Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποδέχονται τον υπουργό Παιδείας

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί τη Δευτέρα 17 του μήνα ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης, προκειμένου να συζητήσει με τους πρυτάνεις και τους συγκλητικούς των δύο πανεπιστημίων την εφαρμογή των νέων μέτρων. Οι φοιτητές ετοιμάζονται να τον υποδεχτούν και να δώσουν μια πρώτη δυναμική απάντηση στις προθέσεις της κυβέρνησης να μετατρέψει τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας σε χρυσοπληρωμένα εκπαιδευτήρια ανέργων.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο μαζικές διαμαρτυρίες. Στις 9.30 το πρωί έξω από την Πρυτανεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη 1.30 το μεσημέρι έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Με ανακοίνωσή τους οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας Θεσσαλονίκης καλούν τους φοιτητές να ενεργοποιηθούν για την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων σε όλες τις σχολές, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα διεκδικητικοί αγώνες διαρκείας για τη διατήρηση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τη διαφύλαξη της αξίας των πτυχίων τους. Στο διάλογο των κλειστών θυρών, οι φοιτητές να απαντήσουν με το διάλογο του κινήματος, με το διάλογο του αγώνα.

Στην ανακοίνωση των ΠΚΣ με τίτλο "Ο "διάλογος" του υπ. Παιδείας για το πώς θα ιδιωτικοποιηθούν πιο αθόρυβα τα ΑΕΙ" και υπότιτλο "Πώς θα συμμετέχουμε σε σικέ παιχνίδια, με στόχο τη διάλυση της Δωρεάν Παιδείας" σημειώνεται πως ο δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης για το φοιτητικό κίνημα πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ. "Είναι κατάκτηση του λαού, που πρέπει να υπερασπιστεί και να διευρυνθεί. Αντί η κυβέρνηση να χρηματοδοτεί και να αναβαθμίσει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, με προκάλυμμα το "παραμύθι" της ελεύθερης πρόσβασης.

Αφού λοιπόν οι βιομήχανοι και οι πολυεθνικές της χώρας έχουν ανάγκη κυρίως από ανειδίκευτο και μισοειδικευμένο "επιστημονικό" δυναμικό, τα κατά το Σύνταγμα "Δημόσια Εκπαιδευτήρια" μπορούν να μετατραπούν σε χρυσοπληρωμένα εκπαιδευτήρια ανέργων, που θα εξυπηρετούν την τόσο προσφιλή στον υπουργό, την κυβέρνηση και τον ΟΟΣΑ διά βίου κατάρτιση. Κάτι σαν "δούλεψε για να σπουδάζεις και σπούδαζε για να δουλεύεις"", καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ΠΚΣ καλούν όλους σε ανειρήνευτη πάλη με αυτή την πολιτική, που κόβει και ράβει την Παιδεία στα μέτρα της ΕΕ και των βιομηχάνων. Καλούν σε περιφρούρηση και διεύρυνση της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης, σε κοινή δράση και στη δημιουργία μετώπου παιδείας με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, αγρότες, εργαζόμενους για μια άλλη κατεύθυνση των σπουδών προς όφελος του λαού και του τόπου και όχι των λίγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ