Παρασκευή 14 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ
Οι λαϊκοί αγώνες θα νικήσουν!

Πανδαιμόνιο επικράτησε στην πλατεία Κάνιγγος όταν ανακοινώθηκε από το μικρόφωνο ότι θα απευθύνει χαιρετισμό ο Βαγγέλης Μπούτας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών και βουλευτής του ΚΚΕ. Με χειροκροτήματα, δάκρυα στα μάτια και συνθήματα όπως "εργατιά, αγροτιά - μια φωνή και μια γροθιά" και "αγρότες, εργάτες, καθηγητές - με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές", υποδέχτηκαν τον Β. Μπούτα οι χιλιάδες διαδηλωτές, συγκίνηση και συνθήματα που τον "συνόδευσαν" ως το τέλος του χαιρετισμού του.

Ο Β. Μπούτας, αφού χαιρέτισε τον αγώνα των εκπαιδευτικών εκ μέρους της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, συνέχισε τονίζοντας: "Οι αγρότες είναι θύματα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής. Ξέρουν ότι δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνο για το εισόδημά τους, αγωνίζονται και για να μορφώνονται τα παιδιά τους, για μια παιδεία δωρεάν, με δημόσιο χαρακτήρα. Εχουμε επίγνωση ότι ο αγώνας ο δικός σας είναι αγώνας που χτυπάει εκεί που χτύπαγε και ο δικός μας αγώνας. Χτυπάει την αντιλαϊκή πολιτική, που εκπορεύεται από το Μάαστριχτ από το πρόγραμμα "σύγκλισης"".

"Ο αγώνας σας χτυπήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής, όπως χτυπήθηκε και ο δικός μας", σημείωσε, πυροδοτώντας νέα συνθήματα όπως "η τρομοκρατία δε θα περάσει". "Η κυβέρνηση - συνέχισε - έδειξε το αυταρχικό της πρόσωπο και σε σας και σε μας, γι' αυτό έχουμε συνείδηση ότι για να υπάρξει νίκη πρέπει να δημιουργήσουμε κοινό μέτωπο αγροτών - εργατών - εκπαιδευτικών - νεολαίας και γυναικών. Τώρα μπαίνουν οι πρώτες σταγόνες για να γίνει αυτό το ποτάμι, αλλά όμως το ποτάμι δε θα αργήσει να δημιουργηθεί για να μάσει μπροστά και να ρίξει στη θάλασσα όλους αυτούς, που χρησιμοποιούν φασιστικές μεθόδους για να χτυπήσουν τον αγώνα μας. Η κυβέρνηση χτύπησε τον αγώνα μας ξεφουσκώνοντας τα λάστιχα από τα τρακτέρ, αλλά ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κοινός αγώνας, η αλληλεγγύη μεταξύ μας θα σκάσει, θα κλατάρει το λάστιχο της κυβερνητικής πολιτικής που εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Με τους συγκεντρωμένους να τον διακόπτουν συνεχώς με συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, συνέχισε να μιλάει καταχειροκροτούμενος, επισημαίνοντας: "Συνεχίστε λοιπόν τον αγώνα σας. Οι αγρότες της χώρας μας, και ιδιαίτερα της Θεσσαλίας, είναι στο πλευρό σας γιατί θεωρούμε ότι ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας όπως ο δικός μας είναι και δικός σας. Ζήτω ο αγώνας των εκπαιδευτικών, μην κάνετε πίσω. Μη λυγίσετε, ας δείχνει η κυβέρνηση αυτό το αντιλαϊκό, αποκρουστικό πρόσωπο, που αποδεικνύει ότι δεν είναι διατεθειμένη να κόψει από τα ελάχιστα από την πλουτοκρατία. Στο τέλος οι λαϊκοί αγώνες θα νικήσουν".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ