Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο" μάς δείχνει το δρόμο

Εκδήλωσης τιμής και μνήμης στον Ν. Μπελογιάννη διοργάνωσαν χτες οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας στο ΤΕΙ Αθήνας

"Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα και το λαό της περισσότερο από εκείνους που μας κατηγορούν. Το αποδείξαμε, όταν κινδύνευε η λευτεριά, η ανεξαρτησία και η εδαφική της ακεραιότητα. Εμείς αγωνιζόμαστε για να ανατείλουν στην Ελλάδα καλύτερες μέρες χωρίς πείνα και πόλεμο".

Τα λόγια αυτά του κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη ακούστηκαν ξανά χτες στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Αθήνας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπου προβλήθηκε η ταινία "Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο", που διοργάνωσαν οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας του ΤΕΙ, μια εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στα 45 χρόνια από την εκτέλεσή του. Οι ΠΚΣ ακολουθώντας πιστά τις πιο χρυσές, αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας, διοργάνωσαν χτες αυτήν την εκδήλωση τιμώντας τη μνήμη του Ν. Μπελογιάννη, όχι για να κάνουν ένα μνημόσυνο, αλλά για να δηλώσουν ότι ο αγώνας του παραμένει αδικαίωτος. Για να καλέσουν τη σπουδάζουσα νεολαία να βαδίσει στο δρόμο που χάραξε εκείνος.

Πριν ξεκινήσει η προβολή της ταινίας, η Εύα Πολύζου μέλος των ΠΚΣ, χαιρετίζοντας τους σπουδαστές που συμμετείχαν στην εκδήλωση τόνισε ότι ο Ν. Μπελογιάννης αγωνίστηκε ενάντια σε Γερμανούς, Αγγλους και Αμερικάνους κατακτητές και στα ντόπια εκτελεστικά τους όργανα. Μαζί με τους συντρόφους του αγωνίστηκαν ενάντια στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ενάντια στην υποτέλεια. Σήμερα, συνέχισε, ο αγώνας του Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του παραμένει αδικαίωτος. Η αμερικανική "νέα τάξη πραγμάτων" επιβάλλει στους λαούς την κυριαρχία της με πολέμους λεηλασίες. "Εμείς, κατέληξε, απαντάμε με τη συνέχεια του αγώνα. Με αντεπίθεση ενάντια στη συντήρηση, ενάντια σ' αυτούς που υποθηκεύουν τη ζωή και το μέλλον μας".

Μιλώντας στο "Ρ" ο Στ. Θεοχάρης για τους λόγους που οδήγησαν τις ΠΚΣ να κάνουν την παραπάνω εκδήλωση, τόνισε ότι στόχος είναι να προβληθεί το αγωνιστικό σύμβολο που λέγεται Ν. Μπελογιάννης στους σπουδαστές και να τους καλέσουμε να βαδίσουν στο δρόμο που βάδισε και εκείνος. Ο Θ. Παπαθεοδώρου τόνισε την ανάγκη να συνδέεται καθημερινά το παράδειγμα των λαϊκών μας αγωνιστών, με τον αγώνα για τις σύγχρονες λαϊκές διεκδικήσεις. "Βασικός στόχος αυτής της εκδήλωσης, πρόσθεσε ο Μ. Γιώσης είναι να τιμήσουμε τον Ν. Μπελογιάννη και να φέρουμε κοντά στους σπουδαστές το παράδειγμά του, αλλά και να δείξουμε ότι οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας, παραμένουν πιστές σ' αυτά τα ιδανικά και συνεχίζουμε στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο που βάδισε και ο Ν. Μπελογιάννης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ