Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεχίζουν δυναμικά την απεργία

Παρά την προχτεσινή τρομοκρατική επέμβαση των ΜΑΤ, τις συλλήψεις 11 απεργών που οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο και την ενεργοποίηση απεργοσπαστικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι του Δήμου Λάρισας συνεχίζουν - για 12η μέρα - την απεργία, διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 65 συναδέλφων τους, που απέλυσε ο δήμαρχος Χρ. Καφφές.

Και χτες το πρωί μεγάλη αστυνομική δύναμη εμφανίστηκε στο αμαξοστάσιο για να διευκολύνει απεργοσπάστες να δουλέψουν, αλλά, ξανά, μόνο οκτώ απορριμματοφόρα βγήκαν για να συλλέξουν σκουπίδια.

Η αυταρχική, τρομοκρατική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής της Λάρισας έναντι των εργαζομένων, έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους πολίτες και στους φορείς της πόλης. Σε σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας - και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ, δημοτικοί και συνοικιακοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των κομμάτων ΚΚΕ, ΝΔ, ΣΥΝ και ΔΗΚΚΙ - καταδικάστηκε η επέμβαση των ΜΑΤ που έγινε με παραγγελία της Δημοτικής Αρχής και τονίστηκε η ανάγκη να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της απεργίας των εργαζομένων του δήμου.

Προχτές αργά το βράδυ αναβλήθηκε τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας - στο οποίο θα συζητούνταν και το θέμα της απεργίας - με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής και της πλειοψηφίας, που δεν άντεξαν ν' ακούσουν την κριτική των εκπροσώπων των άλλων δημοτικών παρατάξεων και τις θέσεις των εργαζομένων που παρευρίσκονταν στη συνεδρίαση. Σήμερα θα γίνουν συνελεύσεις των εργαζομένων για ν' αποφασιστεί η πορεία της απεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ