Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ
Η "Πανεπιστημονική" δίνει τη μάχη με αισιοδοξία

Παλεύει για ένα Επιμελητήριο, χωρίς ισορροπίες και συμβιβασμούς, για την αναβάθμιση του ρόλου του μηχανικού και για την ανάπτυξη της χώρας σε όφελος του λαού

Πλήρη μαχητικά ψηφοδέλτια σε όλα τα όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) - κεντρική διοίκηση, περιφερειακά τμήματα, επιστημονικές επιτροπές - κατέθεσε η "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών" για τις εκλογές που θα γίνουν στις 30 Μάρτη 1997.

Τα ψηφοδέλτια της "Πανεπιστημονικής" απαρτίζονται από συνδικαλιστές μηχανικούς, που έχουν διακριθεί και στον επαγγελματικό - επιστημονικό τομέα, αλλά και στους αγώνες τους, πλάι στο λαό, για την ανάπτυξη της χώρας. Πάνω από 200 μηχανικοί περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια της "Πανεπιστημονικής" για τα κεντρικά όργανα διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Αγωνιστικοί συνδυασμοί

"Η "Πανεπιστημονική" δίνει τη μάχη των εκλογών του ΤΕΕ με αγωνιστικούς συνδυασμούς σε όλα τα όργανα του Επιμελητηρίου και σε όλα τα περιφερειακά τμήματα της χώρας", δήλωσε στο "Ρ" η εκπρόσωπος της παράταξης και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Ρούλα Ξαρχάκου και τονίζει: "Απευθυνόμαστε σ' όλους τους συναδέλφους με αισιοδοξία, γιατί οι θέσεις μας για το ρόλο του μηχανικού, και ως εκ τούτου και του ΤΕΕ, βασίζονται στην επισήμανση, ιεράρχηση και επίλυση των προβλημάτων, που συνδέονται με έναν άλλο τύπο ανάπτυξης προς όφελος του λαού. Οι προτάσεις μας δίνουν απαντήσεις στα πολλά προβλήματα των μηχανικών, που έχουν συσσωρεύσει οι πολιτικές των υποτακτικών του Μααστριχτικού τόξου και γι' αυτό βρίσκουν έδαφος στους μηχανικούς και ιδιαίτερα στους νέους".

"Είμαστε η μόνη δύναμη - υπογραμμίζει η Ρ. Ξαρχάκου - που έχουμε τεκμηριωμένες προτάσεις και αγωνιστική διάθεση να παλέψουμε, για ένα ΤΕΕ, που δε θα είναι έρμαιο ισορροπιών και συμβιβασμών, που θα συσπειρώνει όλους τους εργαζόμενους μηχανικούς για να διεκδικήσουμε:

  • Αξιοποίηση των τεχνολογικών μας δυνατοτήτων και μη υποβάθμιση της παραγωγικής βάσης της χώρας.
  • Διαφάνεια στις διαδικασίες ανάθεσης των δημοσίων έργων και των μελετών.
  • Ρόλο του μηχανικού, όχι υποβαθμισμένο, όπως τον θέλει η σχέση "προϊόν" - "πελάτης" των υποτακτικών των μεγάλων πολυεθνικών, αλλά υψηλής στάθμης και με ικανότητα να παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις.
  • Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου (2084) και επιβολή τριμερούς χρηματοδότησης για το σύνολο των μηχανικών.
  • Ιδρυση κλάδου Προνοιακών Παροχών, που θα παρέχει υλική βοήθεια στους ανέργους και υποαπασχολούμενους, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, κλιμακούμενη αντιστρόφως ανάλογα με το εισόδημα και ίδρυση γραφείου εργασίας".
Οι άλλες υποψηφιότητες

Κατά την προχτεσινή τελευταία μέρα της προθεσμίας, υποψηφιότητες για τις εκλογές των κεντρικών οργάνων του ΤΕΕ κατέθεσαν 13, συνολικά, συνδυασμοί και 4 μεμονωμένοι μηχανικοί. Συνολικά, 2.100 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο των 66.000 διπλωματούχων μηχανικών της χώρας για τα κεντρικά όργανα διοίκησης του ΤΕΕ.

Εκτός της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης", την ψήφο των μηχανικών διεκδικούν οι παρατάξεις: "Ανεξάρτητη Κίνηση Αρχιτεκτόνων", "Δημοκρατική Ενωση Μηχανικών", "Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών", "Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί", "ΠΑΣΚ Μηχανικών", "Ενότητα Μηχανικών", "Ενωση Εργαζομένων", "Μηχανικοί της Ανάπτυξης", "Μηχανικοί της Εκπαίδευσης", "Πορεία στο Αύριο", "Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών", "Παρέμβαση Μηχανικών Ηπείρου", καθώς και οι μεμονωμένοι Μαλλιαρός Χρίστος, Μουζουράκης Κωνσταντίνος, Παρασκευόπουλος Παναγιώτης και Σκούτερης Κωνσταντίνος.

Οι εκλογές θα γίνουν σε 60 εκλογικά τμήματα στην Αθήνα (όλα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Καλογρέζας), σε 12 στη Θεσσαλονίκη, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της χώρας, καθώς και στις πρωτεύουσες των επαρχιών Κω, Καλύμνου, Καρπάθου, Ανδρου, Νάξου, Μήλου, Θήρας και Λήμνου.

Ν. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ