Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Αρνούνται να είναι συνένοχοι

Την απόφαση να μη γίνει καμία παρέμβαση από εισαγγελείς και αστυνομία στις αποφάσεις των μαθητών για κατάληψη έλαβε προχθές κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ελευσίνας σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν κληθεί τα 15μελή των σχολείων της πόλης, οι καθηγητές, αλλά και οι γονείς. Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, οι κάτοικοι μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους - εξαιρουμένων των συμβούλων του συνδυασμού του Κλ. Τζαφέρη που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ - ζήτησαν την αναστολή του νόμου 2525/97 και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για την Παιδεία.

Να σημειωθεί ότι αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία λυκειάρχη, που αφορούσε τη σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη το πρωί, μεταξύ του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή και 10 διευθυντών σχολείων. Οπως επισήμανε ο λυκειάρχης, ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταφέροντας νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, ζήτησε από τους διευθυντές να καλέσουν εισαγγελείς ώστε να λήξουν οι καταλήψεις στα σχολεία. Και οι δέκα διευθυντές των σχολείων αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου και κατ' επέκταση να ενοχοποιήσουν τους μαθητές τους επειδή αγωνίζονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ