Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «ΡΙΚΟΜΕΞ»
Το είχαν χτίσει στην άκρη του ρέματος

«Με την ανοχή των υπηρεσιών γίνονται αυτά τα εγκλήματα. Η Νομαρχία και η Πολεοδομία ήταν υποχρεωμένοι να τους πάρουν την άδεια λειτουργίας γιατί ήταν αυθαίρετα!». Με τα λόγια αυτά ο Παν. Τσίτουρας, πρόεδρος της «Οικολογικής Εξόρμησης Αττικής», υπέδειξε τους ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος της «Ρικομέξ», που κατέρρευσε με τον καταστροφικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999, στέλνοντας στο θάνατο 39 ανθρώπους.

Οπως υπογράμμισε ο Παν. Τσίτουρας, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων - όπου και δικάζονται σε δεύτερο βαθμό οι δύο πολιτικοί μηχανικοί Νικ. Σχολίδης και Αλεξ. Δόβας, καθώς από το εδώλιο απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου, λόγω απαλλαγής τους με βούλευμα - με το σύλλογο και με μηχανικούς είχαν κάνει έλεγχο στο χώρο. «Δεν έπρεπε να χτιστεί εκεί το κτίριο, πάνω στο πρανές του ρέματος, που είχε κλίση πάνω από 35% και ήταν μέσα στη ζώνη προστασίας του Κηφισού», υπογράμμισε ο Παν. Τσίτουρας και κατέληξε: «Είχαμε κάνει καταγγελίες για τα αυθαίρετα που ήταν στα πρανή του ρέματος, όμως δεν έγινε τίποτα».

Στην κακή κατάσταση του κτιρίου της «Ρικομέξ», το οποίο και κατέρρευσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αναφέρθηκε καταθέτοντας, μεταξύ άλλων, ο Θοδ. Παπαδόπουλος, που την ώρα που έγινε ο σεισμός εργαζόταν ευτυχώς έξω από το κτίριο και το είδε να καταρρέει. «Ακούσαμε ένα βουητό, έναν κρότο και το κτίριο βούλιαξε κάτω από τη γη», είπε και συνέχισε: «Δεν είχε δοκάρια, ενώ οι πλάκες ήταν στηριγμένες πάνω στις κολόνες. Το πατάρι, στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο και οι περισσότεροι συνάδελφοί μου, το είχαν στηρίξει με μεγάλες βίδες πάνω στις κολόνες με σιδηροκατασκευή και όταν περπατούσες πάνω κουνιόταν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ