ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Τώρα, δεν είναι αντισυνταγματικός ο νόμος

Το Στ' Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι δεν πρέπει να κηρυχτεί ολόκληρος ο νόμος 2240/94 αντισυνταγματικός. Με προηγούμενη απόφαση άλλου τμήματος χαρακτηριζόταν αντισυνταγματικός

Από πολλές περιπέτειες περνάει ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που προβλέπεται με το νόμο 2240/94, καθώς νεότερη απόφαση του Στ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) φέρνει τα πάνω - κάτω και ανατρέπει πρόσφατη απόφαση άλλου Τμήματος του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τη χτεσινή απόφαση (888/97) του Στ Τμήματος του ΣτΕ, το θέμα της αντισυνταγματικότητας ή μη των διατάξεων του νόμου 2240/94 πρέπει να ερευνάται σε κάθε περίπτωση μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν πρέπει να κηρύσσεται αντισυνταγματικός ολόκληρος ο νόμος.

Επίσης, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού δεν έχουν εξουσία να θέτουν κανόνες δικαίου, αλλά είναι αρμόδιοι για τοπικές υποθέσεις διοικητικής φύσης.

Η απόφαση του Στ Τμήματος ελήφθη με αυξημένη (επταμελή) σύνθεση και έκρινε την ίδια υπόθεση με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Το θέμα, λόγω μείζονος σημασίας, παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου για οριστική κρίση.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είχε προσφύγει ο νομάρχης Βοιωτίας Γ. Σταμούλης και ζητούσε να ακυρωθεί απόφαση του περιφερειακού διευθυντή που αφορούσε την ανασυγκρότηση του κολυμβητηρίου Λιβαδειάς, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχε προσφύγει στο ΣτΕ η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) εναντίον πράξης του νομάρχη Βοιωτίας Γ. Σταμούλη για ίδρυση Γενικής Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα, στη χτεσινή απόφαση του ΣτΕ επισημαίνεται ότι:

  • Η αφαίρεση αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία πρέπει να γίνεται, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, χωρίς να διαταράσσεται το οργανωτικό σχήμα για κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των ΟΤΑ και του κράτους, χωρίς όμως να εκμηδενίζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Στα άρθρα 101 και 102 του Συντάγματος "περί οργανώσεως της διοικήσεως" έχει καθοριστεί η κατανομή μεταξύ των κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών του κράτους και έχει προβλεφτεί πως η τροποποίηση αυτού του καθεστώτος μπορεί να γίνει υπό την προϋπόθεση ότι ειδικές αρμοδιότητες μεταβιβάζονται με νόμο ή με κανονιστικό διάταγμα σε περιφερειακές διοικήσεις.
  • Η σχετική διάταξη του νόμου 2240/94, με βάση την οποία συγκροτήθηκε το περιφερειακό όργανο από τον περιφερειακό διευθυντή της Βοιωτίας δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και επομένως η αίτηση ακύρωσης του Γ. Σταμούλη δεν είναι βάσιμη και πρέπει να απορριφθεί.
ΝΟΜΙΚΗ
Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο

Επεισόδια, με στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, χτες στη Νομική, στη διάρκεια εκδήλωσης της ΔΑΠ, με ομιλητή τον υπουργό Παιδείας

"Στημένα επεισόδια που εντάσσονται στις αλληλοτροφοδοτούμενες προσπάθειες ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές", χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους οι ΠΚΣ τα επεισόδια που συνέβησαν χτες στο αμφιθέατρο Σβώλου της Νομικής Σχολής, όταν ομάδα φοιτητών επιτέθηκε στον υπουργό Παιδείας Γερ. Αρσένη που είχε κληθεί να πάρει μέρος σε εκδήλωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, για τα προβλήματα και τις προοπτικές του ελληνικού πανεπιστημίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με την είσοδο του υπουργού Παιδείας στο αμφιθέατρο, όταν ομάδα φοιτητών άρχισε να φωνάζει και να εκσφενδονίζει διάφορα αντικείμενα, κέρματα, γιαούρτι, ακόμα και έναν κάδο απορριμμάτων ενάντια στον υπουργό, αλλά και τους υπόλοιπους ομιλητές (τον πρύτανη του Πάντειου Πανεπιστημίου Αιμ. Μεταξόπουλο, τον βουλευτή επικρατείας της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλο και τον δημοσιογράφο Π. Παναγιωτόπουλο), οι οποίοι λίγα λεπτά αργότερα κυριολεκτικά φυγαδεύτηκαν χωρίς να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε το φαινόμενο "θλιβερό, που πρέπει να προβληματίσει τη Σύγκλητο και τη μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών και των καθηγητών" και τόνισε ότι μια ομάδα φοιτητών "κατέλυσε κάθε έννοια ακαδημαϊκής ελευθερίας και εμπόδισε το διάλογο για το μέλλον του ελληνικού πανεπιστημίου". Για φραστικές επιθέσεις που ξεπέρασαν τα όρια της "πολιτικής αλητείας", κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο πρύτανης του Πάντειου Αιμ. Μεταξόπουλος. Για "πρωτοφανείς βιαιότητες εκ μέρους των ΕΑΑΚ" κάνει λόγο η ΠΑΣΠ.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι "σε μια περίοδο που η κυβέρνηση υλοποιεί τις αντιλαϊκές επιταγές των Βρυξελλών, επιστρατεύοντας πρωτοφανείς μεθόδους τρομοκρατίας και αυταρχισμού, που δηλώνει πως "δε συνομιλεί" με τους απεργούς καθηγητές, τους αγρότες, τα λαϊκά στρώματα που κινητοποιούνται, ανάγει σε προνομιακό συνομιλητή της τη ΔΑΠ. Η ΔΑΠ, τονίζεται, "στήνει" το διάλογο του υπουργείου και αναλαμβάνει εργολαβικά τη διαφήμιση των νέων κυβερνητικών μέτρων. Η ΠΑΣΠ στηρίζει τις εκδηλώσεις της ΔΑΠ κι όλοι μαζί από κοινού με τα ΕΑΑΚ προκαλούν εκφυλιστικές καταστάσεις, σε μια προσπάθεια να υπονομευτεί η μαζική δράση των φοιτητών. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που όλη τη χρονιά με διάφορους τρόπους προσπαθούσαν να βάλουν φρένο στη συλλογική δράση, αδρανοποιώντας τα ΔΣ, υποκαθιστώντας τους συλλόγους, υπονομεύοντας τις μαζικές διαδικασίες".

Οι ΠΚΣ καλούν τους φοιτητές να δώσουν την απάντηση που αρμόζει στην κυβερνητική πολιτική: "Να απαντήσουν οργανωμένα, συντεταγμένα, μαζικά και αποφασιστικά, μέσα από τους συλλόγους τους, στο πλευρό του λαϊκού κινήματος. Καλούν να υπερασπίσουν τους συλλόγους τους απέναντι στις δυνάμεις που συνειδητά επιχειρούν σήμερα να δημιουργήσουν μια κατάσταση διάλυσης, μπροστά και στις φοιτητικές εκλογές, για να περάσει ανώδυνα ο οδοστρωτήρας του Μάαστριχτ στην παιδεία και την κοινωνία".

Αποφασιστικά στην όγδοη βδομάδα απεργίας

Με ένα ακόμα μαχητικό συλλαλητήριο και μια Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που επικύρωσε πανηγυρικά την απόφαση της βάσης των καθηγητών για συνέχιση της απεργίας και για όγδοη βδομάδα, οι καθηγητές έδειξαν ότι διαθέτουν ισχυρά αποθέματα δυνάμεων που τα αντλούν τόσο από την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όσο και από το ογκούμενο κίνημα λαϊκής συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Περισσότερες από 70 ΕΛΜΕ της χώρας, σε σύνολο 84, υπερψήφισαν την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας και για όγδοη βδομάδα (10 - 14 Μάρτη) μεταφέροντας το αποτέλεσμα των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη μέρα σε όλη τη χώρα. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης επισημάνθηκε από προέδρους των ΕΛΜΕ ότι η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει ουσιώδη αιτήματα των καθηγητών, καθώς δεν υπήρξε ουσιαστική δέσμευση για επιμόρφωση, διορισμούς, μείωση μαθητών ανά καθηγητή, κατάργηση του Διεθνούς Απολυτηρίου, κατάργηση ιδιωτικών ΙΕΚ και των διδάκτρων στα δημόσια, ενιαίο τύπο λυκείου, ενώ η κυβέρνηση επιμένει αδιάλλακτα στα οικονομικά αιτήματα των καθηγητών.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε χτες με το ΔΣ της ΟΛΜΕ απάντησε για μια ακόμα φορά ότι διάλογος δε γίνεται όσο είναι κλειστά τα σχολεία ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Ρέππας ο οποίος τόνισε ότι η διαδικασία διαλόγου "θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις λήξει αυτή η απεργία".

Παράλληλα με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης πληθαίνουν και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης μαθητών και εργαζομένων στους αγωνιζόμενους καθηγητές. Σήμερα, στις 11.30 π.μ. μαθητές σχολείων του Λεκανοπεδίου θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας και θα απαιτήσουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καθηγητών για να ανοίξουν τα σχολεία που παραμένουν εδώ και επτά βδομάδες κλειστά με ευθύνη της κυβέρνησης. Στις 2.00 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με στόχο να πιέσει να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των καθηγητών. Σήμερα, στις 6.30 μ.μ. η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε ενημέρωση για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας και για τα αιτήματα των καθηγητών.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
"Κι οκτώ κι εννιά και δέκα εβδομάδες... "

Χιλιάδες καθηγητές διαδήλωσαν και πάλι χτες στο κέντρο της Αθήνας, οργισμένοι ακόμα περισσότερο από την κυβερνητική στάση απέναντι στα αιτήματά τους

Οι απεργοί καθηγητές συνεχίζουν να συγκλονίζουν και να εκπλήσσουν πολλούς με το μεγαλειώδη αγώνα που διεξάγουν εδώ και ενάμιση μήνα, με πείσμα και πρωτοφανή αντοχή, παραδίδοντας έτσι το καλύτερο ίσως μάθημα που έχουν δώσει ποτέ: Το μάθημα της αγωνιστικής διεκδίκησης.

Χτες οι καθηγητές πραγματοποίησαν ένα ακόμα συγκλονιστικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με τα στοιχεία του πάθους και της αποφασιστικότητας να εμπλουτίζονται από το συναίσθημα της οργής που προκαλεί η αλαζονεία με την οποία τους αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν χτες στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος, έχοντας μαζί τους μαθητές τους, διδάσκοντάς τους "αξιοπρέπεια και όχι υποταγή", όπως λέει και ένα από τα κεντρικά συνθήματα των απεργών καθηγητών.

Για άλλη μια φορά στο χτεσινό συλλαλητήριο εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους μαθητικά συμβούλια και σύλλογοι γονέων, ενώ χαιρετισμό στη συγκέντρωση των καθηγητών απηύθυναν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Την ανάγκη της συστράτευσης με τους καθηγητές όλων όσοι βιώνουν σήμερα την υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας, τόνισε στην ομιλία του ο γραμματέας της ΟΛΜΕ, Γρ. Καλομοίρης, ενώ κατήγγειλε την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και την αρνητική στάση που κρατάει στο θέμα του διαλόγου.

"Αυτή η απεργία είναι η αρχή..."

Περίπου στη 1 το μεσημέρι οι καθηγητές ξεκίνησαν την πορεία τους προς το υπουργείο Παιδείας διά μέσου της οδού Ακαδημίας, με κεντρικά συνθήματα "Αυτή η απεργία είναι η αρχή, έρχεται εξέγερση πανεκπαιδευτική" και "Οι καθηγητές δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία". Στην "κεφαλή" της πορείας τέθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ και των απεργιακών επιτροπών με το κεντρικό απεργιακό πανό: "Αγώνας διαρκείας για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν Παιδείας". Από πίσω ακολουθούσαν οι μαθητές με τύμπανα και σφυρίχτρες και ένα πανό που έλεγε, με νόημα: "Ποιος έχει τα κότσια να κυβερνήσει μορφωμένο λαό;"

Το σύνθημα - μήνυμα, "μαθητές - καθηγητές ενωμένοι νικητές" έκανε ξανά την εμφάνισή του στα πανό και στα χείλη των διαδηλωτών, ενώ ενδεικτικό για τις διαθέσεις των καθηγητών, όσον αφορά τη συνέχιση του αγώνα τους, ήταν το σύνθημα "κι οχτώ, και εννιά και δέκα εβδομάδες, εμείς θα απεργούμε μέχρι το 2.000"...

"Οχι" στο διάλογο από την κυβέρνηση

Φτάνοντας οι καθηγητές στο υπουργείο Παιδείας ζήτησαν να συναντηθούν με την ηγεσία του, στο πλαίσιο συνέχισης του διαλόγου με την κυβέρνηση που ζητούν οι καθηγητές. Τους εκπροσώπους των καθηγητών δέχτηκε ο υφυπουργός Παιδείας, Γ. Ανθόπουλος - ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης είχε πάει να διαφημίσει ανεπιτυχώς την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης στη Νομική Σχολή - ο οποίος όμως αρνήθηκε να δώσει οποιαδήποτε απάντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να γίνει διάλογος με κλειστά τα σχολεία.

Η στάση αυτή της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας αποδοκιμάστηκε έντονα από τους διαδηλωτές, οι οποίοι μόλις ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Τσούλιας τους ενημέρωσε για την απάντηση του υφυπουργού, άρχισαν να φωνάζουν "αίσχος" και "αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας". Οι διαδηλωτές παρέμειναν μέχρι τις 3 περίπου έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία, και αποχώρησαν, ίσως περισσότερο οργισμένοι και αγανακτισμένοι από κάθε άλλη φορά.

Συλλαλητήριο σήμερα και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία με τη συμμετοχή των συναδέλφων τους από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο της Καμάρας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης μετά τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ για συνέχιση του αγώνα τους, χτες έστειλαν απάντηση στην αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης, αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό συμμετοχή τους στην απεργία. Παρά τις μεθοδεύσεις συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της Αγωνιστικής Συνεργασίας να περάσουν την πρόταση για μείωση του πακέτου των αιτημάτων τους και σε άλλες περιπτώσεις αναστολή της απεργίας, οι καθηγητές σχεδόν ομόφωνα αποφάσισαν να συνεχίσουν ανυποχώρητοι, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και σε όσους θέλουν να ρίξουν την ευθύνη, για το αδιέξοδο που εμφανίζεται, στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και όχι στην αδιάλλακτη, αυταρχική και αντιεκπαιδευτική στάση της κυβέρνησης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ΓΣ της Τρίτης και στις πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης ήταν οι μαζικότερες που έγιναν σε όλη τη μέχρι τώρα διάρκεια του αγώνα των εκπαιδευτικών. Γεγονός που αποδεικνύει και τη δυναμική που έχει ο αγώνας του κλάδου, παρά το σοβαρό οικονομικό κόστος, που έχει οδηγήσει αρκετούς καθηγητές στην αναζήτηση μεροκάματου οπουδήποτε αλλού, όχι όμως στο σπάσιμο της απεργίας.

Η πρόταση για ελαχιστοποίηση των αιτημάτων τέθηκε κυρίως από την ΠΑΣΚΕ, με εξαίρεση τη Δ ΕΛΜΕ όπου έπεσε στη συζήτηση τόσο από την κυβερνητική παράταξη όσο και από τη ΔΑΚΕ και την Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΝ). Μάλιστα στην Ε ΕΛΜΕ η Αγωνιστική Συνεργασία πρότεινε να λήξει η απεργία την Παρασκευή, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα ή όχι. Βέβαια, σε όλες τις περιπτώσεις οι καθηγητές καταδίκασαν τις προτάσεις υποχώρησης και αναστολής του αγώνα τους, υπερψηφίζοντας σχεδόν ομόφωνα την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας.

Στις 9 Απρίλη οι φοιτητικές εκλογές

Στις 9 Απρίλη, ορίστηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ, η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές για τα ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων και για αντιπροσώπους για το 18ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά τις διακοπές του Πάσχα και πριν το τέλος του ακαδημαϊκού έτους στην Αθήνα.

Για τις εκλογές για αντιπροσώπους στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο και στα ΔΣ θα ισχύσει ο εκλογικός κανονισμός της 8/3/1995 μέχρι και το σημείο 6. Η ακριβής ημερομηνία του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου θα οριστεί σε επόμενη συνεδρίαση του ΚΣ της ΕΦΕΕ πριν τις φοιτητικές εκλογές.

Εκδηλώσεις για την παιδεία

Εκδήλωση με θέμα "Τα προβλήματα της παιδείας και οι επιπτώσεις τους στην ελληνική κοινωνία", διοργανώνουν η Ενωση Γονέων και η ΕΛΜΕ Λέσβου, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη στις 7.30 το βράδυ, στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

  • Τα προβλήματα της παιδείας, όπως αναδείχτηκαν στο σύνολό τους, με αφορμή και την απεργία των καθηγητών θα είναι το αντικείμενο συζήτησης που οργανώνει η ΝΕ Μεσσηνίας την Παρασκευή στην Καλαμάτα. Η συζήτηση θα γίνει στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Κουμάντου και Αριστομένους) στις 7 το απόγευμα και θα μιλήσει σ' αυτήν ο Π. Γεωργιάδης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Εκδήλωση των ΠΚΣ στο ΤΕΙ Αθήνας

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνουν αύριο στις 11.30 π.μ. στα ΤΕΙ Αθήνας εκδήλωση με θέμα "Η εργαζόμενη γυναίκα στο χώρο της υγείας - πρόνοιας, προβλήματα και πρακτικές". Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου.

Ενδεικτικό ίσως του ότι ο αγώνας των καθηγητών έχει καθιερωθεί στις συνειδήσεις του λαού ως δίκαιος, ήταν ένα περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια της πορείας: Οταν η "κεφαλή" της πορείας βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Αμαλίας, Βασ. Σοφίας και Πανεπιστημίου, μία καλοντυμένη κυρία γύρω στα 50 άρχισε να κατηγορεί τους διαδηλωτές επειδή "κλείνουν τους δρόμους και αφήνουν τα παιδιά χωρίς μάθημα". Καθώς οι απεργοί απαντούσαν με το σύνθημα: "Οι καθηγητές δεν είναι συντεχνία, παλεύουν για δημόσια και δωρεάν Παιδεία", το σύνολο σχεδόν των περαστικών στα πεζοδρόμια άρχισε να χειροκροτά τους διαδηλωτές και να αποδοκιμάζει την καλοντυμένη κυρία.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ