Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχαιρέτησαν τον Θ. Παπαϊωάννου

Κηδεύτηκε χτες το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου ο αγωνιστής Θόδωρος Παπαϊωάννου.Δίπλα στο φέρετρό του, που ήταν σκεπασμένο με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, στάθηκαν οι συναγωνιστές, οι σύντροφοι και οι απλοί φίλοι του, που με ένα δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα είπαν το "τελευταίο αντίο" στο σύντροφό τους. Ηταν η αναγνώριση για τη ζωή και το έργο του αγωνιστή.

Ο Γ. Γεωργόπουλος εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε για τη ζωή, το έργο και τον αγώνα του Θ. Παπαϊωάνου. "Ο σύντροφος Θόδωρος διάβηκε σχεδόν όλο τον αιώνα μας, ταυτίζοντας τη ζωή του με τις ιδέες, τα οράματα και τη δράση του ΚΚΕ" τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά στη γεμάτη αγώνες ζωή του, καταλήγοντας: "Υπήρξε υπόδειγμα ήθους και κομμουνιστικής συμπεριφοράς και σαν τέτοιος θα μείνει στην καρδιά όλων των συντρόφων του".

Για τον Θ. Παπαϊωάννου, όσοι βρέθηκαν χτες στο Περιστέρι, είχαν να πουν πολλά καλά, για τον άνθρωπο, τον αγωνιστή τον κομμουνιστή. Μίλησαν επίσης ο Γ. Γιάνναρης,ο Γ. Καραντώνης από την ΚΟΒ του Κολωνού, η Λ. Βασιλάκη και ο Κ. Τάτσης από το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ο δήμαρχος Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλος κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ