Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΣΙΛΙΝΑΚΟΣ
Αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα

Τη δεδομένη αντίθεσή τους στο διοικητικό μέτρο των αναγκαστικών συνενώσεων, ως μέσο για την καλύτερη εφαρμογή των κυβερνητικών και ευρωπαϊκών εντολών, εξέφρασαν στο συνέδριο οι κομμουνιστές αιρετοί.

Με δήλωσή του ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος,τόνισε: "Μου δίνεται η εντύπωση, ότι στο τριήμερο του Συνεδρίου γίνεται μια προσπάθεια κούφιου μεγαλοϊδεατισμού (επανάσταση, κλπ.) που λειτουργεί σαν προπέτασμα καπνού για αποπροσανατολισμό από τα επιτακτικά και άμεσα προβλήματά μας. Η επαρχία ερημώνεται και δεν είναι αιτία το μικρό μέγεθος των κοινοτήτων. Το άλλο μοντέλο, οι μεγάλες πόλεις, βασανίζονται από ανεργία και καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας. Ερχεται η Ευρωπαϊκή Ενωση και πιέζει για περιορισμό του αγροτικού πληθυσμού στο 7% - 8% από 22% - 25% που έχουμε σήμερα. Η αναγκαστική συνένωση παρουσιάζεται σαν πανάκεια. Τι θα προσφέρει; ".

"Ακόμα, συνέχισε, υπάρχει πίεση για μείωση των δημοσιονομικών δαπανών και νέα φορομπηχτική πολιτική προς τον δημότη. Τι είναι ο κάβουρας, τι το ζουμί του για τις κοινότητες... Αν ενωθούν όμως σε δήμους, κάτι μπορεί να ξεζουμίζουν και να προσφέρουν στο δημόσιο κορβανά. Πώς θα γίνει ανάπτυξη με παρακρατημένους θεσμοθετημένους πόρους 700 δισ. από τα χρήματα της Αυτοδιοίκησης και το 25% των τελών κυκλοφορίας, με τις ευλογίες του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ;".

Ο Χρ. Λογαράς, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, μιλώντας στο Συνέδριο, τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την ΤΑ σε εξάρτημα εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων. Κάλεσε τους αιρετούς να αντισταθούν στα σχέδια αυτά και να απαιτήσουν τη δημιουργία Αυτοδιοίκησης όλων των βαθμίδων. "Δεν μπορεί ο θεσμός να δεχτεί την ανταποδοτικότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις και την πρόσθετη φορολογία που προωθεί η κυβέρνηση με το πρόγραμμα "Ιωάννης Καποδίστριας". Δεν πρέπει να δεχτούμε την εφαρμογή οδηγιών υπερεθνικών κέντρων, τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της ΤΑ από την κεντρική εξουσία", σημείωσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ