Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγώνας όλων μας

Αποσπάσματα από τις ομιλίες στη συγκέντρωση

Από το μεσημέρι, ακόμα, η πλατεία Κάνιγγος άρχισε να γεμίζει μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, φοιτητές, σπουδαστές. Η συγκέντρωση άρχισε λίγο μετά τις 5.00, με ανάγνωση των δεκάδων ψηφισμάτων που χαιρέτιζαν τη συγκέντρωση. Τη χτεσινή εκδήλωση χαιρέτισαν η ΚΕ του ΚΚΕ, αντιπροσωπεία της οποίας ήταν παρούσα, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, το ΚΣ της ΚΝΕ, ο ΣΥΝ, η ΑΚΟΑ, το ΔΗΚΚΙ, τα ΚΣ της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, οι Ομοσπονδίες Γονέων Αθήνας και Πειραιά, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών, η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, το Συντονιστικό Νυχτερινών Μαθητών Αθήνας, η πανελλήνια ένωση αδιορίστων εκπαιδευτικών, το Συνδικάτο Οικοδόμων και δεκάδες άλλοι φορείς εργαζομένων. Ο γενικός γραμματέας του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Γρ. Καλομοίρης, στην ομιλία του επανέλαβε ότι οι εκπαιδευτικοί αντέχουν και επισήμανε τη σημασία της στήριξης αυτού του αγώνα από τους μαζικούς φορείς. "Οι 50.000 εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαιτούν εδώ και τώρα λύσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δοκιμάσει την αντοχή μας, αλλά η δική της αντοχή θα δοκιμαστεί. Δε βρισκόμαστε στους δρόμους, για να εισπράξουμε την κατανόηση της κυβέρνησης. Εμείς επιμένουμε, αντέχουμε και απαιτούμε απαντήσεις", τόνισε.

"Με τη βοήθειά σας ο αγώνα των δασκάλων θα δικαιωθεί", τόνισε απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΟΕ Τ. Τσίκας, καλώντας την κυβέρνηση να ανοίξει ουσιαστικό διάλογο για τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Το λόγο στη συγκέντρωση πήραν, επίσης, εκπρόσωποι των μαθητών και των γονιών. "Οι δάσκαλοί μας, με τους αγώνες τους, μας δίνουν το καλύτερο μάθημα: Το μάθημα του αγώνα. Μαζί με τους καθηγητές και τους γονιούς μας, είμαστε και εμείς οι μαθητές θύματα της ίδιας αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, που καταδικάζει το παρόν και το μέλλον μας", τόνισε ο εκπρόσωπος των μαθητών Αλέκος Χαλβατζής.

Τη συμπαράσταση των γονιών των μαθητών στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς εξέφρασε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Πειραιά Κ. Κυριακοπούλου,υπογραμμίζοντας: "Συμπαραστεκόμαστε με τους εκπαιδευτικούς που παλεύουν και για να περιφρουρήσουν και για να διευρύνουν τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Τα αιτήματά μας είναι κοινά και κοινός θα πρέπει να είναι ο αγώνας μας".

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γ. Κουτσούκος,ανάμεσα σε άλλα, τόνισε στον χαιρετισμό του: "Το σημερινό συλλαλητήριο, ο μεγαλειώδης αγώνας των εκπαιδευτικών ανέδειξε το κρίσιμο ζήτημα της εισοδηματικής πολιτικής, όπως αναπαράγεται μέσα από το μισθολόγιο λιτότητας της κυβέρνησης"."Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, συνέχισε, ο αγώνας των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο, της ΑΔΕΔΥ ήρθε να αποδείξει ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν, δεν αποδέχονται αυτή την πολιτική.Σ' αυτή την κρίσιμη συγκυρία που τα κοινωνικά αγαθά, που τα κατάκτησε με αγώνες το συνδικαλιστικό και λαϊκό κίνημα, δέχονται μια ολομέτωπη επίθεση από τις δυνάμεις του φιλελευθερισμού, που θέλουν να τα ξεπουλήσουν όλα στους ιδιώτες, στην κερδοσκοπία και στο κεφάλαιο, είναι απαραίτητο να δώσουμε όλοι μαζί αυτούς τους αγώνες".

Ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Μανόλης" σημείωσε ότι αυτός ο αγώνας "είναι κάτι πρωτοφανές για τα σημερινά δεδομένα. Είναι ηρωικός, γιατί κατάφερε να έχει μαζί του όλη την κοινή γνώμη, ολόκληρη την κοινωνία". "Συνεχίστε, είπε, τον αγώνα σας έχοντας υπόψη σας ότι είναι αγώνας όλων των εργαζομένων της χώρας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεκπαιδευτικός αγώνας με απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη(2021-10-07 00:00:00.0)
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο συλλαλητήριο!(2006-10-11 00:00:00.0)
Μέτωπο Παιδείας στον Πειραιά(1999-01-15 00:00:00.0)
"Αγώνας όλων, ο αγώνας των εκπαιδευτικών"(1997-02-27 00:00:00.0)
Κανένας συμβιβασμός!(1997-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ