Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποφασιστικά στην όγδοη βδομάδα απεργίας

Με ένα ακόμα μαχητικό συλλαλητήριο και μια Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας, που επικύρωσε πανηγυρικά την απόφαση της βάσης των καθηγητών για συνέχιση της απεργίας και για όγδοη βδομάδα, οι καθηγητές έδειξαν ότι διαθέτουν ισχυρά αποθέματα δυνάμεων που τα αντλούν τόσο από την αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όσο και από το ογκούμενο κίνημα λαϊκής συμπαράστασης στον αγώνα τους.

Περισσότερες από 70 ΕΛΜΕ της χώρας, σε σύνολο 84, υπερψήφισαν την εισήγηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ για συνέχιση της απεργίας και για όγδοη βδομάδα (10 - 14 Μάρτη) μεταφέροντας το αποτέλεσμα των μαζικών Γενικών Συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη μέρα σε όλη τη χώρα. Στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης επισημάνθηκε από προέδρους των ΕΛΜΕ ότι η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει ουσιώδη αιτήματα των καθηγητών, καθώς δεν υπήρξε ουσιαστική δέσμευση για επιμόρφωση, διορισμούς, μείωση μαθητών ανά καθηγητή, κατάργηση του Διεθνούς Απολυτηρίου, κατάργηση ιδιωτικών ΙΕΚ και των διδάκτρων στα δημόσια, ενιαίο τύπο λυκείου, ενώ η κυβέρνηση επιμένει αδιάλλακτα στα οικονομικά αιτήματα των καθηγητών.

Στο μεταξύ, ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε χτες με το ΔΣ της ΟΛΜΕ απάντησε για μια ακόμα φορά ότι διάλογος δε γίνεται όσο είναι κλειστά τα σχολεία ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Ρέππας ο οποίος τόνισε ότι η διαδικασία διαλόγου "θα ολοκληρωθεί αμέσως μόλις λήξει αυτή η απεργία".

Παράλληλα με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης πληθαίνουν και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης μαθητών και εργαζομένων στους αγωνιζόμενους καθηγητές. Σήμερα, στις 11.30 π.μ. μαθητές σχολείων του Λεκανοπεδίου θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παιδείας και θα απαιτήσουν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καθηγητών για να ανοίξουν τα σχολεία που παραμένουν εδώ και επτά βδομάδες κλειστά με ευθύνη της κυβέρνησης. Στις 2.00 το μεσημέρι η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας με στόχο να πιέσει να δοθούν λύσεις στα αιτήματα των καθηγητών. Σήμερα, στις 6.30 μ.μ. η ΕΛΜΕ Πειραιά καλεί σε ενημέρωση για την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας και για τα αιτήματα των καθηγητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ