Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Ξεκινούν νέο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων

Αποφάσισαν δύο 24ωρες απεργίες για τις 7 και 14 Απρίλη. Διοργανώνουν στην Αθήνα δύο απογευματινά συλλαλητήρια στις 10 και 16 Απρίλη και πανελλαδική συγκέντρωση στις 14 Απρίλη

Μήνας απεργιακών κινητοποιήσεων θα είναι και ο Απρίλης για τους εργαζόμενους στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς (ΚΠΣ), που αντιτίθενται με τη μεταφορά τους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Την ερχόμενη βδομάδα, θα κάνουν τοπικές ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ την Τετάρτη 2 Απρίλη τα ΔΣ των τεσσάρων συλλόγων των εργαζομένων θα πάνε στη Βουλή για να ενημερώσουν τους βουλευτές όλων των κομμάτων. Για τις 7 Απρίλη οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία, ενώ στις 10 του μήνα διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 5.30 μμ. Στις 14 Απρίλη θα κάνουν 24ωρη απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση, ώρα 11 πμ, στην πλατεία Βάθης και πορεία στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Τέλος, στις 16 Απρίλη διοργανώνουν συλλαλητήριο, ώρα 5.30 μμ, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Σε ανακοίνωσή της, η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων" στους ΚΠΣ τονίζει ότι "κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, παρά μόνο αυτός που δε γίνεται". Υπενθυμίζει την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης που συνάντησαν οι εργαζόμενοι, στην πορεία του τρίμηνου αγώνα, για την ικανοποίηση ακόμη και των πιο μικρών θεσμικών αιτημάτων τους, "προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο των αποκρατικοποιήσεων - ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, που είναι ενταγμένο στη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων" τονίζει ότι οι εργαζόμενοι στους ΚΠΣ αντιστέκονται και αντιπαλεύουν για να μην περάσει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης. "Σ' αυτήν την πάλη, που κι εμείς διεξάγουμε στο χώρο μας, διαπιστώσαμε ότι δεν είμαστε μόνοι - συνεχίζει η ανακοίνωση. Μόνη θα μείνει στο τέλος η κυβέρνηση. Οσο συνεχίζουμε την αποκάλυψη των κυβερνητικών επιλογών με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο θεσμός των ΚΠΣ και οι εργαζόμενοι, τόσο πληθαίνουν τα ψηφίσματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης από γονείς, δημοτικές διοικήσεις, συλλόγους γονέων κλπ. Διότι το αίτημα για ενιαία δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη προσχολική αγωγή για όλα τα παιδιά του λαού με διασφαλισμένα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, είναι αίτημα κοινό, που συσπειρώνει την πλειοψηφία του λαού".

Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εργαζομένων", αναφερόμενη σε προτάσεις που ακούγονται από διάφορες συνδικαλιστικές δυνάμεις του χώρου για αποδοχή της εκχώρησης των ΚΠΣ στους δήμους ή στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και για δημιουργία Ενιαίου Φορέα Προσχολικής Αγωγής - που θα είναι φορέας Ιδιωτικού Δικαίου - τονίζει ότι δεν εξασφαλίζουν την υπηρεσιακή κατάσταση των εργαζομένων. "Είναι υποχώρηση και μάλιστα στην κρίσιμη φάση του αγώνα", υπογραμμίζει.

Τέλος, τονίζει ότι θα συνεχίσει την πάλη στην ίδια κατεύθυνση και με ένταση των προσπαθειών για συσπείρωση και κοινή δράση με τους γονείς και άλλους εργαζόμενους, ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει το παιδαγωγικό έργο των ΚΠΣ και οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ