Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λεηλατούν το λαϊκό εισόδημα

Περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας με τη «Συμπαράταξη», στο Τμήμα Μεταλλικών Κατασκευών του ΟΣΕ. Ομιλία στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

Ο Σπύρος Χαλβατζής
Ο Σπύρος Χαλβατζής
Την ανάγκη, οι εργαζόμενοι να αντισταθούν και, με την ευκαιρία των επερχόμενων δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, να καταδικάσουν και με την ψήφο τους την πολιτική που συρρικνώνει παραπέρα τις δαπάνες για την Κοινωνική Πρόνοια, για την Παιδεία και την Υγεία, που ενισχύει το κεφάλαιο και καταληστεύει το λαϊκό εισόδημα, σημείωσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Στην περιοδεία που πραγματοποίησε, ως επικεφαλής κλιμακίου του συνδυασμού, στο Τμήμα Μεταλλικών Κατασκευών του ΟΣΕ, στον Ασπρόπυργο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο προσχέδιο προϋπολογισμού που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

«Στο προσχέδιο», τόνισε με δηλώσεις του ο Σπ. Χαλβατζής, «εμφανίζεται η υποχρηματοδότηση στον τομέα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, της Κοινωνικής Ασφάλισης. Και με αυτό τον προϋπολογισμό - συνέχισε - ενισχύονται τα κέρδη του κεφαλαίου. Λεηλατείται το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων από την άμεση, αλλά και από τη ληστρική έμμεση φορολογία που επιβάλλεται». Στην ουσία, επισήμανε σε άλλο σημείο ο υποψήφιος δήμαρχος, «η κυβέρνηση της ΝΔ, για άλλη μια χρονιά, προχωρά στον ίδιο δρόμο, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας με τους εργαζόμενους, ο Σπ. Χαλβατζής διαπίστωσε τη μείωση του προσωπικού στον Οργανισμό. Σύμφωνα με στοιχεία, τα τελευταία χρόνια, στο ίδιο τμήμα, υπάρχει μείωση προσωπικού που ξεπερνά το ...90%! Συγκεκριμένα, από 200 εργαζόμενοι, σήμερα έχουν μείνει μόλις 120.

  • Εξάλλου, χτες το βράδυ, ο Σπ. Χαλβατζής μίλησε στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, σε συγκέντρωση της «Συμπαράταξης» με θέμα τη νεολαία. Εκεί έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, την ίδια μέρα, ότι έχει τη συναίνεση του λαού για τις μεταρρυθμίσεις που προχωρά. «Ας τους διαψεύσουμε», είπε. «Με πρωταγωνιστές τους νέους, αγόρια και κορίτσια, να μεταφέρουμε το μήνυμα της "Συμπαράταξης" και της ΝΑΣ σε όλο και περισσότερα σπίτια. Καλούμε τη νεολαία να καταδικάσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που χαλκεύουν συνεχώς νέα δεσμά για τη νεολαία και να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη ηγεσία του ΣΥΝ».

Ο Βασίλης Μεταξάς, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, είπε ότι «οι νέοι και ο λαός πρέπει να καταδικάσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, για τις αποφάσεις που έχουν πάρει και για το ζήτημα της Παιδείας». Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι Βίκη Αράπη και Μαρία Ζευγώλη, υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Συμπαράταξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ