Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Παλλαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις σήμερα

Τα πρώτα μπλόκα τους στήνουν οι αγρότες. Συμπαράσταση από Εργατικά Κέντρα και οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Ομοβροντία αγωνιστικών λαϊκών κινητοποιήσεων σήμερα στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, με στόχο, την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.Ολα τα λαϊκά στρώματα της περιοχής συμμετέχουν με διάφορους τρόπους στις κινητοποιήσεις, δημιουργώντας ένα λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης.

Οι αγρότες θα στήσουν "μπλόκα" με τρακτέρ σε βασικούς οδικούς κόμβους και μέσα σε πόλεις, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια στις πρωτεύουσες των νομών και σε άλλες επαρχιακές πόλεις, θα προχωρήσουν σε καταλήψεις νομαρχιών, καταστημάτων της Αγροτικής Τράπεζας, εφοριών και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.

Ο αγώνας της αγροτιάς θα συνεχιστεί με νέο κύκλο κινητοποιήσεων που θα αρχίσουν την 1η Φλεβάρη και θα κορυφωθούν προς το τέλος του πρώτου δεκαήμερου του ίδιου μήνα, με προχωρημένες μορφές πάλης, που θα "πιέζουν" πιο αποτελεσματικά την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα πολλά και οξυμένα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, που δημιουργεί η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ.

"Μπλόκα" με τρακτέρ κι άλλα αγροτικά μηχανήματα θα στηθούν σήμερα στο Δρούγο,στο Δέλτα και στον Πάμισο της Καρδίτσας, στον Τύρναβο και στα Φάρσαλα της Λάρισας, στο Βελεστίνο και στον Αλμυρό της Μαγνησίας και σ' άλλες επαρχιακές περιοχές της Θεσσαλίας.

Οι εργαζόμενοι της Καρδίτσας θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο και θα συμμετέχουν στο Παγκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.

Και οι εργαζόμενοι της Λάρισας θα συμπαρασταθούν στις αγροτικές κινητοποιήσεις - με απόφαση που πήρε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας - όπως και εργαζόμενοι της Μαγνησίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου και των Τρικάλων, με πρωτοβουλίες πρωτοβάθμιων εργατικών σωματείων.

Στον κοινό αγώνα θα συστρατευτούν επαγγελματοβιοτέχνες κι έμποροι,οι συνταξιούχοι,που προετοιμάζονται για τις δικές τους κινητοποιήσεις στις 19 Γενάρη.

Ταυτόχρονα, σήμερα, πραγματοποιούνται τα συλλαλητήρια των μαθητών που συνεχίζουν και εντείνουν τον αγώνα τους εναντίον της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης.

Στις, παλλαϊκού χαρακτήρα κινητοποιήσεις, θα συμμετέχουν πάρα πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ