Σάββατο 29 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
Δυνατά στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ

Οι κάλπες ανοίγουν αύριο στις 8 το πρωί σε όλη την Ελλάδα

Στις κάλπες κατέρχονται αύριο οι πάνω από 70.000 διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας για να εκλέξουν τα νέα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ. Με αισιοδοξία δίνει τη μάχη των εκλογών η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών",στελέχη της οποίας περιόδευσαν χτες στα εργοτάξια του μετρό της Αθήνας, ενώ τις προηγούμενες μέρες συναντήθηκαν με τους μηχανικούς που εργάζονται στο ΥΠΕΧΩΔΕ και τον ΟΤΕ.

"Η επαφή μας με τους μηχανικούς στους χώρους δουλιάς τους μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους για την έκβαση της μάχης των εκλογών",τόνισε στο "Ρ" η εκπρόσωπος της "Πανεπιστημονικής" Ρούλα Ξαρχάκου και πρόσθεσε: "Καλούμε τους μηχανικούς να δώσουν μαζικά το "παρών" στις εκλογές του ΤΕΕ. Τους καλούμε να ενισχύσουν την "Πανεπιστημονική", τη μόνη παράταξη που υπερασπίστηκε και θα υπερασπιστεί και στο μέλλον με συνέπεια το ρόλο των μηχανικών και του ΤΕΕ, μακριά από συμβιβασμούς και συναινετικές αυταπάτες, σε μια κοινωνία που θα προοδεύει και θα αναπτύσσεται σε όφελος του λαού".

Η ψηφοφορία, που θα ξεκινήσει στις 8 το πρωί, θα διεξαχθεί σε 60 εκλογικά τμήματα στην Αθήνα (Ολυμπιακό Στάδιο), σε 3 εκλογικά τμήματα στην Πάτρα (στην έδρα του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Ελλάδας), και σε 2 εκλογικά τμήματα στη Λάρισα,στο Βόλο και το Ηράκλειο αντίστοιχα. Παράλληλα, θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στην έδρα όλων των υπόλοιπων περιφερειακών τμημάτων, σε όλες τις έδρες των υπόλοιπων νομών της χώρας και στα νησιά Κως, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Νάξος, Ανδρος, Μήλος, Θήρα και Λήμνος.Επισημαίνεται ότι οι μηχανικοί έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της χώρας, επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή το δελτίο μέλους του ΤΕΕ, μέχρι τις 7 το βράδυ, ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες.

Στη Θεσσαλονίκη

Οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών οργάνων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας θα γίνουν αύριο στο περίπτερο 7 της ΔΕΘ,όπου θα είναι συγκεντρωμένα και τα 12 εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 το βράδυ. Στους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας οι μηχανικοί θα ψηφίσουν στα γραφεία των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών στην πρωτεύουσα του κάθε νομού.

Οπως δηλώνει ο Κώστας Κατσιάβαλος,μέλος της απερχόμενης ΕΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ και υποψήφιος του συνδυασμού, "φέτος η "Πανεπιστημονική" έχει εκπροσώπους και στους 6 νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας". "Είμαστε αισιόδοξοι - προσθέτει - για το αποτέλεσμα των εκλογών κι αυτό το στηρίζουμε στο ότι κατεβαίνουμε με καλύτερες θέσεις και προϋποθέσεις από ό,τι το '94. Είμαστε η μοναδική παράταξη που θέτουμε τα θέματα στην πολιτική τους βάση με το ταξικό τους περιεχόμενο. Καλούμε όλους τους οπαδούς και φίλους της "Πανεπιστημονικής" να δώσουν το αγωνιστικό τους "παρών" και σ' αυτή τη μάχη, να μη λείψει κανείς από τις εκλογές".

Στην Πελοπόννησο

Με αγωνιστικό ψηφοδέλτιο σε όλα τα όργανα του ΤΕΕ "κατεβαίνει" στις αυριανές εκλογές των μηχανικών η "Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών" και στο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Σε ανακοίνωσή της η "Πανεπιστημονική" επισημαίνει ότι η παράταξη "όλο αυτό το διάστημα αταλάντευτα υπερασπίστηκε με συνέπεια και διασφάλισε το ρόλο του μηχανικού και του ΤΕΕ, μακριά από συμβιβασμούς, "μιλώντας" από τη σκοπιά των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων συναδέλφων". Η "Πανεπιστημονική" επισημαίνει τον αγώνα της "για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μηχανικών, για την ανάπτυξη που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός".

Το ψηφοδέλτιο της "Πανεπιστημονικής" στο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου στελεχώνουν οι: Σ. Αθανασακόπουλος, Β. Αρβανίτης, Ηλ. Ζωντανός, Π. Μπαξεβανάκη, Αικ. Τζαβέλλα και Π. Ψυχάρης για την Πανελλαδική Αντιπροσωπεία και οι Σ. Αθανασακόπουλος, Β. Αρβανίτης, Ηλ. Ζωντανός, Β. Καστραντάς. Π. Μπαξεβανάκη και Π. Ψυχάρης για την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκλογές σε ΕΕΤΕΜ και Σύλλογο Τοπογράφων (2011-04-03 00:00:00.0)
Δεν ψήφισαν οι μισοί μηχανικοί (2000-11-28 00:00:00.0)
Την Κυριακή οι μηχανικοί ψηφίζουν «Πανεπιστημονική» (2000-11-23 00:00:00.0)
Μαχητικά ψηφοδέλτια κατέθεσε η «Πανεπιστημονική» (2000-10-18 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ (1997-03-20 00:00:00.0)
Η "Πανεπιστημονική" δίνει τη μάχη με αισιοδοξία (1997-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ