Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΤΙΜ ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΚΑΡΕΪ ΚΙΚΠΑΤΡΙΚ
Πέρα από το φράχτη

Εξαιρετικό σχέδιο! Θαυμάσια κατασκευή! Τρισδιάστατοι καρτουνίστικοι ήρωες. Ενδιαφέροντα φόντα μέσα στα οποία κινούνται τα ζωάκια και οι «άνθρωποι». Αξιοπρόσεχτη έως πολύ καλή κινηματογράφηση! Δεν είναι λίγες οι στιγμές που έχεις την αίσθηση πως παρακολουθείς μια «κανονική» ταινία. Τέτοια αληθοφάνεια. Ομως τι να τα κάνεις όλα αυτά όταν τρομάζουν οι μικρές ψυχούλες! Τα παιδάκια, στα οποία, κυρίως, απευθύνονται τα καρτούνς.

Αν πάλι οι δημιουργοί δεν απευθύνονται στα παιδιά, αλλά σε μεγάλους, πάλι υπάρχει λάθος. Οι μεγάλοι δε νοιάζονται για τέτοιες ιστορίες. Μπορεί να θαυμάζουν τα σχέδια, να εντυπωσιάζονται με τα τεχνικά επιτεύγματα, αλλά δεν παθαίνουν με την ιστορία! Αυτή τη βλέπουν σε «κανονικές» ταινίες και σε μεγαλύτερες δόσεις. Τότε;

Τότε, πρέπει οι δημιουργοί των καρτούνς να αποφασίσουν. ΄Η για παιδιά, οπότε απαιτείται άλλη θεματολογία ή για μεγάλους, που επίσης απαιτείται άλλη θεματολογία. Μικρομέγαλοι θεατές δεν υπάρχουν. Και αν υπήρχαν θα ήταν τέρατα, κάτι σαν τα καρτούνς που φτιάχνει και βγάζει στις αίθουσες η παγκόσμια καρτουνίστικη βιομηχανία! Καρτούνς και ιστορίες χωρίς καθαρή οντότητα.

Ακούγονται: Μπρους Γουίλις, Γκάρι Σάντλιγκ, Στιβ Καρέλ, Γουάντα Σάικς, Ουίλιαμ Σάτνερ, Νίκι Νόλτε, Εϊβριλ Λαβίν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ