Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Η ΕΝΑΕ αντιδρά με... συνέλευση

Τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο για την Περιφερειακή Διοίκηση, καθώς "προωθεί την ενδυνάμωση της περιφέρειας σε βάρος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης", εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, Ευ. Κουλουμπής σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο περιθώριο του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης από κοινού με τους νομάρχες Ηρακλείου και Ρεθύμνου, Γιαν. Γαρυφαλλάκη και Μ. Λίτινα.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι στη συζήτηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής για το επίμαχο νομοσχέδιο, δεν κλήθηκαν να συμμετάσχουν τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

"Κάποιους τους φοβίζει ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ενώ στα λόγια τον στηρίζουν, ουσιαστικά τον πολεμάνε", δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ, σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι συμφωνεί με τη φιλοσοφία και κατεύθυνση του νομοσχεδίου. Μια κατεύθυνση που στόχο έχει τον ασφυκτικότερο έλεγχο της Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού από τον διορισμένο απ' την κυβέρνηση περιφερειάρχη. Στην κατεύθυνση αυτή ουσιαστικά ο Β. Κουλουμπής διαφώνησε λέγοντας πως συρρικνώνει τη ΝΑ. Ο Ε. Κουλουμπής είπε, πως οι νομάρχες θα καθορίσουν τη στάση τους, ώστε να μην περάσει το νομοσχέδιο, σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΝΑΕ την πρώτη μέρα της συζήτησής του, στη Βουλή. Ενώ επανέλαβε την αντίδραση των νομαρχών στην κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών που προβλέπει του σχετικό νομοσχέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ