Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ
"Ξεκαθάρισμα" με απολύσεις εργαζομένων

Η αμαρτωλή διοίκηση Θ. Καραπάνου λίγο πριν τις εκλογές ανακοίνωσε τρεις ακόμα απολύσεις εργαζομένων στην κοινοπραξία

Στο ξεκαθάρισμα από όλους τους ανεπιθύμητους... εργαζόμενους προχωρά η έκθετη και αμαρτωλή διοίκηση Θ. Καραπάνου στη "Μελισσοκομική", προκειμένου να κάμψει κάθε αντίσταση στην κακοδιοίκηση και την πορεία διάλυσης της κοινοπραξίας. Συνεχίζοντας την πρακτική της αυθαιρεσίας και "στο παραπέντε", πριν τις νέες εκλογές στην κοινοπραξία ο Θ. Καραπάνος, πρόεδρος της "Μελισσοκομικής" και ο εκλεκτός του παράνομα διορισμένος αναπλ. διευθυντής Στ. Παφύλας,ανακοίνωσαν, χτες, τρεις νέες απολύσεις εργαζομένων, ανάμεσα στους οποίους και ο πρόεδρος του σωματείου! Η διοίκηση Θ. Καραπάνου - Στ. Παφύλα δεν περίμενε ούτε καν λίγες μέρες μέχρι τις νέες εκλογές και σπεύδουν να προκαταλάβουν τη νέα διοίκηση και, ταυτόχρονα, προσπαθούν να απαλλαγούν από ενοχλητικές φωνές, που μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδια συρρίκνωσης και διάλυσης της κοινοπραξίας.

Οπως έχει γράψει ο "Ρ", η σημερινή αμαρτωλή διοίκηση έχει επανειλημμένα καταγγελθεί για αδιαφανείς, ζημιογόνες για την κοινοπραξία, δραστηριότητες και ατασθαλίες και για κακοδιαχείριση. Επίσης ότι αδιαφόρησε να προστατεύσει τα συμφέροντα της κοινοπραξίας, όπως π.χ. για την είσπραξη παλαιών χρεών είτε για τη μη προώθηση επωφελών για την οργάνωση εμπορικών πράξεων για την πώληση μελιού των μελισσοκόμων. Η διοίκηση Καραπάνου καταγγέλθηκε ακόμα για καταχρηστικές απολύσεις, όπως οι τελευταίες, που οδηγούν στην παραπέρα συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της κοινοπραξίας σε όφελος των ιδιωτών εμπόρων μελιού και σε βάρος των χιλιάδων μελισσοκόμων και της μελισσοκομίας στη χώρα.

Δεν είναι χωρίς αξία να αναφερθεί πως με την ανακοίνωση και των τελευταίων καταχρηστικών απολύσεων των τριών υπαλλήλων της "Μελισσοκομικής", παράγοντες της διοίκησής της πρόβαλαν πως στόχος τους είναι να αναθέσουν τη διακίνηση - διάθεση του μελιού σε ιδιωτικά δίκτυα πωλήσεων! Ομολογημένο, επίσης, είναι ότι η αμαρτωλή διοίκηση των Θ. Καραπάνου - Στ. Παφύλα, που στηρίζεται από τον ίδιο τον υποδιοικητή της ΑΤΕ Θ. Παπαγεωργίου, προχωρά στις καταχρηστικές απολύσεις εργαζομένων, υλοποιώντας και σχετικές δεσμεύσεις που ανέλαβε για τη ρύθμιση των τεράστιων χρεών της. Το πλέον περίεργο, ωστόσο, είναι πως η διοίκηση της ΑΤΕ παρουσιάζεται να στηρίζει τη σημερινή διοίκηση και συνεχίζει τη χορήγηση δανείων χωρίς ουσιαστικά εχέγγυα ενώ, αδιαφορεί για το γεγονός ότι η διοίκηση Θ. Καραπάνου είναι έκθετη και υπόλογη, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των αντιπροσώπων καταψήφισε τον τελευταίο ισολογισμό όπως, ουσιαστικά, και του προηγούμενου χρόνου.

Παρά τη διαγραφή εκατοντάδων εκατομμυρίων χρεών και τη ρύθμιση πολλών ακόμα εκατομμυρίων,που παραμένουν ανεξόφλητα τα δύο τελευταία χρόνια, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης η "Μελισσοκομική" παρουσιάζει σημαντικές ζημιές, ενώ καθυστερούσε να εξοφλήσει τους παραγωγούς και να πληρώσει τους εργαζομένους στην κοινοπραξία. Τα ζημιογόνα αυτά αποτελέσματα προδιαγράφουν ιδιαίτερα αρνητική την προοπτική της κοινοπραξίας, εφ' όσον δε φύγει η συγκεκριμένη διοίκηση, η οποία επιχειρεί να διώξει και τους εργαζόμενους που αντιτίθενται στην καταστροφική λειτουργία. Εδώ εντάσσονται και οι τελευταίες καταχρηστικές απολύσεις των τριών εργαζομένων, στις οποίες - όπως και στις προηγούμενες - πρωτοστατεί ο παράνομα διορισθείς Στ. Παφύλας, ο οποίος, μάλιστα, εκλέχτηκε και αντιπρόσωπος στη ΓΣΕΕ με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ. Ο ίδιος, που είναι και πρόεδρος του κλαδικού σωματείου, καταγγέλλεται από τους συναδέλφους του και σαν απεργοσπάστης. Ετσι ή αλλιώς, οι αντιπρόσωποι που εκλέγονται αυτήν την περίοδο στους μελισσοκομικούς συνεταιρισμούς καλούνται να βάλουν τέρμα στην αμαρτωλή διοίκηση Καραπάνου - Παφύλα, πριν οδηγήσουν τη "Μελισσοκομική" στη διάλυση...

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ