Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Σήμερα το αγροτικό συλλαλητήριο

Στις 12 το μεσημέρι το αγωνιστικό «ραντεβού», με κατάληψη των κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, της Εφορίας και της Περιφερειακής Διοίκησης

Από προηγούμενο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα
Από προηγούμενο παναγροτικό συλλαλητήριο στην Καρδίτσα
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί το παναγροτικό συλλαλητήριο, με τρακτέρ, στην Καρδίτσα, που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού και που αποτελεί το πρώτο «βήμα» του νέου αγωνιστικού ξεκινήματος της αγροτιάς. Στα πλαίσια του συλλαλητηρίου - το αγωνιστικό «ραντεβού» έχει οριστεί στην κεντρική πλατεία της πόλης - οι αγρότες θα προχωρήσουν σε κατάληψη των κτιρίων της Αγροτικής Τράπεζας, της Εφορίας και της Περιφερειακής Διοίκησης.

Η διοργάνωση του συλλαλητηρίου αποτελεί μια από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι συνεπείς δυνάμεις του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος για τη συνέχιση και ένταση του αγώνα της αγροτιάς, με στόχο την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δημιουργεί οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματά τους οδηγώντας στο ξεκλήρισμα τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Σ' αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η διοργάνωση του αγωνιστικού γιορτασμού της 92ης επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 31 Μάρτη, με παναγροτικό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Ο αγωνιστικός γιορτασμός της επετείου του Κιλελέρ αποφασίστηκε την περασμένη Κυριακή, στη σύσκεψη εκπροσώπων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων και Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που προσκάλεσε στη Λάρισα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.

Οι αγρότες με τη συμμετοχή τους στο γιορτασμό του Κιλελέρ θα στείλουν διπλό μήνυμα:

* Πρώτον ότι θυμούνται, ευγνωμονούν και τιμούν τον αγώνα και τη θυσία των Θεσσαλών κολίγων, για ν' αποκτήσει ο ξωμάχος γη και να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του.

* Δεύτερον, ότι το Κιλελέρ είναι σήμερα επίκαιρο, καθώς ό,τι ονειρεύτηκαν οι κολίγοι δεν εξασφαλίστηκε, αφού ο αγρότης κινδυνεύει να χάσει σήμερα τη γη του, είτε από την Αγροτική Τράπεζα που επιχειρεί να του την αρπάξει για τα χρέη του, είτε από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που στόχο της έχει να συγκεντρώσει τη γη των μικρομεσαίων αγροτών στους μεγαλοαγρότες και στις αγροτικές επιχειρήσεις.

Για τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Οι συνεπείς δυνάμεις του αγροτικού κινήματος έχουν διακηρύξει σαφώς ότι το διεκδικητικό πλαίσιο των νέων αγροτικών κινητοποιήσεων αφορά στην πάλη υπέρ των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών, για να παραμείνουν στα χωράφια τους και στον τόπο τους. Εχουν ξεκαθαρίσει, δε, ότι δεν αποκλείουν καμία μορφή πάλης. Στην οργάνωση και στο συντονισμό των νέων αγώνων τους οι αγρότες θ' αξιοποιήσουν την πλούσια και πολύτιμη πείρα που απέκτησαν από το μακρόχρονο αγώνα τους και ιδιαίτερα τον αγώνα που αναπτύχθηκε την τελευταία δεκαετία.

Οι αγρότες συνειδητοποιούν ότι για να εξασφαλίσουν τη μαζικότητα, τη δυναμικότητα και την αποτελεσματικότητα των αγώνων τους, η πάλη τους πρέπει να στοχεύει στην ανατροπή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις. Μια πολιτική καταστροφική για τη μικρομεσαία αγροτιά της Ελλάδας, καθώς είναι αυτή που επιβάλλει περιορισμούς στις καλλιέργειες, με ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας, με απαγορεύσεις στην κατασκευή έργων υποδομής και έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, τη χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα των φτωχών και μεσαίων αγροτών. Και βεβαίως, γνωρίζουν ότι στους αγώνες τους πρέπει να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν μαζική και πιο ενεργή αλληλεγγύη και συμπαράταξη των άλλων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, που πλήττονται το ίδιο βάναυσα από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ