ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 29 Μάρτη 1997
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ
Λέμε ΟΧΙ με πλήρη συνείδηση

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στη Φυσικομαθηματική Σχολή

"Λέμε ΟΧΙ σε μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά. Λέμε ΝΑΙ σε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά". Με αυτό το μήνυμα η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) ΦΜΣ πραγματοποίησε χτες εκδήλωση στο χώρο της σχολής για τα ναρκωτικά, δίνοντας την αγωνιστική στάση που πρέπει να έχει η νεολαία ενάντια στα ναρκωτικά και την εξάρτηση.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους των ΠΚΣ η Ν. Γεωργοπούλου,ενώ ομιλήτρια ήταν η δικηγόρος και γγ του ΕΣΥΝ, Ε. Ζαφειρίου.

Για το πώς μπορείς να γλιτώσεις από τον κίνδυνο των ναρκωτικών η Ε. Ζαφειρίου μίλησε για τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση, που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος. Μίλησε για το πώς πρέπει να μαθαίνουμε να λέμε όχι, και αυτό γίνεται με κυριότερο όπλο τη γνώση. Είπε για το πώς πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα.

"Το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί ένα τεράστιο βαγόνι, με το οποίο οδηγούν τη νεολαία στην τοξικομανία και στον ψεύτικο παράδεισο των ναρκωτικών", συνέχισε η Ε. Ζαφειρίου, τονίζοντας ότι η πολιτεία από τη μεριά της αρνείται να μιλήσει για την πρόληψη, να βρει τις αιτίες που ωθούν τη νεολαία στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών και να τις παλέψει.

"Ο χρήστης είναι μόνος. Το κράτος τον αφήνει στο χείλος του γκρεμού. Δεν παίρνει μέτρα για πρόληψη και θεραπεία. Τους αφήνει να εξαθλιώνονται. Οι ίδιοι οι χρήστες σου λένε "θέλω να ξεφύγω αλλά δεν μπορώ". Γιατί να νοιαστεί το κράτος για τον τοξικομανή, αφού αυτό τον γέννησε και τον συντηρεί. Του αρέσει και τον θέλει έτσι", είπε η Ε. Ζαφειρίου.

Την απάντηση σ' αυτούς που θέλουν τους νέους εξαρτημένους και υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση ναρκωτικών ουσιών, την έδωσε ο Μάνος, φοιτητής: "Η ρίζα βρίσκεται στην καθυπόταξη της νεολαίας. Τα ναρκωτικά υπάρχουν και εξυπηρετούν την άρχουσα τάξη. Δεν μπορεί αυτή να υπάρξει χωρίς τα ναρκωτικά. Το εμπόριο των ναρκωτικών είναι το δεύτερο σε τζίρο. Στις μονάδες απεξάρτησης δε μιλούν για τα ναρκωτικά. Μιλούν για τη ζωή. Γι' αυτή πρέπει και να παλεύουμε. Για τη ζωή".

Το κλείσιμο έγινε με μια προτροπή και συνάμα ευχή από την Ε. Ζαφειρίου: "Σας αρέσει αυτή η ζωή που υπάρχει, με αυτά τα δεδομένα; Αν δε σας αρέσει να την αλλάξετε. Χιμήξτε επάνω της. Κατακτήστε τη. Διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν".

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Παιδαγωγικά απαράδεκτη η εγκύκλιος
  • Απορρίπτεται και από τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, που εντατικοποιεί τα μαθήματα και φέρνει σε αντιπαράθεση καθηγητές, μαθητές και γονείς
  • Αγωνιστική απάντηση με το συλλαλητήριο της ερχόμενης Τρίτης

Την πρόταση της ΟΛΜΕ, για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που χάθηκαν από την απεργία των καθηγητών, υιοθέτησε χτες η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ της χώρας, που δήλωνε αποφασισμένη να μην αφήσει το υπουργείο Παιδείας να αποπροσανατολίσει και να φέρει σε αντιπαράθεση μαθητές, γονείς και καθηγητές.

Στις παρεμβάσεις των προέδρων των ΕΛΜΕ ήταν έντονη η οργή για την τακτική του υπουργείου Παιδείας που, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς, αναφερόμενος στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας "θέλει να αποστεώσει κάθε ουσιαστικό νόημα από τον αγώνα των καθηγητών και την εκπαιδευτική διαδικασία, με την εκδικητική αυτή εγκύκλιο". Πολλοί εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ άφηναν αιχμές για τη στάση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, τονίζοντας ότι δίνει στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση αποκλειστικά τη μορφή της εφαρμογής ή όχι της εγκυκλίου και αφήνει στο απυρόβλητο τα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου, το "νέο τύπο λυκείου" και την "ελεύθερη" πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι ίδιοι καλούσαν το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει πριν το Πάσχα γενικές συνελεύσεις στους συλλόγους, για να πάρει θέση ο κλάδος.

Πάντως, οι μαθητές ήταν "πρωταγωνιστές" στη χτεσινή γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, καθώς οι καθηγητές εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της τυχόν εφαρμογής της εγκυκλίου του υπουργείου Παιδείας, που εντατικοποιεί τα μαθήματα, και θεωρείται από την πλειοψηφία των καθηγητών ως παιδαγωγικά απαράδεκτη.

Η ΔΕΕ

Μεταφέροντας την εμπειρία που υπάρχει από τις πρόσφατες γενικές συνελεύσεις και από τις επαφές με συλλόγους μαθητών και γονιών, ο Σ. Σάββας, στέλεχος της ΔΕΕ, μιλώντας στο "Ρ" τόνισε ότι αυτό που φαίνεται είναι ότι η εγκύκλιος του υπουργείου δε βρίσκει έδαφος, καθώς χαρακτηρίζεται ως μέτρο αυταρχικό και αντιπαιδαγωγικό που δημιουργεί πρόβλημα στα παιδιά καθώς εντατικοποιεί τα μαθήματα.

"Η ΔΕΕ, τόνισε, καλεί τους καθηγητές να μην μπουν στη λογική να εφαρμόσουν την εγκύκλιο, καθώς κάτι τέτοιο θα εκθέσει τον κλάδο και θα φέρει σε αντίθεση τους καθηγητές με τους μαθητές και τους γονείς τους. Καλεί επίσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συγκαλέσει γενικές συνελεύσεις του κλάδου για να πάρει θέση απέναντι στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την παιδεία καθώς και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχουμε μπροστά μας".

"Αυτό που χρειάζεται, τόνισε, είναι όλοι να αποφασίσουν και έμπρακτα να εκφράσουν την αντίθεσή τους και στα άλλα μεγάλα ζητήματα που έχει το εκπαιδευτικό κίνημα μπροστά του, εκφράζοντας παράλληλα και την αντίθεσή τους στην εγκύκλιο του υπουργείου. Και αρχή θα αποτελέσει η μαζική συμμετοχή καθηγητών, γονιών, μαθητών, εργαζομένων στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη".

Οι διασπαστές... είναι πολύ "ενωτικοί"

Το ενδιαφέρον των φοιτητών, για συμμετοχή στο συνδικαλιστικό κίνημα, κάνουν ό,τι μπορούν για να... εξαντλήσουν οι παρατάξεις, που πρωταγωνιστούν στην αδράνεια και τη διάλυση των οργάνων του φοιτητικού κινήματος. Αυτό επιβεβαιώνεται και προεκλογικά.

***

Η πρόταση και η προσπάθεια των ΠΚΣ, για να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συλλόγων, να συζητηθούν μέσα εκεί τα προβλήματα των φοιτητών και να ληφθούν αγωνιστικές αποφάσεις, συναντά το τείχος της διασπαστικής ταχτικής των ΠΑΣΠ - ΔΑΠ - αριστεριστών. Συνήθης τακτική είναι να χρησιμοποιούν τις έδρες τους στα ΔΣ, για να... μην καλούν τους φοιτητές σε συνελεύσεις (βλ. Αθήνα, Πάτρα). Ακόμα κι όταν υπάρχουν σύλλογοι που με πρόταση των ΠΚΣ αποφασίζουν και καλούν και άλλους συλλόγους σε κινητοποίηση και γίνονται, καθώς, ακόμα κι όταν συγκαλούνται, εξελίσσονται σε... μαραθώνιους κι όποιος φοιτητής αντέξει. Ετσι στα Γιάννενα, όπου η ΕΑΑΚ έχει τη μεγαλύτερη σε ποσοστό πανελλαδικά δύναμή της, όταν αφήνει την κύρια ασχολία της (να βγάζει μακροσκελείς καταγγελίες για όσα κάνει ή δεν κάνει το ΚΚΕ) ρίχνεται σε ατέρμονες γενικόλογες αντιπαραθέσεις με τη ΔΑΠ ή την ΠΑΣΠ, κι ούτε λίγο ούτε πολύ η Συνέλευση μετατρέπεται σε μια μικρή... Βουλή. Κάπου στο τέλος, ή η ΔΑΠ (β. Ιατρική Θεσσαλονίκης) ή η ΠΑΣΠ (βλ. Βιολογικό Θεσσαλονίκης) διαπιστώνουν... έλλειψη απαρτίας και... πάπαλα η συνέλευση!

***

Την ίδια ώρα που τορπιλίζεται η αγωνιστική ενότητα των φοιτητών μια άλλη ενότητα δίνει και παίρνει. Στη ΣΤΕΦ Αθήνας, για να μην περάσει η πρόταση των ΠΚΣ, οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ συγκροτούν κοινό ψήφισμα για... διάλογο με τον υπουργό πάνω στην "ελεύθερη πρόσβαση" (όμως στις εκλογές θα κατέβουν... χωριστά). Στην ίδια σχολή η ΕΑΑΚ κατεβαίνει, όχι μόνο στη συνέλευση, αλλά και στις εκλογές σε "Ενωτική Πρωτοβουλία" με την ΑΣΚ (παράταξη που υποστηρίζεται από το Συνασπισμό) και τους "ανεξάρτητους"... Με την παράταξη του "Συνασπισμού" κατεβαίνει στις εκλογές η ΕΑΑΚ και στο Φυσικό Ιωαννίνων. Η ΠΑΣΠ όπου πιθανά δεν κατέβει (βλ. Χημικό Ιωαννίνων, ΣΕΛΕΤΕ) θα υποστηρίξει (γιατί άραγε; )... ΕΣΟΦ. Μπράβο παιδιά.. και "εις ανώτερα"!

Ν. Μ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αυταρχισμού συνέχεια

Με τον "τσαμπουκά" προσπαθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει τις χωρίς εκπαιδευτικό περιεχόμενο θέσεις της για την αναπλήρωση της ύλης

Νέος κύκλος στείρας και αδιέξοδης αντιπαράθεσης έχει ξεκινήσει με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ του ίδιου και των καθηγητών, πάνω στο θέμα της αναπλήρωσης της διδακτέας ύλης, που χάθηκε λόγω της απεργίας των καθηγητών. Το υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να τιμωρήσει τους μαθητές και να τους σπρώξει κατά του κινήματος των καθηγητών, αλλά και να εκθέσει και να εξοντώσει ηθικά τον κλάδο μέσω της υπερωριακής απασχόλησης - που σε καμιά περίπτωση δεν αναπληρώνει τα χρήματα της απεργίας, όπως σκόπιμα αφήνει να εννοηθεί το υπουργείο - προχωράει σε μια σειρά αντιδραστικά και χωρίς περιεχόμενο μέτρα, που εντατικοποιούν την εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργώντας μόνο προβλήματα και οδηγώντας σε μια δήθεν αναπλήρωση. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας "τσαμπουκαλίδικες" ρήσεις προσπαθεί να επιβάλει στους καθηγητές να εφαρμόσουν τις θέσεις του.

Χτες το βράδυ ο υπουργός Παιδείας λίγο μετά το τέλος της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ, έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας δε λυπήθηκε τη χρήση χαρακτηρισμών και απειλών προς τους καθηγητές. Ο υπουργός Παιδείας είπε πως η ΟΛΜΕ "υπερέβη τα εσκαμμένα" και πως η απόφαση της Ολομέλειας "είναι μια πολιτική πράξη που αποσκοπεί στην υποκατάσταση της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία". Ο Γερ. Αρσένης, χωρίς αιδώ, είπε πως η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να λειτουργεί ως "κράτος εν κράτει", λέγοντας ακόμη πως κατά τη διάρκεια της απεργίας δέχτηκε αρνητική κριτική επειδή δεν πήρε "αυστηρά μέτρα", επειδή θεωρούσε νόμιμο το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. "Ομως, η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να υπονομεύσει μια κυβέρνηση, η οποία έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό".

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΣΥΝ να πάρουν θέση απέναντι στο πρόβλημα, με απλά λόγια, δηλαδή, τους κάλεσε να νουθετήσουν τους συνδικαλιστές των καθηγητών που πρόσκεινται στα δύο παραπάνω κόμματα.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να στρέψει τους γονείς ενάντια στους καθηγητές, τους κάλεσε να κινητοποιηθούν για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία, και κατέληξε λέγοντας ότι η εγκύκλιος του υπουργείου θα εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προβλέπεται: Παράταση των μαθημάτων έως τις 6 Ιούνη. Σε περίπτωση που η διδακτέα ύλη θα καλυφτεί νωρίτερα (μεταξύ 31 Μάη και 6 Ιούνη), τα μαθήματα τελειώνουν εκείνη τη μέρα και από τη μεθεπόμενη αρχίζουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Προσθήκη μιας ώρας διδασκαλίας μαθημάτων ημερησίως, ενώ στις περιπτώσεις που δεν επαρκούν, θα προσληφθούν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Εναρξη των διακοπών του Πάσχα από τη Μεγάλη Πέμπτη. Πραγματοποίηση μαθημάτων τα Σάββατα.

"Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο" μάς δείχνει το δρόμο

Εκδήλωσης τιμής και μνήμης στον Ν. Μπελογιάννη διοργάνωσαν χτες οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας

"Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από εκείνους που μας κατηγορούν. Το αποδείξαμε, όταν κινδύνευε η λευτεριά, η ανεξαρτησία και η εδαφική της ακεραιότητα. Εμείς αγωνιζόμαστε για να ανατείλουν στην Ελλάδα καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο".

Τα λόγια αυτά του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη ακούστηκαν ξανά χτες στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου προβλήθηκε η ταινία "Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο", που διοργάνωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του ΤΕΙ, μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 45 χρόνια από την εκτέλεσή του. Οι ΠΚΣ ακολουθώντας πιστά τις πιο χρυσές, αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, διοργάνωσαν χτες αυτήν την εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη, όχι για να κάνουν ένα μνημόσυνο, αλλά για να δηλώσουν ότι ο αγώνας του παραμένει αδικαίωτος. Για να καλέσουν τη σπουδάζουσα νεολαία να βαδίσει στο δρόμο που χάραξε εκείνος.

Πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, η Εύα Πολύζου μέλος των ΠΚΣ, χαιρετίζοντας τους σπουδαστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση τόνισε ότι ο Ν. Μπελογιάννης αγωνίστηκε ενάντια σε Γερμανούς, Αγγλους και Αμερικάνους κατακτητές και στα ντόπια εκτελεστικά τους όργανα. Μαζί με τους συντρόφους του αγωνίστηκαν ενάντια στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ενάντια στην υποτέλεια. Σήμερα, συνέχισε, ο αγώνας του Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του παραμένει αδικαίωτος. Η αμερικανική "νέα τάξη πραγμάτων" επιβάλλει στους λαούς την κυριαρχία της με πολέμους λεηλασίες. "Εμείς, κατέληξε, απαντάμε με τη συνέχεια του αγώνα. Με αντεπίθεση ενάντια στη συντήρηση, ενάντια σ' αυτούς που υποθηκεύουν τη ζωή και το μέλλον μας".

Μιλώντας στο "Ρ" ο Στ. Θεοχάρης για τους λόγους που οδήγησαν τις ΠΚΣ να κάνουν την παραπάνω εκδήλωση, τόνισε ότι στόχος είναι να προβληθεί το αγωνιστικό σύμβολο που λέγεται Ν. Μπελογιάννης στους σπουδαστές και να τους καλέσουμε να βαδίσουν στο δρόμο που βάδισε και εκείνος. Ο Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε την ανάγκη να συνδέεται καθημερινά το παράδειγμα των λαϊκών μας αγωνιστών, με τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές διεκδικήσεις. "Βασικός στόχος αυτής της εκδήλωσης, πρόσθεσε ο Μ. Γιώσης είναι να τιμήσουμε τον Ν. Μπελογιάννη και να φέρουμε κοντά στους σπουδαστές το παράδειγμά του, αλλά και να δείξουμε ότι οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, παραμένουν πιστές σ' αυτά τα ιδανικά και συνεχίζουμε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο που βάδισε και ο Ν. Μπελογιάννης".

Θεσμοθετημένο παρακράτος

Εκδήλωση για τη συμφωνία "Σένγκεν" στη Θεσσαλονίκη

Είναι πλέον ώρα να αναπτυχθεί κίνημα αντίστασης, ώστε να αποτραπεί η επικύρωση και εφαρμογή της Συνθήκης του "Σέγκεν", που βάζει βόμβα στα θεμέλια των δημοκρατικών και συνταγματικά κατοχυρωμένων ελευθεριών και δικαιωμάτων του λαού που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα, που αποτελεί προάγγελο ακόμη χειρότερων ημερών, νομιμοποιεί το φακέλωμα και καλλιεργεί το ρατσισμό.

Αυτό το μήνυμα αναδείχτηκε μέσα από την εκδήλωση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας Θεσσαλονίκης, που έγινε χτες το μεσημέρι στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ με τη συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών. Στην εκδήλωση μίλησαν ο γραμματέας της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Κράτης Κυριαζής,ο λέκτορας του Οικονομικού κ. Μάρδας,η αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάγου,και συνέβαλαν με παρεμβάσεις τους ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Παρασκευόπουλος και δεκάδες φοιτητές.

"Τα όνειρα και οι αγώνες μας δε χωράνε στους φακέλους τους". Αυτή ήταν η απάντηση των φοιτητών στα όσα προβλέπονται μέσα από τις διατάξεις της Συνθήκης που προωθείται για επικύρωση και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ ήδη έχει ψηφιστεί ο νόμος που ανοίγει το δρόμο προς το νόμιμο φακέλωμα όλων των πολιτών.

Στη σύντομη αναφορά του σχετικά με το τι επιφυλάσσει η Συνθήκη του "Σέγκεν", η φιλοσοφία και η πρακτική της οποίας πιθανά θα ενταχθούν στην αναθεωρημένη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ο Κ. Κυριαζής είπε: "Επιφυλάσσει το ατομικό φακέλωμα του καθενός από τη δουλιά που κάνει, τη συνδικαλιστική του δράση μέχρι και την ερωτική του ζωή. Τη μετακίνηση των πολιτών μαζί με το φάκελό τους. Την ξενοφοβία και το ρατσισμό. Τέλος, έναν ανεξέλεγκτο αυταρχισμό, αφού κανείς δεν ελέγχει τη συμφωνία του "Σέγκεν". Και αυτοί οι αυταρχικοί μηχανισμοί δεν μπορούν να μας κάνουν να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο. Οσοι ενδιαφέρονται γι' αυτό πρέπει να κάνουν κάτι από σήμερα. Να βρεθούμε μπροστάρηδες στους αγώνες για να μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επικύρωση και εφαρμογή της Συνθήκης που καταπατά βάναυσα κάθε ατομική ελευθερία, για να ανατρέψουμε αυτό το αυταρχικό σύστημα και σε ολόκληρη την ΕΕ".

Ως θεσμοθετημένο παρακράτος χαρακτήρισε τα όσα προβλέπονται από τη Συνθήκη, η Κ. Μάγου και σημείωσε πως στοχεύουν στη δημιουργία επιπρόσθετων μηχανισμών καταστολής του εργατικού και λαϊκού κίνημα.

Από τη μεριά του ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου κ. Παρασκευόπουλος σημείωσε πως η "Σέγκεν" μπορεί να φτάσει να είναι μια συνθήκη που θα φακελώνει τον ταξικό αντίπαλο. Είναι ένα κατασταλτικό σύστημα που θα μπορεί να ρυθμίζει την πολιτική ζωή και την κοινωνική πραγματικότητα.

Εκδηλώσεις των ΠΚΣ

Τη Δευτέρα,στη 1 το μεσημέρι στην Ιατρική θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα την "Υγεία", όπου θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.

Την Τρίτη,1 Απρίλη, στην ΑΣΟΕΕ, με θέμα "Ο ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρώπη του Μάαστριχτ". Την ίδια μέρα, στη Θεσσαλονίκη, από κοινού οι παρατάξεις ΠΚΣ και "Προοδευτική" (Κύπριοι φοιτητές) συνδιοργανώνουν εκδήλωση στις Εστίες, στις 7 το απόγευμα, με θέμα "Αιγαίο, Κύπρος, Βαλκάνια".

Την Τετάρτη,στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, με θέμα "Πτυχίο και επαγγελματικά δικαιώματα" και στο Οικονομικό της Νομικής, με θέμα "Παιδεία, αθλητισμός, πολιτισμός, εμπορεύματα ή κοινωνικά αγαθά". Την ίδια μέρα, στο ΤΕΙ Αθήνας, στο μεγάλο αμφιθέατρο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τα αγροτικά, όπου θα μιλήσει ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας.

Την Πέμπτη,στο Νομικό Τμήμα της Νομικής, με θέμα "Δικαιοσύνη και λαϊκοί αγώνες - Επαγγελματική προοπτική", στο ΕΜΠ με θέμα "ΕΜΠ - Θύμα των νόμων της αγοράς" και στα ΤΕΙ Αθήνας με θέμα τα προβλήματα των ναυπηγών.

Την ίδια μέρα εκδήλωση θα γίνει στη ΦΜΣ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις 4 μμ με θέμα "Τριτοβάθμια εκπαίδευση και Μάαστριχτ". Θα μιλήσει ο καθηγητής Κ. Αλυσσανδράκης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Παρασκευή,στα ΤΕΙ Αθήνας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα τα ναρκωτικά.

Εκδηλώσεις της ΚΝΕ

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα,31 Μάρτη, εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Τριανταφυλλοπούλου Νομικής, στις 6 το απόγευμα, όπου θα μιλήσει ο Δ. Γόντικας,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία "Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο", για τα 45 χρόνια από τη δολοφονία του Ν. Μπελογιάννη.

Επίσης, για το 7ο Συνέδριο, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Παρασκευή 4 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην παλιά Φιλοσοφική. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Ν. Σοφιανός.

"Οχι στον

"Οχι" στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών, είπαν χτες φίλοι και μέλη των ΠΚΣ στη διάρκεια της εκδήλωσης

"Καλούμε τους σπουδαστές να βαδίσουν μαζί μας το δρόμο του Ν. Μπελογιάννη", είπε ο Στ. Θεοχάρης

"Οι ΠΚΣ παραμένουν πιστές στα ιδανικά του Ν. Μπελογιάννη", είπε ο Μ. Γιόσης

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση των ΠΚΣ στο ΤΕΙ Αθήνας



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ