Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Στο Κιλελέρ η συνέχεια του αγώνα

Ανακοίνωση - κάλεσμα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα προς όλους τους αγρότες της χώρας, αλλά και τους εργατοϋπάλληλους, επαγγελματοβιοτέχνες, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, επιστήμονες, νέους

Με το γιορτασμό της επετείου του Κιλελέρ την ερχόμενη Κυριακή, 16 Μάρτη, γίνεται η εκκίνηση νέων αγώνων για την επιβίωση της αγροτιάς. Εκεί, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, που εξεγέρθηκαν πριν 87 χρόνια εναντίον των τσιφλικάδων και έδωσαν το αίμα τους για να αποκτήσουν τη γη τους, όλα δείχνουν ότι θα ακουστεί βροντερή η φωνή διαμαρτυρίας, εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής από χιλιάδες αγρότες, αλλά και εργαζόμενους, επαγγελματοβιοτέχνες, νέους.

Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, στα χωριά της Θεσσαλίας, αλλά και των άλλων αγροτικών περιοχών της χώρας μας, επικρατεί πυρετός προετοιμασίας. Στελέχη των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα και των αγροτικών οργανώσεων "οργώνουν" την ύπαιθρο, ενημερώνοντας και καλώντας τους αγρότες να δώσουν μαζικά και μαχητικά το "παρών". Ταυτόχρονα, κοινοτικά συμβούλια παίρνουν αποφάσεις για συμμετοχή και ναυλώνουν λεωφορεία. Επίσης, διοικητικά συμβούλια εργατικών συνδικάτων, ομοσπονδιών ΕΒΕ κλπ. συνεδριάζουν για να αποφασίσουν συμμετοχή των μελών τους στο αγωνιστικό προσκλητήριο της αγροτιάς.

Τη διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει αναλάβει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΣΕΑ) των αγροτών. Στόχος της είναι να δώσει διεκδικητικό, παναγροτικό και παλλαϊκό χαρακτήρα στις εκδηλώσεις. Γι' αυτό και, με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους αγρότες της χώρας, αλλά και όλους τους εργατοϋπαλλήλους, επαγγελματοβιοτέχνες, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες, νέους, συνταξιούχους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

Η ανακοίνωση - κάλεσμα

Η ανακοίνωση - κάλεσμα της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής έχει ως εξής:

"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με το παναγροτικό συλλαλητήριο στο Κιλελέρ στις 16 Μάρτη, για να τιμήσουμε τους προγόνους μας, που θυσιάστηκαν για παρόμοιους με τους δικούς μας στόχους και να απαιτήσουμε τη λύση των οξυμένων προβλημάτων μας.

Καλούμε όλους τους αγρότες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, για να αποδείξουμε, άλλη μια φορά, ότι στον αγώνα επιβίωσης που κάνουμε είμαστε όλοι ενωμένοι και θα συνεχίσουμε μέχρι τη δικαίωσή του.

Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα, εργατοϋπαλλήλους, επαγγελματοβιοτέχνες, εκπαιδευτικούς, συνταξιούχους, επιστήμονες, νέους να πάρουν μέρος και έμπρακτα να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα μας γιατί τα προβλήματά μας έχουν την ίδια αιτία, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στη συνάντηση που έκανε η ΠΣΕΑ με τον πρωθυπουργό της χώρας, στις 26 Φλεβάρη, αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, η άρνηση της κυβέρνησης να δώσει λύση στα προβλήματά μας, αλλά και η προσπάθειά της να εξαπατήσει την κοινή γνώμη με το διάλογο που, τάχα, κάνει με τους αγρότες.

Και στα έξι συγκεκριμένα αιτήματά μας, η κυβέρνηση απάντησε με αντίστοιχα ΟΧΙ, ενώ για τα γενικότερα προβλήματα μάς παρέπεμψε στον κοινωνικό διάλογο στον οποίο θα είναι δεδομένη η νέα ΚΑΠ, η Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ, αλλά και η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που έχουν δημιουργήσει τα αδιέξοδα στη γεωργία μας.

Αποδείχθηκε, και από τη συνάντηση αυτή, ότι η αστυνομική και δικαστική τρομοκρατία, που ασκείται με ευθύνη της κυβέρνησης κατά των αγροτών, αποτελούν μέσα εφαρμογής της αντιαγροτικής κυβερνητικής πολιτικής που στόχο τους έχουν να καταστείλουν και να αποτρέψουν νέες κινητοποιήσεις. Γι' αυτό ο πρωθυπουργός δεν αποδέχτηκε ακόμα και το αίτημά μας να σταματήσουν οι μαζικές δίκες και καταδίκες των αγροτών.

Με τη στάση της αυτή, η κυβέρνηση απέδειξε ότι σκοπός του "κοινωνικού διαλόγου" δεν είναι η λύση των οξυμένων αγροτικών προβλημάτων, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων σε όφελός της, ο εκφυλισμός των αγώνων μας και η εξασφάλιση της συναίνεσης των αγροτών στο ξεκλήρισμά τους.

Με αυτού του είδους τους διαλόγους, όμως, η κυβέρνηση μπορεί να εξασφαλίζει τη συναίνεση κάποιων "θεσμοθετημένων" αγροτοσυνδικαλιστών και αγροτοσυνεταιριστών. Δεν μπορεί, όμως, να εξαπατήσει και να εξασφαλίσει τη συναίνεση των αγροτών, γιατί "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" και δεν υπάρχουν περιθώρια για ψέματα και υπεκφυγές.

Στους εκφυλιστικούς και αποπροσανατολιστικούς διαλόγους, στις πολιτικές που συρρίκνωσαν δραματικά το εισόδημά μας και απειλούν με ξεκλήρισμα τα νοικοκυριά μας, απαντάμε με ενότητα και αγώνα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο ο γιορτασμός του Κιλελέρ (2002-03-30 00:00:00.0)
Την Κυριακή ο γιορτασμός (2002-03-27 00:00:00.0)
Μπλόκα και συλλαλητήρια! (2002-03-22 00:00:00.0)
Σήμερα το αγροτικό συλλαλητήριο (2002-03-06 00:00:00.0)
Νέες αγωνιστικές αποφάσεις (2002-02-26 00:00:00.0)
Διάλογος για λύσεις (1997-02-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ