Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Εχουν γνώση οι φύλακες

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η εξυπηρέτησή τους είναι αυτή τη φορά το πρόσχημα, που επικαλούνται οι εκπρόσωποι των μονοπωλίων του λιανεμπορίου, μέσω του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ), για να περάσουν τις αξιώσεις τους για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Μιλώντας προχτές σε ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου ο πρόεδρός του Αντ. Μακρής επανέφερε την αξίωση των μεγαλεμπόρων για απελευθέρωση του ωραρίου, κατά πώς τους βολεύει. Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση εμμέσως πλην σαφώς να μη διανοηθεί να αγγίξει την ασυδοσία τους, πράγμα για το οποίο έσπευσε αμέσως μετά να τον διαβεβαιώσει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρ. Θεοδώρου. Ο τελευταίος ήταν κατηγορηματικός, δηλώνοντας ότι για την κυβέρνηση έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή που θα έβαζε φρένο στη διαμόρφωση των τιμών και δήλωσε: «η πολιτεία είναι δίπλα σας».

Εντάξει, είναι γνωστό όχι απλώς υπάρχει «αγαστή» συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και ότι η κυβέρνηση φροντίζει «πριν απ' αυτούς γι' αυτούς». Μόνο που κανονίζουν -πάλι- χωρίς τον ξενοδόχο. Στην προκειμένη περίπτωση, το συνδικαλιστικό κίνημα τόσο των εργαζομένων στο χώρο του εμπορίου όσο και των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

Και καλά θα κάνουν κυβέρνηση και μεγαλέμποροι να θυμούνται, όταν τα λένε και τα συμφωνούν μεταξύ τους ότι «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ