Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
10.000 υποψήφιοι για 2.456 θέσεις εποχικής απασχόλησης!

Δικαίωμα στην εργασία, έστω και για λίγους μήνες, διεκδικούν περισσότερα από 10.000 άτομα, στη συντριπτική πλειοψηφία, νέες και νέοι, που υπέβαλαν αίτηση για πρόσληψη στην "Ολυμπιακή Αεροπορία", μόνο για την περίοδο του καλοκαιριού!

Απ' αυτούς, ο ένας στους οχτώ θα υπογράψει με την εταιρία σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου και μετά τη λήξη της σύμβασης, θα ριχτεί και πάλι στην ανεργία. Οι θέσεις εποχικής απασχόλησης που προκήρυξε η ΟΑ, μόνο για την Αθήνα, είναι 1.356 και επίκειται η προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη, περίπου, άλλων 1.100 ατόμων στα περιφερειακά αεροδρόμια. Για να καλυφθούν οι ανάγκες της ΟΑ, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, σύμφωνα με τους αρμόδιους της εταιρίας, πρέπει να προσληφθούν 2.500 άτομα για εργασία στο έδαφος (εργάτες, χειριστές ανυψωτικών μηχανημάτων, οδηγοί, τεχνικοί κ.ά.).

Στο μεταξύ, είναι αξιοσημείωτο ότι φέτος οι προσλήψεις εποχικού προσωπικού στην ΟΑ γίνονται σε περίοδο εκλογών δύο Σωματείων Εργαζομένων στον εθνικό αερομεταφορέα. Στις 11 και 12 Μάρτη ψηφίζουν οι 700 πτυχιούχοι μηχανικοί, μέλη της ΕΠΤΑΟΑ και στις 17 - 20 του μήνα τα 1.020 μέλη του Σωματείου Εργατικού Προσωπικού ΟΑ (ΣΕΠΟΑ). Η χρονική αυτή συγκυρία προσλήψεων - εκλογών στην "Ολυμπιακή" ...πέφτει γάντι για τα στελέχη της ΠΑΣΚΕ, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, καιρό τώρα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός, τάζοντας "λαγούς με πετραχήλια" στους εργαζόμενους για να εξαγοράσουν την ψήφο τους στις επικείμενες εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ