Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΤΡΑ
"Στα μπλόκα του λαού... "

Μαχητική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση για την παιδεία ήταν το χτεσινό συλλαλητήριο στην Πάτρα. Καθηγητές, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, μα και φοιτητές και μαθητές και πολλοί γονείς έγιναν μια φωνή και μια γροθιά, διαδηλώνοντας από κοινού για την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την παιδεία οι κυβερνήσεις. "Στα μπλόκα, στα μπλόκα, όλου του λαού, θα σπάσει ο τσαμπουκάς του εκσυγχρονισμού" ήταν το κοινό σύνθημα που τους ένωσε όλους, πέρα από τα ιδιαίτερα συνθήματα - διεκδικήσεις του κάθε φορέα. Χτες το απόγευμα ήταν πάρα πολλοί αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο Πολυκλαδικό Λύκειο, τόπο αφετηρίας του συλλαλητηρίου. Εκπαιδευτικοί, που αντάμωναν ξανά με τους μαθητές τους, διδάσκοντας στην πράξη το μάθημα του αγώνα και της πάλης. Γονείς, που μαζί με τα παιδιά τους διαμαρτύρονταν για τα χάλια της σημερινής εκπαίδευσης. Φοιτητές, για να διαδηλώσουν ενάντια στις απαράδεκτες συνθήκες φοίτησης και το ξεπούλημα της εκπαίδευσης στην ιδιωτική κερδοσκοπία. Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, που μαζικά συμμετείχαν, απαιτώντας διορισμούς και αναβάθμιση της Παιδείας. Συμμετείχαν ακόμα εργαζόμενοι της πόλης, με επικεφαλής τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Εργαζομένων της Πάτρας, για να εκφράσουν τη στήριξη της εργατικής τάξης στους αγώνες των εκπαιδευτικών και να απαιτήσουν παιδεία προς όφελος του λαού.

Γιατί "ο αγώνας για τη μόρφωση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για τα άλλα δικαιώματα, που σήμερα θυσιάζονται στο βωμό του ανταγωνισμού των πολυεθνικών συμφερόντων", όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Αχαϊας του ΚΚΕ,τονίζοντας πως "η υπόθεση μιας παιδείας που θα υπηρετεί πραγματικά τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας χρειάζεται να βρει την έκφρασή της στην οικοδόμηση ενός πλατιού μετώπου παιδείας, που όχι μόνο θα αμφισβητεί, αλλά θα διεκδικεί βαθιές και ριζικές αλλαγές".

Αψηφώντας τη βροχή, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας από τη Νομαρχία και κατέληξαν στην πλατεία Γεωργίου, όπου έστησαν ένα πραγματικά λαϊκό γλέντι με χορούς και τραγούδια. Συγκινητικές ήταν οι εκδηλώσεις συμπαράστασης των κατοίκων και των καταστηματαρχών της Πάτρας, ενώ όταν η πορεία πέρασε έξω από τη Στρατολογία, οι παρευρισκόμενοι σταμάτησαν φωνάζοντας "όχι δαπάνες ΝΑΤΟικές, σχολειά και κατοικίες εργατικές".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ