Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΗ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ
ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ
μόνο ο αλβανικός λαός

Επικίνδυνες γίνονται επιδιώξεις κύκλων στην Ελλάδα για ενεργή συμμετοχή στη "μοιρασιά της λείας" με πρόσχημα την "προστασία της ελληνικής μειονότητας" στην Αλβανία

Ενώ η εξέγερση του αλβανικού λαού δείχνει να αποκτά καινούρια ποιοτικά στοιχεία οργάνωσης, πειθαρχίας και συνεννόησης, για άλλη μια φορά εκείνοι που τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση της απόγνωσης σχεδιάζουν ερήμην του, πώς να καταπνίξουν την εξέγερση στο αίμα και να επιβάλουν "με Μπερίσα ή χωρίς Μπερίσα" τη λύση που βολεύει τις ιμπεριαλιστικές τους επιδιώξεις. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Λ. Ντίνι, πως μπορούν να στείλουν "στρατιώτες για να ενισχύσουν τις αλβανικές δυνάμεις της τάξης"... Από κοντά και οι ελληνικοί παράγοντες που επιδιώκουν μια, έστω μικρή θέση, στο τραπέζι της ιμπεριαλιστικής μοιρασιάς και που όλο και πιο πολύ προβάλλουν το άλλοθι της "υπεράσπισης της ελληνικής μειονότητας"!

Ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης,τόνισε μεταξύ άλλων: Το θέμα δεν είναι σήμερα η υπεράσπιση της ελληνικής μειονότητας. Το θέμα είναι η αποκατάσταση μιας πραγματικής δημοκρατίας στην Αλβανία. Είναι ανόητο να θέλουμε ανέπαφο το καθεστώς ή ένα παρόμοιο καθεστώς, αυτό που υπονοούν οι ξένοι με τη διαιτησία ή αυτό που προετοιμάζουν να διαδεχτεί, δηλαδή το αντιδημοκρατικό, να είναι δημοκρατικό για την ελληνική μειονότητα. Αυτά δε γίνονται. Συνεπώς το πρόβλημα είναι δημοκρατία για όλο το λαό της Αλβανίας.


ΣΕΛ.  8   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ