Παρασκευή 15 Γενάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαφιεδισμός

Στη διάρκεια των κινητοποιήσεων των μαθητών πολλά είδαν τα μάτια μας. Από τη μια μεριά το ήθος, η ωριμότητα, η συλλογικότητα, οι δημοκρατικές διαδικασίες, η αγνότητα και η αποφασιστικότητα των μαθητών. Τους βλέπεις, τους ακούς και τους χαίρεσαι.

Από την άλλη η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας με τη διαστρέβλωση, την παραπλάνηση, τη συκοφαντία, την τρομοκρατία, τις απειλές, την επιμονή στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού - αντιλαϊκού άδικου νόμου 2525/97.

Αξίζει να σημειωθεί ο εκτραχηλισμός της κυβέρνησης με την οργάνωση και κινητοποίηση μηχανισμών που θυμίζουν άλλες εποχές, όπως εκείνη της χούντας και όχι μόνο. Ετσι βλέπουμε να επιτίθενται στα παιδιά δήθεν αγανακτισμένοι γονείς, τους οποίους όμως δεν είδαμε να αγανακτούν όταν οι μαθητές και οι καθηγητές ζητούσαν σχολεία και βιβλία, ούτε όταν ψηφίζονταν νόμοι σαν τον 2525/97, που πετά τα φτωχότερα παιδιά έξω από το σχολείο.

Είδαμε ακόμη στη Βουλή τον υπουργό κ. Αρσένη να καταθέτει "αναφορές" προϊσταμένων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ακόμα και κατά βουλευτών, για να στοιχειοθετηθεί και να θεμελιωθεί η... υποκίνηση από το ΚΚΕ. Πρόκειται για μια χαφιεδίστικη μέθοδο, καλά γνωστή στον ελληνικό λαό. Να μια τέτοια αναφορά από τον προϊστάμενο εκπαίδευσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων, Γεώργιο Παπανικολάου, προς τον κ. Ανθόπουλο: "Υστερα από προφορική αναφορά του Διευθυντή του 3ου Ε.Λ. Ιωαννίνων σας γνωρίζουμε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Τασούλας σήμερα 8/1/99 παρευρίσκετο στο χώρο του σχολείου και εισήλθε στο υπό κατάληψη Ε. Λύκειο με άδεια των καταληψιών μαθητών"!

Η αναφορά δε φαίνεται να είναι πρωτοκολλημένη. Που δείχνει ότι παρακάμφθηκε ο νομάρχης. Αν όμως είναι πρωτοκολλημένη και είναι και σε γνώση του κ. νομάρχη τα πράγματα γίνονται ακόμα σοβαρότερα. Ο κ. Παπανικολάου καταγγέλθηκε και από τον βουλευτή Απ. Τασούλα και από άλλους φορείς του Ιωαννίνων και ζητήθηκε η άμεση παραίτησή του, η αποπομπή του από τη θέση του προϊσταμένου.

Αξίζει όμως να επισημανθεί και το πώς προσπάθησε να δικαιολογηθεί στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Παπανικολάου: "Είναι δυνατόν να μπαίνει οποιοσδήποτε στο σχολείο και εγώ να μην έχω πληροφόρηση. Και άλλη αναφορά έκανα όταν ο κ. Τασούλας επισκέφτηκε τα σχολεία της πόλης".

Δηλαδή, οι βουλευτές δεν μπορούν να επισκέπτονται τα σχολεία της χώρας; Και όταν τα επισκέπτονται, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι στέλνουν αναφορές και πού; Με την ίδια λογική, όταν ο νομάρχης, ο δήμαρχος, ο υπουργός, ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται ένα σχολείο, τότε ο κ. Παπανικολάου και ο κάθε διευθυντής σχολείου πρέπει να συντάσσει μια αναφορά.

Και επειδή τέτοιοι παράγοντες είναι βέβαιο ότι επισκέφθηκαν και τα σχολεία των Ιωαννίνων, τι λέει ο κ. Παπανικολάου; Συνέταξε αναφορές για τα περιστατικά; Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο. Μπορεί να μας πει μερικές; 'Η μήπως οι αναφορές ισχύουν για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΚΚΕ μόνο;

Οπως και να έχει το πράγμα, είναι ή δεν είναι χαφιεδισμός η ενέργεια του προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων; Ο νομάρχης Ιωαννίνων τι λέει;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ