Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεταλλαγμένη σόγια στην αγορά

Χιλιάδες τόνοι γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας έχουν ήδη εισαχθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της οικολογικής οργάνωσης "Γκρίνπις". Η οργάνωση με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι 124.000 τόνοι της λεγόμενης σόγιας - Φρανκεστάιν έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες μέρες άλλοι 16.000 τόνοι έφθασαν στη χώρα μας από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η οργάνωση επικαλείται την πρόσφατη απόφαση ελβετικής εταιρίας παραγωγής σοκολάτας να αποσύρει 500 τόνους που περιείχαν μεταλλαγμένη σόγια, επισημαίνοντας ότι, "στο 60% των επεξεργασμένων τροφίμων που βρίσκονται στα ράφια των σούπερ - μάρκετ, χρησιμοποιείται η λεγόμενη σόγια - Φρανκεστάιν αναμεμειγμένη με τη σόγια φυσικής προέλευσης".

Γι' αυτό το λόγο, η "Γκρίνπις" ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να απαγορεύσει άμεσα την εισαγωγή και χρήση γενετικά μεταλλαγμένης σόγιας και άλλων γενετικά τροποποιημένων προϊόντων. Παράλληλα, η οργάνωση ζητά από τις εταιρίες εισαγωγής να μην εισάγουν μεταλλαγμένη σόγια και να ενημερώνουν με την κατάλληλη σήμανση τους καταναλωτές ότι το προϊόν τους περιέχει μόνο φυσική σόγια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ