Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Να λυθεί επιτέλους το οικιστικό

Με την ελπίδα ότι θα είναι η τελευταία συνάντηση για το πρόβλημα των αυθαιρέτων του Ανω Περάματος και την έναρξη κατασκευής του δεύτερου δρόμου - διεξόδου ζωής για την πόλη, ο δήμος οργάνωσε, την Τρίτη το βράδυ στο Δημαρχείο, ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων.Στόχος να απαιτήσουν από κοινού για μια ακόμη φορά, όπως τόνισε ο δήμαρχος Γ. Πατσιλινάκος,την προώθηση λύσεων για τα δύο μεγάλα προβλήματα της πόλης, που σε συνδυασμό με αυτό των "καζανιών του θανάτου", έχουν καταδικάσει το Πέραμα σε μόνιμο κίνδυνο και μακροχρόνια υποβάθμιση, χωρίς να αντιμετωπίζονται εδώ και τριάντα χρόνια.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν κληθεί το Γραφείο του Πρωθυπουργού και σειρά αρμοδίων παραγόντων μεταξύ των οποίων ο υπουργός Οικονομικών, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, οι γενικοί γραμματείς των δύο υπουργείων, ο Νομάρχης Πειραιά, οι βουλευτές Β Πειραιά, ο Περιφερειάρχης και ο Περιφερειακός Διευθυντής, ωστόσο μετείχε μόνον ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Δ. Σαράφογλου.

Ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι αναμένεται εντός των επομένων ημερών να ψηφιστεί επιτέλους η τροπολογία για το οικιστικό, η οποία ήταν έτοιμη απ' το Δεκέμβρη του '95 αλλά παρέμενε στα συρτάρια των αρμοδίων με ευθύνη της κυβέρνησης. Η τροπολογία για τα αυθαίρετα του Ανω Περάματος περιλαμβάνεται στον οικιστικό νόμο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και συζητείται την επόμενη βδομάδα. Να σημειώσουμε ότι αρχικά η τροπολογία είχε συνταχθεί από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ λανθασμένη με αποτέλεσμα να αναγκαστεί το '95 ο δήμος προκειμένου να προχωρήσει η επίλυση του προβλήματος να κάνει ο ίδιος με δικά του έξοδα τις τροποποιήσεις, που χρειάζονταν, για τα αυθαίρετα του Περάματος.

Οι καθυστερήσεις αυτές που δημιούργησαν όλο αυτό το διάστημα σειρά νέων προβλημάτων, με κύριο αυτό των νέων προσπαθειών καταπάτησης χαρακτηρισμένης δασικής έκτασης, δεν παρουσιάστηκαν, τουλάχιστον στην αρχή, όπως σημείωσε ο Γ. Πατσιλινάκος, στο ζήτημα του δεύτερου δρόμου, η μελέτη για τον οποίο έγινε σε χρόνο ρεκόρ. Εκτοτε όμως το θέμα και πάλι δεν προχώρησε, με αποτέλεσμα να χαθεί ένας ακόμη πολύτιμος χρόνος για την ασφάλεια της πόλης και των κατοίκων της. Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε στο συμβούλιο ότι αυτές τις μέρες υπογράφονται από τους αρμόδιους υπουργούς και οι περιβαλλοντικοί όροι της σχετικής μελέτης, η οποία έχει επίσης ολοκληρωθεί, ενώ υποστήριξε ότι θα δημοπρατηθεί σύντομα το έργο, που θα προχωράει παράλληλα με τις απαλλοτριώσεις, που βρίσκονται σε εξέλιξη, ώστε να αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις. Πάντως δεν προσδιορίστηκε ούτε ο χρόνος έναρξης του έργου, ούτε πότε θα δοθούν τα 700 εκατομμύρια για το πρώτο τμήμα του.

Ο δήμαρχος Περάματος τόνισε ότι όσο καθυστερούν του δύο έργα τόσο η ευθύνη της πολιτείας απέναντι στην εργατούπολη του Περάματος και τους κατοίκους της, γίνεται μεγαλύτερη. Στη σημερινή κατάσταση δεν αρκούν οι εκφράσεις και δηλώσεις συμπάθειας εκ μέρους των υπευθύνων, αντίθετα εκείνο που έχει ανάγκη ο τόπος είναι οι γενναίες αποφάσεις και η άμεση υλοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ