, ένας πολύ σοβαρός οργανισμός, έχει μετατραπεί - στην ουσία - σε βαποράκι μεταφοράς κονδυλίων και κερδών για τους ιδιώτες, τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια. Με την πολιτική της στον ΟΑΕΔ η κυβέρνηση εγκληματεί και κερδοσκοπεί πάνω στον πόνο του ανέργου και την ανάγκη για την επιβίωσή του». Επισήμανε ότι «κάτω από μια άλλη εξουσία είναι παραπάνω από βέβαιο ότι ο ΟΑΕΔ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο για την επιβίωση των ανέργων. Αντίθετα με τη σημερινή κατάσταση και κραυγαλέο παράδειγμα το απαράδεκτο επίδομα των 329 ευρώ το μήνα, επίδομα με το οποίο δεν μπορεί να ζήσει κανένας άνεργος».

Σημείωσε πως «ο ΟΑΕΔ ιδρύθηκε για να ενισχύει την καθημερινή επιβίωση, το δικαίωμα στο παρόν και το μέλλον για τους ανέργους και όχι να μετακυλίει κονδύλια στις τσέπες των βιομηχάνων. Η ιδιωτικοποίησή του στην ουσία έρχεται να ενισχύσει και να στηρίξει την ίδια στρατηγική».

Με βάση και τα παραπάνω, κατέληξε ο Γ. Μαυρίκος, «εμείς είμαστε με αυτούς που θα αντισταθούν και καλούμε το λαό να κάνει το βήμα. Να ισχυροποιήσει τη ΝΑΣ». Στην περιοδεία συμμετείχε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγ. Δημητρίου με τη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» και μέλος του ΔΣ του ΟΑΕΔ, Χρήστος Κατσιώτης.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
  • Ο Γ. Μαυρίκος, στις 9 π.μ., θα περιοδεύσει στις κεντρικές υπηρεσίες της EUROBANK, στη Ν. Ιωνία. Στις 8μμ, στον πεζόδρομο Μ. Ασίας και Ηρακλείου θα μιλήσει σε συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Προοδευτικής Ιωνίας». Εκεί θα μιλήσει και ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Τσουκαλάς.
  • Ο Σπ. Χαλβατζής, στις 10.30 π.μ., θα περιοδεύσει στα πρακτορεία Τύπου - Χάρτου «Αργος» - «Ευρώπη». Στις 7 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση της «Συμπαράταξης», στην πλατεία του Αγ. Σώστη, στο 2ο Δημοτικό Διαμέρισμα. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Αλέκος Βερναδάκης.
  • Στις 7 π.μ., ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, θα περιοδεύσει στον ΟΤΕ (κτίριο Δαγκλή - περιοχή ΚΤΕΛ Λιοσίων).
  • Στις 7 μ.μ. στο Μοσχάτο, στην κεντρική πλατεία, θα μιλήσει στη συγκέντρωση του συνδυασμού «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Μοσχάτου» ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Πέππας.
  • Στις 7.30 μ.μ. στη συγκέντρωση του συνδυασμού «Δημοκρατική Ενότητα» στην πλατεία Σταθμού ΗΣΑΠ, στο Ν. Ηράκλειο, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βασίλης Λυκούρας.
  • Στις 8 μ.μ. στη συγκέντρωση της «Δημοτικής Κίνησης Ν. Χαλκηδόνας» στην πλατεία Ηρώου, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Σταύρος Πολίτης.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο Δήμο Ροδολίβους στηρίζουμε τον Γιάννη Σιρλαντζή

Στις φήμες και τις διαδόσεις, που στόχο έχουν να μπερδέψουν τους προοδευτικούς ανθρώπους, απαντά με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ξεκαθαρίζει πως το ΚΚΕ εδώ και μήνες έχει ανακοινώσει την υποστήριξή του στον Γιάννη Σιρλαντζή, που είναι υποψήφιος δήμαρχος της «Αγωνιστικής Κίνησης» στο Ροδολίβος Σερρών.

Και εξηγεί: «Στο Δήμο Ροδολίβους το ΚΚΕ από νωρίς προσπάθησε και πάλεψε για τη συγκρότηση ενός αγωνιστικού ψηφοδελτίου όπου θα συσπειρωνόταν η πλειοψηφία των ριζοσπαστικών δυνάμεων και θα έδινε τη μάχη των δημοτικών εκλογών με θέσεις και αρχές που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες απ' αυτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εδώ και μεγάλο διάστημα στηρίζουμε το συνδυασμό της "Αγωνιστικής Κίνησης" με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Σιρλαντζή».

Η ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει πως «οι οποιεσδήποτε φήμες και διαδόσεις ότι το ΚΚΕ στηρίζει άλλον συνδυασμό στο Δήμο Ροδολίβους είναι ψεύδη και συκοφαντίες που σκοπό έχουν να μπερδέψουν τους προοδευτικούς ανθρώπους». Και καλεί όλους τους ψηφοφόρους να καταδικάσουν και τις δύο όψεις της αντιλαϊκής πολιτικής και τους εκπροσώπους τους στο δήμο. Να υπερψηφίσουν μαζικά, χωρίς συγχύσεις και ταλαντεύσεις το συνδυασμό με επικεφαλής τον Γιάννη Σιρλαντζή και τη ΝΑΣ με επικεφαλής την Τιμοθέα Ρακιτζή.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ