Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Με συλλαλητήρια η αρχή

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν στο δρόμο του ενωμένου και ανυποχώρητου αγώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλονίκης και του Εβρου πραγματοποιούν σήμερα το πρωί συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν τις επόμενες μέρες και οι συνάδελφοί τους στις Σέρρες και την Ημαθία, ενώ αναβρασμός επικρατεί στα περισσότερα χωριά της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.

Στον Εβρο η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο Ομοσπονδίες, οργανώνει δύο συλλαλητήρια. Στις 10 το πρωί στον Προβατώνα και την ίδια ώρα στην Ορεστιάδα, όπου αναμένεται να πάρουν μέρος κυρίως αγρότες από τα κοντινά χωριά. Και στις δύο συγκεντρώσεις οι αγροτοκτηνοτρόφοι θα κατέβουν με τα αγροτικά τους μηχανήματα. Επίσης, σχεδιάζεται δίωρος αποκλεισμός της Εθνικής οδού στο ύψος του Προβατώνα και αποκλεισμός του καταστήματος της ΑΤΕ στην Ορεστιάδα. Στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες της Επαρχίας Λαγκαδά, που ήδη από το Δεκέμβρη έχουν συγκροτήσει Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, σήμερα στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσουν παναγροτική - πανκτηνοτροφική συγκέντρωση στο Ζαγκλιβέρι, ενώ για τις επόμενες μέρες σχεδιάζονται συγκεντρώσεις σε όλα τα κεφαλοχώρια της περιοχής.

Αιτιολογώντας την απόφαση των αγροτών να ξαναβγούν στους δρόμους, ο Ηρακλής Μπρόζος,Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμωτού και μέλος της ΣΕΑ Λαγκαδά, δήλωσε: "Για μας πλέον είναι μονόδρομος ο αγώνας. Τα προβλήματά μας οξύνθηκαν περισσότερο, η θέση μας καθημερινά χειροτερεύει παρά τις υποσχέσεις των υπουργών και της κυβέρνησης. Κάθε μέρα το εισόδημά μας συρρικνώνεται. Οι τιμές σε καπνό, σιτηρά, καλαμπόκι, βαμβάκι, ντομάτα, επιλέξιμα, γάλα πέφτουν συνέχεια. Πρέπει να κινητοποιηθούμε γιατί αλλιώς δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα".

Στις Σέρρες με πρωτοβουλία των δύο Ομοσπονδιών, μέχρι το τέλος Γενάρη, θα πραγματοποιηθούν οχτώ περιφερειακές συγκεντρώσεις στο νομό, προκειμένου να σχεδιαστεί η δράση των αγροτών το επόμενο διάστημα. Ηδη σχεδιάζεται για τις αρχές του Φλεβάρη ένα πανσερραϊκό συλλαλητήριο, το οποίο θα σηματοδοτήσει και τη μαζική έξοδο των αγροτών στους δρόμους του αγώνα. Σήμερα θα γίνει σύσκεψη αγροτών στη Μαυροθάλασσα και αύριο στη Νέα Ζίχνη. Ακολουθούν 19 Γενάρη στον Προβατά, 22 στη Νιγρίτα, 23 στην Ηράκλεια, 27 στη Ροδόπολη, 29 στο Ροδολίβος και 30 στο Σιδηρόκαστρο.

Τέλος και στην Ημαθία οι αγρότες ετοιμάζονται για μαζικές κινητοποιήσεις, ενόψει και της δίκης στις 2 του Φλεβάρη των 80 συναδέλφων τους που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του '96.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ