Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φυλάκιση 21 χρόνια στον εφοπλιστή Β. Βεντούρη

Παρακρατούσε από το ΝΑΤ την εισφορά που πλήρωναν με το εισιτήριο οι επιβάτες

Σε ποινή φυλάκισης 21 χρόνων κατά συγχώνευση καταδίκασε χτες το Α' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά ερήμην τον εφοπλιστή Β. Βεντούρη,ο οποίος παρακρατούσε από το ΝΑΤ την εισφορά που πλήρωναν οι επιβάτες των πλοίων του, για το ταμείο των Ναυτικών.

Το δικαστήριο του επέβαλε ακόμη χρηματική ποινή ύψους 24,8 εκατομμυρίων δραχμών, αλλά αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο Β. Βεντούρης, μόνο από τα εισιτήρια, παρακράτησε από το ΝΑΤ 594 εκατομμύρια δραχμές, κατά μέσο όρο σε διάστημα 1,5 περίπου χρόνου. Από αυτά τα 403.900.000 δραχμές προέρχονται από εισιτήρια επιβατών, ενώ τα υπόλοιπα ποσά αφορούν εισιτήρια οχημάτων.

Συγκεκριμένα, η κομπίνα εντοπίστηκε στα πλοία του Β. Βεντούρη: "Σίφνος Εξπρές" και για το διάστημα από 1 Φλεβάρη '93 έως 30 Αυγούστου '94, "Απόλλων Εξπρές" από 1 Γενάρη '93 έως 31 Αυγούστου '95, "Εργίνα" από 1 Μάη '93 έως 31 Αυγούστου '95, "Απόλλων Εξπρές ΙΙ" από 1 Γενάρη '93 έως 31 Αυγούστου '95 και "Παναγία Τήνου" για το διάστημα από 1 Γενάρη '93 έως 20 Αυγούστου '95.

Εναντίον του εφοπλιστή το ΝΑΤ είχε υποβάλλει πέντε μηνύσεις, μια για κάθε ένα από τα πέντε πλοία. Να σημειώσουμε ότι στην απόκρυψη εισιτηρίων και κατά συνέπεια στην παρακράτηση του τέλους που πληρώνουν οι επιβάτες υπέρ του ΝΑΤ"διαπρέπουν" σειρά ναυτιλιακών εταιριών, οι οποίες αναμένεται το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουν το εδώλιο του κατηγορουμένου. Η αιμορραγία για το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο προσμετριέται σε δισεκατομμύρια δραχμές μόνο από αυτή την αιτία, την ώρα που είναι γνωστό ότι το Ταμείο των ναυτικών βουλιάζει από τα τεράστια ελλείμματα. Ωστόσο, παραμένουν ασαφή τα στοιχεία των αρμοδίων αρχών για τα χρέη των εφοπλιστών προς το ΝΑΤ, τόσο για τις δικές τους εισφορές, όσο και για τη συμμετοχή των ναυτικών που παρακρατούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ