Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτωπο Παιδείας στον Πειραιά

"Το αυριανό (σ. σ. σημερινό) συλλαλητήριο θα είναι το μεγαλύτερο της χρονιάς. Ομως από τη Δευτέρα ο αγώνας μας δυναμώνει και θα συνεχιστεί, μέχρις ότου το υπουργείο Παιδείας να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας. Το επόμενο ραντεβού μαθητών, εκπαιδευτικών και εργαζόμενων του Πειραιά είναι την ερχόμενη Πέμπτη, στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο και στην πορεία που θα ακολουθήσει".

Με αυτά τα λόγια οι εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγώνα σχολείων Πειραιά διατράνωσαν χτες, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν με την Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά και την ΕΛΜΕ Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, την απόφασή τους να παλέψουν για το μέλλον τους.

Οι εκπρόσωποι των μαθητών κάλεσαν σε συμπαράσταση λαό και εργαζόμενους. Κοντά τους στάθηκαν χτες εκπρόσωποι σωματείων της περιοχής, τονίζοντας την ανάγκη της αλληλεγγύης και της έμπρακτης συμπαράστασης με κάθε μορφή. Μάλιστα δόθηκε ως οικονομική ενίσχυση στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ 50.000 δραχμές, από το Συνδικάτο Οικοδόμων 50.000 και από την ΕΣΑΚ Πειραιά 100.000 δραχμές.

"Τι άνεργοι στα 24, τι στα 25" ήταν η χαρακτηριστική απάντηση των μαθητών στους αστείους εκφοβισμούς του υπουργού Παιδείας περί "χαμένης σχολικής χρονιάς".

"Η κυβέρνηση για να μας υποτάξει, μας συκοφαντεί, μας βρίζει, λέει ψέματα, στέλνει το δικαστή και τον ασφαλίτη στα σχολεία. Σ' αυτή τη σύγκρουση που αφορά το μέλλον των παιδιών σας εσείς οι γονείς μας πρέπει να μπείτε μαζί μας μπροστά, για να καταργηθούν οι νόμοι που μας κόβουν το δρόμο για το αύριο και να γυρίσουμε στις τάξεις μας", τόνισαν οι εκπρόσωποι των μαθητών και η απάντηση της εκπροσώπου των γονέων ήταν αποκαλυπτική:

"Οταν το Νοέμβριο κάναμε σαν γονείς διαμαρτυρίες για τις 380 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής μας, μας έλεγαν πως δεν έχουν πιστώσεις. Τώρα το υπουργείο απαντά με κροκοδείλια δάκρυα πως οι μαθητές θα χάσουν τη χρονιά", είπε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Νομαρχίας Πειραιά, Κ. Κυριακοπούλου."Λένε πως τα παιδιά είναι ανώριμα με τις καταλήψεις που κάνουν. Δεν είναι ανώριμα στην ίδια ηλικία να καθορίζεται το μέλλον τους και είναι ανώριμα στον αγώνα για το μέλλον τους; Λένε ψέματα οι αρμόδιοι του υπουργείου και εμείς οι γονείς σεβόμαστε τις αποφάσεις που παίρνουν τα παιδιά μας, όποιες μορφές αγώνα επιλέγουν τα ίδια και στεκόμαστε στο πλευρό τους".

Την αποδοχή των αποφάσεων των μαθητών εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Παν. Κυριακόπουλος.Παράλληλα στιγμάτισε την παρουσία αστυνομικών σε σχολεία της περιοχής, κάτι που, όπως είπε, "ούτε στη χούντα δεν είχε συμβεί".

"Το σχολείο δεν μπορεί να είναι η αρένα που κάθε κυβέρνηση θα δοκιμάζει τη φαρέτρα με τα όπλα της", τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Ιορδάνης Πουντίδης και κάλεσε τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά σήμερα μέρος στο σημερινό και τα επόμενα συλλαλητήρια.

  • Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Πειραιά (ΝΑΣ) με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τον ανυπότακτο αγώνα των μαθητών και καταγγέλλει τις τρομοκρατικές μεθόδους της κυβέρνησης. "Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα των μαθητών, που παρά το όργιο τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης συνεχίζεται για να καταργηθεί η περίφημη "εκπαιδευτική μεταρρύθμιση", που στόχο έχει τη δημιουργία νέων ημιμαθών και απασχολήσιμων", τονίζει.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ