Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αυταρχισμού συνέχεια

Με τον "τσαμπουκά" προσπαθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει τις χωρίς εκπαιδευτικό περιεχόμενο θέσεις της για την αναπλήρωση της ύλης

Νέος κύκλος στείρας και αδιέξοδης αντιπαράθεσης έχει ξεκινήσει με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, μεταξύ του ίδιου και των καθηγητών, πάνω στο θέμα της αναπλήρωσης της διδακτέας ύλης, που χάθηκε λόγω της απεργίας των καθηγητών. Το υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να τιμωρήσει τους μαθητές και να τους σπρώξει κατά του κινήματος των καθηγητών, αλλά και να εκθέσει και να εξοντώσει ηθικά τον κλάδο μέσω της υπερωριακής απασχόλησης - που σε καμιά περίπτωση δεν αναπληρώνει τα χρήματα της απεργίας, όπως σκόπιμα αφήνει να εννοηθεί το υπουργείο - προχωράει σε μια σειρά αντιδραστικά και χωρίς περιεχόμενο μέτρα, που εντατικοποιούν την εκπαιδευτική διαδικασία δημιουργώντας μόνο προβλήματα και οδηγώντας σε μια δήθεν αναπλήρωση. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας "τσαμπουκαλίδικες" ρήσεις προσπαθεί να επιβάλει στους καθηγητές να εφαρμόσουν τις θέσεις του.

Χτες το βράδυ ο υπουργός Παιδείας λίγο μετά το τέλος της Ολομέλειας των προέδρων των ΕΛΜΕ, έδωσε συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας δε λυπήθηκε τη χρήση χαρακτηρισμών και απειλών προς τους καθηγητές. Ο υπουργός Παιδείας είπε πως η ΟΛΜΕ "υπερέβη τα εσκαμμένα" και πως η απόφαση της Ολομέλειας "είναι μια πολιτική πράξη που αποσκοπεί στην υποκατάσταση της κυβερνητικής πολιτικής στην παιδεία". Ο Γερ. Αρσένης, χωρίς αιδώ, είπε πως η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να λειτουργεί ως "κράτος εν κράτει", λέγοντας ακόμη πως κατά τη διάρκεια της απεργίας δέχτηκε αρνητική κριτική επειδή δεν πήρε "αυστηρά μέτρα", επειδή θεωρούσε νόμιμο το δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν. "Ομως, η ΟΛΜΕ δεν μπορεί να υπονομεύσει μια κυβέρνηση, η οποία έχει εκλεγεί από τον ελληνικό λαό".

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε ακόμη τον πρόεδρο της ΝΔ και τον πρόεδρο του ΣΥΝ να πάρουν θέση απέναντι στο πρόβλημα, με απλά λόγια, δηλαδή, τους κάλεσε να νουθετήσουν τους συνδικαλιστές των καθηγητών που πρόσκεινται στα δύο παραπάνω κόμματα.

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας, σε μια ύστατη προσπάθεια να στρέψει τους γονείς ενάντια στους καθηγητές, τους κάλεσε να κινητοποιηθούν για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία, και κατέληξε λέγοντας ότι η εγκύκλιος του υπουργείου θα εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, προβλέπεται: Παράταση των μαθημάτων έως τις 6 Ιούνη. Σε περίπτωση που η διδακτέα ύλη θα καλυφτεί νωρίτερα (μεταξύ 31 Μάη και 6 Ιούνη), τα μαθήματα τελειώνουν εκείνη τη μέρα και από τη μεθεπόμενη αρχίζουν οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις. Προσθήκη μιας ώρας διδασκαλίας μαθημάτων ημερησίως, ενώ στις περιπτώσεις που δεν επαρκούν, θα προσληφθούν αναπληρωτές και ωρομίσθιοι. Εναρξη των διακοπών του Πάσχα από τη Μεγάλη Πέμπτη. Πραγματοποίηση μαθημάτων τα Σάββατα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ