Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο σήμερα και στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία με τη συμμετοχή των συναδέλφων τους από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιούν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι καθηγητές της Θεσσαλονίκης. Η συγκέντρωση θα γίνει στο χώρο της Καμάρας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλονίκης μετά τις σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις των ΓΣ των ΕΛΜΕ για συνέχιση του αγώνα τους, χτες έστειλαν απάντηση στην αυταρχική συμπεριφορά της κυβέρνησης, αυξάνοντας σημαντικά το ποσοστό συμμετοχή τους στην απεργία. Παρά τις μεθοδεύσεις συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της Αγωνιστικής Συνεργασίας να περάσουν την πρόταση για μείωση του πακέτου των αιτημάτων τους και σε άλλες περιπτώσεις αναστολή της απεργίας, οι καθηγητές σχεδόν ομόφωνα αποφάσισαν να συνεχίσουν ανυποχώρητοι, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και σε όσους θέλουν να ρίξουν την ευθύνη, για το αδιέξοδο που εμφανίζεται, στο ΔΣ της ΟΛΜΕ και όχι στην αδιάλλακτη, αυταρχική και αντιεκπαιδευτική στάση της κυβέρνησης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι ΓΣ της Τρίτης και στις πέντε ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης ήταν οι μαζικότερες που έγιναν σε όλη τη μέχρι τώρα διάρκεια του αγώνα των εκπαιδευτικών. Γεγονός που αποδεικνύει και τη δυναμική που έχει ο αγώνας του κλάδου, παρά το σοβαρό οικονομικό κόστος, που έχει οδηγήσει αρκετούς καθηγητές στην αναζήτηση μεροκάματου οπουδήποτε αλλού, όχι όμως στο σπάσιμο της απεργίας.

Η πρόταση για ελαχιστοποίηση των αιτημάτων τέθηκε κυρίως από την ΠΑΣΚΕ, με εξαίρεση τη Δ ΕΛΜΕ όπου έπεσε στη συζήτηση τόσο από την κυβερνητική παράταξη όσο και από τη ΔΑΚΕ και την Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΝ). Μάλιστα στην Ε ΕΛΜΕ η Αγωνιστική Συνεργασία πρότεινε να λήξει η απεργία την Παρασκευή, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα ή όχι. Βέβαια, σε όλες τις περιπτώσεις οι καθηγητές καταδίκασαν τις προτάσεις υποχώρησης και αναστολής του αγώνα τους, υπερψηφίζοντας σχεδόν ομόφωνα την πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ