Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΡΡΕΣ
Συνεχίζονται οι δίκες αγροτών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών θα καθίσουν σήμερα 40 αγρότες οι οποίοι κατηγορούνται για παρεμπόδιση συγκοινωνιών με τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πιο συγκεκριμένα στο μπλόκο της γέφυρας του Στρυμόνα. Οι 6 από τους 40 αγρότες που είναι εκλεγμένοι στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα του νομού, κατηγορούνται ότι παρακίνησαν τους υπόλοιπους στην τέλεση της αξιόποινης πράξης. Μάρτυρες κατηγορίας έχουν κληθεί να είναι δύο αστυφύλακες του Αστ. Τμήματος Νιγρίτας και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Σερρών.

Το μπαράζ δικαστικών διώξεων θα συνεχιστεί στις 13 Μάρτη με την προγραμματισμένη δίκη περίπου 65 αγροτών οι οποίοι όμως κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών του Απρίλη του 1994. Για τις κινητοποιήσεις της ίδιας περιόδου θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου περίπου 100 αγρότες στις 20 Μάρτη, 60 αγρότες στις 27 Μάρτη και 20 αγρότες στις 3 Απρίλη. Επίσης από το Σεπτέμβρη ως και το Νοέμβρη θα δικαστούν άλλοι 227 αγρότες. Συνολικά, περισσότεροι από 500 αγρότες θα οδηγηθούν στα δικαστήρια για να δικαστούν ως εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου, επειδή τόλμησαν να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να μείνουν στον τόπο τους και να μπορούν να ζουν από την καλλιέργεια των χωραφιών τους. Επειδή ύψωσαν το ανάστημά τους στις αντιαγροτικές επιλογές της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης.

Το όργιο αυταρχισμού και τρομοκράτησης του αγροτικού κόσμου, δε φαίνεται όμως να επιτελεί τον σκοπό του. Οι αγρότες, τόσο των Σερρών, που αυτή την περίοδο έχουν να αντιμετωπίσουν τις δικαστικές διώξεις, όσο και των άλλων νομών της Μακεδονίας και της Θράκης, ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη κινητοποίησή τους, το παναγροτικό ραντεβού στο Κιλελέρ, στις 16 Μάρτη. Μάλιστα, αρκετοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι με τον αυταρχικό κατήφορο που πήρε η κυβέρνηση, εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και τελικά αντί λύσεων στα οξυμένα προβλήματά τους, βλέπουν ποινές και τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ