Πέμπτη 6 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ
Απεργούν οι εργαζόμενοι για την ιδιωτικοποίηση

Με 24ωρη απεργία απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγάλεω, στην πρόθεση της δημοτικής αρχής που πρόσκειται στον ΣΥΝ, να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες του δήμου, να τον μετατρέψει σε επιχείρηση και να επιβαρύνει με πρόσθετα φορολογικά βάρη τους δημότες.

Η δημοτική αρχή πρότεινε το καλοκαίρι να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η σύσταση Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης με μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου, που "θα διέπεται από τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας" συμπεριλαμβάνοντας μέσα την πλειοψηφία των δημοτικών υπηρεσιών. Υστερα από τις αντιδράσεις όμως των εργαζομένων αλλά και της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης", το θέμα αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά θα συζητηθεί στο σημερινό ΔΣ στις 8.30 το βράδυ.

Η αντίδραση των εργαζομένων και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που αποφάσισαν για σήμερα, "ανησύχησαν" το δήμαρχο Αιγάλεω Γ. Μυστακόπουλο ο οποίος χτες όλη μέρα περιοδεύοντας σε όλους τους χώρους εργασίας του δήμου προσπαθούσε να πείσει τους εργαζόμενους ότι δεν πρόκειται να θιχτούν οι εργασιακές τους σχέσεις και πως τίποτα δε θα αλλάξει. Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν προγραμματίσει δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης. Η πρώτη είναι στις 10 το πρωί και η δεύτερη στις 8.30 το βράδυ, την ώρα που θα συζητείται και το θέμα της σύστασης της Δημοτικής Επιχείρησης, στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ