Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΚΣ
Λέμε ΟΧΙ με πλήρη συνείδηση

Εκδήλωση για τα ναρκωτικά στη Φυσικομαθηματική Σχολή

"Λέμε ΟΧΙ σε μια κοινωνία με ελεύθερα ναρκωτικά. Λέμε ΝΑΙ σε μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά". Με αυτό το μήνυμα η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ) ΦΜΣ πραγματοποίησε χτες εκδήλωση στο χώρο της σχολής για τα ναρκωτικά, δίνοντας την αγωνιστική στάση που πρέπει να έχει η νεολαία ενάντια στα ναρκωτικά και την εξάρτηση.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε εκ μέρους των ΠΚΣ η Ν. Γεωργοπούλου,ενώ ομιλήτρια ήταν η δικηγόρος και γγ του ΕΣΥΝ, Ε. Ζαφειρίου.

Για το πώς μπορείς να γλιτώσεις από τον κίνδυνο των ναρκωτικών η Ε. Ζαφειρίου μίλησε για τον αυτοσεβασμό και την αυτοεκτίμηση, που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος. Μίλησε για το πώς πρέπει να μαθαίνουμε να λέμε όχι, και αυτό γίνεται με κυριότερο όπλο τη γνώση. Είπε για το πώς πρέπει να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα.

"Το υπάρχον καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί ένα τεράστιο βαγόνι, με το οποίο οδηγούν τη νεολαία στην τοξικομανία και στον ψεύτικο παράδεισο των ναρκωτικών", συνέχισε η Ε. Ζαφειρίου, τονίζοντας ότι η πολιτεία από τη μεριά της αρνείται να μιλήσει για την πρόληψη, να βρει τις αιτίες που ωθούν τη νεολαία στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών και να τις παλέψει.

"Ο χρήστης είναι μόνος. Το κράτος τον αφήνει στο χείλος του γκρεμού. Δεν παίρνει μέτρα για πρόληψη και θεραπεία. Τους αφήνει να εξαθλιώνονται. Οι ίδιοι οι χρήστες σου λένε "θέλω να ξεφύγω αλλά δεν μπορώ". Γιατί να νοιαστεί το κράτος για τον τοξικομανή, αφού αυτό τον γέννησε και τον συντηρεί. Του αρέσει και τον θέλει έτσι", είπε η Ε. Ζαφειρίου.

Την απάντηση σ' αυτούς που θέλουν τους νέους εξαρτημένους και υποστηρίζουν την αποποινικοποίηση ναρκωτικών ουσιών, την έδωσε ο Μάνος, φοιτητής: "Η ρίζα βρίσκεται στην καθυπόταξη της νεολαίας. Τα ναρκωτικά υπάρχουν και εξυπηρετούν την άρχουσα τάξη. Δεν μπορεί αυτή να υπάρξει χωρίς τα ναρκωτικά. Το εμπόριο των ναρκωτικών είναι το δεύτερο σε τζίρο. Στις μονάδες απεξάρτησης δε μιλούν για τα ναρκωτικά. Μιλούν για τη ζωή. Γι' αυτή πρέπει και να παλεύουμε. Για τη ζωή".

Το κλείσιμο έγινε με μια προτροπή και συνάμα ευχή από την Ε. Ζαφειρίου: "Σας αρέσει αυτή η ζωή που υπάρχει, με αυτά τα δεδομένα; Αν δε σας αρέσει να την αλλάξετε. Χιμήξτε επάνω της. Κατακτήστε τη. Διεκδικήστε αυτά που σας ανήκουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ