Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ
Καταρρέει ο ισχυρισμός για το μαχαίρι

Αλλοι δύο μάρτυρες κατέθεσαν χτες στο Κακουργιοδικείο της Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση της δολοφονίας του 28χρονου κιθαρίστα Θοδωρή Γιάκα από τον αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ Ευάγγελο Λαγογιάννη,ότι δεν είδαν πουθενά το περίφημο μαχαίρι, το οποίο ισχυρίζεται η Ασφάλεια ότι κρατούσε το θύμα. Στο μαχαίρι αυτό έχει στηρίξει ο κατηγορούμενος ολόκληρη την υπερασπιστική του γραμμή, υποστηρίζοντας ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο νεαρό από θέση άμυνας, γιατί κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Πρόκειται για ένα μαχαίρι οδοντωτό μήκους 25 εκατοστών μαζί με τη λαβή, που μόνο σε ζώνη θα μπορούσε να κρεμαστεί, σαν ξιφίδιο και βέβαια μέσα σε θηκάρι. Κανείς από τους μάρτυρες δεν το είδε στο σημείο του φόνου, ενώ σε ορισμένους επιδείχτηκε αργότερα στο αστυνομικό τμήμα όταν έδωσαν κατάθεση.

Ο δάσκαλος Αλ. Ζαμπραϊλας περιέγραψε στο δικαστήριο την πρώτη φάση της καταδίωξης του Θοδωρή από τον πιστολέρο Λαγογιάννη: "Είδα τον κατηγορούμενο να βγάζει πιστόλι. "Αστυνομία! Στάσου!", φώναξε. Επειτα άκουσα έναν πυροβολισμό... Λίγο μετά πλησίασα με άλλους γείτονες. Ακουσα το δεύτερο αστυνομικό να λέει: "Εμείς για σας φροντίζουμε. Αυτό είναι κλεφτρόνι και θα έμπαινε στα σπίτια σας". Ο κατηγορούμενος είπε: "Κάνει στα ψέματα ότι είναι λιπόθυμος. Του έριξα. Κρατούσε μαχαίρι. Το πέταξε κάπου προς τα εκεί...". Εγώ δεν είδα όμως τίποτα. Δεν υπήρξε μαχαίρι".

Ο δεύτερος μάρτυρας Φ. Ρέλλος επανέλαβε τα ίδια, προσθέτοντας: "Το παιδί ήταν ακίνητο. Ο κατηγορούμενος φώναξε: "Τι έκανα στον άνθρωπο!" Δεν κατέθεσα τότε, μου είπαν ότι δε χρειάζεται. Μετά από μέρες ήρθαν φίλοι του παιδιού και μου ζήτησαν να πάω να καταθέσω. Η εντύπωση που αποκόμισα στο αστυνομικό τμήμα ήταν ότι έψαχναν να βρουν το μαχαίρι".

Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής Χρ. Λευκίδης,προκειμένου να διευκρινίσει από πόση απόσταση πυροβολήθηκε το θύμα, ποια ήταν η σειρά των τραυμάτων και ποια τραύματα προκάλεσαν το θάνατο. Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής δεν είχε κληθεί για κατάθεση από τον τότε 25ο τακτικό ανακριτή Αθηνών Σπ. Ευταξία,που είχε αναλάβει να ερευνήσει την υπόθεση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μηνύσεις των γονιών του κατά τριών ιατροδικαστών (2023-04-12 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για κατάθεση ιατροδικαστή (2023-04-05 00:00:00.0)
Καταθέσεις που δείχνουν το άγριο λιντσάρισμα (2021-12-08 00:00:00.0)
Ανατριχιαστικές μαρτυρίες για τη δολοφονία Τοπαλούδη (2020-01-29 00:00:00.0)
Κατέθεσε ο αστυνομικός της Αμεσης Δράσης που συνέλαβε το δολοφόνο (2015-11-05 00:00:00.0)
Ενοχή για αμέλεια, πρότεινε ο εισαγγελέας... (1997-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ