Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσπάθησαν να κάψουν βιβλιοπωλείο

Στο στόχαστρο αγνώστων εμπρηστών βρέθηκε χτες το βιβλιοπωλείο του Μάριου Βερέττα, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Ζωσιμάδων στα Εξάρχεια. Γύρω στις τέσσερις τα ξημερώματα οι δράστες πλησίασαν στο βιβλιοπωλείο χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς, παραβίασαν ένα παράθυρο και πέταξαν μέσα δυο πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη. Αμέσως μετά έβαλαν φωτιά και έσπευσαν να εξαφανιστούν, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να αφήσουν την "ταυτότητά" τους. Στον τοίχο του βιβλιοπωλείου έγραψαν με γαλάζιο χρώμα και αρκετά καθαρά τη λέξη "Εξαγνισμός". Οι περίοικοι άκουσαν μια έκρηξη και ενημέρωσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία περιόρισε την εξάπλωση της πυρκαγιάς μέσα στο βιβλιοπωλείο, το οποίο υπέστη μικρές ζημιές.

Ο Μάριος Βερέττας μας είπε ότι η λέξη που έγραψαν έξω από το βιβλιοπωλείο παραπέμπει στο χώρο των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων. "Κάποιοι, τόνισε, ενοχλούνται από το γεγονός ότι το βιβλιοπωλείο, στους λίγους μήνες που λειτουργεί, έχει μετατραπεί σε στέκι πνευματικής έκφρασης. Διοργανώνουμε εκδηλώσεις και έρχονται εδώ και μιλούν συγγραφείς, άνθρωποι των Γραμμάτων. Φαίνεται ότι αυτές οι εκδηλώσεις ενοχλούν κάποιους. Ευτυχώς που οι γείτονες ειδοποίησαν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία επενέβη κι έσωσε, ό,τι μπορούσε".

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι πυροσβέστες βρήκαν στο χώρο του βιβλιοπωλείου δύο παραμορφωμένα πλαστικά μπουκάλια με υπολείμματα βενζίνης. Προανάκριση διενεργείται από το ανακριτικό τμήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ