Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΜΜΟΝΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ - ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ
ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
προκαλεί στα σχολεία η κυβέρνηση

Η δημιουργία σύγχυσης και η ανενόχλητη εφαρμογή των γενικότερων μέτρων σε βάρος της δημόσιας παιδείας, ο πραγματικός στόχος της κυβερνητικής τακτικής, καταγγέλλουν οι καθηγητές

Σε νέες περιπέτειες οδηγεί την εκπαιδευτική κοινότητα η τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη μέση εκπαίδευση, με πρόσχημα την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών. Η εμμονή της στη γνωστή εγκύκλιο - τιμωρία των καθηγητών, αλλά και των μαθητών, πυροδοτεί νέα ένταση. Χαρακτηριστικές ήταν οι χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, ο οποίος φρόντισε να κάνει καθαρό ότι "το υπουργείο Παιδείας διαμορφώνει προτάσεις που διαθέτουν το στοιχείο της ευθύνης για την κυβέρνηση και το στοιχείο της υποχρεωτικότητας για τους καθηγητές", παρά τα όσα έλεγε περί "διαλόγου", πριν τη λήξη της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Το κυβερνητικό τελεσίγραφο, όμως, απορρίφθηκε χτες και από τη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα οι καθηγητές κατήγγειλαν ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να θολώσει τα νερά, για να περάσει ανενόχλητη το γενικότερο πακέτο, που ετοιμάζει σε βάρος της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Υπό το βάρος αυτών των εξελίξεων, το συλλαλητήριο για την παιδεία, που οργανώνεται για την ερχόμενη Τρίτη, αποκτά ιδιαίτερη σημασία και αξία.


ΣΕΛ.  18   -   19

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ