Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθεσαν το αγροτικό πρόβλημα στη Διακομματική

Στη Βουλή πήγε χτες πολυμελής αντιπροσωπεία της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και των άλλων Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα της χώρας

Τις απόψεις τους για το αγροτικό πρόβλημα κατέθεσαν χτες, στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για το αγροτικό ζήτημα, αντιπροσωπεία μελών της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής και άλλων Συντονιστικών Επιτροπών από άλλες περιοχές της χώρας.

Στη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκαν στα παριστάμενα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής οι αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα στην αγροτιά της χώρας και αιτήματα που τέθηκαν μέσα από τα ψηφίσματα, κατά τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ιδιαίτερα αναδείχτηκαν οι ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης και υπογραμμίστηκε το θέμα της κατεύθυνσης που πρέπει να ακολουθηθεί για να λυθεί το αγροτικό ζήτημα. Από μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών τονίστηκε επίσης η ανάγκη αντίστασης και απειθαρχίας στις καταστροφικές εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που οδηγούν σε μαζικό ξεκλήρισμα τους αγροτοκτηνοτρόφους. Ακόμα για τους συνεταιρισμούς τονίστηκε πως το συνεταιριστικό κίνημα πρέπει να μείνει ανεξάρτητο ως κίνημα με τη δημιουργία πλατιών ψηφοδελτίων.

Τα προβλήματα, τα αιτήματα και οι κατευθύνσεις τέθηκαν στη Διακομματική Επιτροπή, ωστόσο όμως το ζητούμενο είναι όλα αυτά να περάσουν στο πόρισμα που θα συντάξει η Επιτροπή για το αγροτικό ζήτημα και το πόρισμα αυτό να γίνει πράξη. Γιατί υπάρχει και το παράδειγμα του ομόφωνου πορίσματος για τα δάση, το οποίο παραμένει ακόμα στα συρτάρια.

Αναφερόμενος σχετικά ο Βαγγέλης Μπούτας τόνισε στο "Ρ": "Αναπτύξαμε στη Διακομματική τα προβλήματα των αγροτών και τις κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Το ότι υπάρχει πρόβλημα στην αγροτική οικονομία το αναγνωρίζουν λίγο - πολύ όλοι. Το θέμα είναι ποια είναι η λύση που δίνεται: Η καπιταλιστικοποίηση της αγροτικής οικονομίας που προωθεί η κυβέρνηση και το μαζικό ξεκλήρισμα της αγροτιάς ή η πρόταση του αγροτικού κινήματος και του ΚΚΕ για στήριξη και ενίσχυση των αγροτικών νοικοκυριών και των συνεταιρισμών και απειθαρχία στην Ευρωπαϊκή Ενωση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ