Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΟΝΤΕΡΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ
Στέγαση με πολεοδομική διάταξη «στα μέτρα του»

Το «πράσινο φως» για να στεγαστεί το ιδιωτικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή σε κτίριο 4.500 τ.μ. στη συμβολή των οδών Αρδηττού και Μ. Μουσούρου, δίπλα στο Παναθηναϊκό Στάδιο και κατά παρέκκλιση από τις ισχύουσες επιμέρους πολεοδομικές διατάξεις, έδωσε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς.

Ειδικότερα, ο υπουργός, ύστερα από συνάντηση που είχε χτες με μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος Γουλανδρή δήλωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στο Σχέδιο Πόλης, ώστε να επιτραπεί η στέγαση του Μουσείου στο χώρο αυτό, κάτι που εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος. Τώρα πλέον - πρόσθεσε - απομένει η διατύπωση γνώμης - όχι απαραίτητα η σύμφωνη γνώμη - από το Δήμο Αθηναίων, ώστε να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση.

Πάντως, όπως φάνηκε από δηλώσεις της αντιπροέδρου του Ιδρύματος «Γουλανδρή», Ε. Γλύκατζη - Αρβελέρ, ακόμη και ύστερα από αυτήν την εξέλιξη ο ιδιωτικός φορέας δεν εγκαταλείπει και το μεγαλεπήβολο σχέδιο να χτιστεί το Μουσείο μέσα στον αρχαιολογικό χώρο Ριζάρη!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ