Τετάρτη 6 Μάρτη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γ. ΧΟΥΡΜΟΥΖΙΑΔΗΣ
Σύστημα άδικο και φορομπηχτικό

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.--

Αδικο και φορομπηχτικό χαρακτήρισε το νόμο περί συνάφειας για το ΦΠΑ τριετίας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας σε συνάντηση με τους Επαγγελματοβιοτέχνες που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Αχτιδική Επιτροπή Καλαμαριάς της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο της δίμηνης καμπάνιας για την ενημέρωση του κλάδου με τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης, που ζήτησε την κατάργηση του νόμου, σημείωσε:

«Αυτή τη στιγμή, η οικονομία της χώρας μας βρίσκεται μπροστά σε τεράστια κενά. Και βέβαια η κυβέρνηση για να τα καλύψει αυτά τα κενά σκέφτεται και σκαρφίζεται διάφορα κόλπα. Ενα από αυτά είναι ο περίφημος 27/53, ο νόμος που παίρνει σβάρνα ως λαίλαπα τους μικρομεσαίους με το χαρακτηρισμό της ασυνάφειας».

«Το πρόβλημα των μικρομεσαίων είναι κατεξοχήν πολιτικό, συνέχισε. Εχει βέβαια τις συνέπειές του στο χώρο της κοινωνικής μας ζωής, αλλά η προέλευσή του, η αφετηρία του είναι η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση.. Πρέπει να πείσουμε το διπλανό μας τον επαγγελματοβιοτέχνη που έχει το ίδιο πρόβλημα ότι αν δεν κινητοποιηθεί μέσα στην απελπισία της ακινησίας του θα τον βρει πιο εύκολο θύμα η πολιτική της κυβέρνησης».

Αναλύοντας το νόμο ο Γ. Χουρμουζιάδης επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιβαρύνει με ΦΠΑ και εμπόρευμα που ενδέχεται να μην έχει πουληθεί. Κι αυτό γίνεται με το επιχείρημα ότι η δήλωση που κάνει ο μικρομεσαίος στην Εφορία δεν είναι ειλικρινής.

«Με την απειλή της μη ειλικρινούς δηλώσεως αναγκάζουν τον επιχειρηματία να είναι κάτω από τον κίνδυνο του προστίμου, της πρόσθετης φορολογίας, του πρόσθετου ΦΠΑ. Κι αντί να βλέπουμε ένα νόμο, ο οποίος θα αυξάνει την άμεση φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου, προωθούνται οι έμμεσες φορολογίες, που θίγουν αποκλειστικά και μόνο το μικρό επαγγελματία και τον εργαζόμενο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ